efendy06 adlı üyeden alıntı
Aklıma 6 yıl öğretmenlik yaptığım meslek liseleri geldi. Şimdi ben bile kendime mazoşist yakıştırmasını yapıyorum ama, idealist bir öğretmen olduğum dönemde "torpille" meslek liselerinde görev yaptım. Bu 6 yılda elimden ne geliyorsa yaptım.
Bir gün çağırdılar idareye, hocam 12/B sınıfının web tasarımı dersleri boş geçiyor, girermisin dediler. Tamam mazide bir dönem bilgi işlem var ama web tasarımı nere benim donanımsal bilgi nere dedim, kitap falan okut, başlarında dur dediler. Olur dedim. Maksat çocuklar boş kalmasın.
Girdim ilk dersime o sınıfta, çocuklar dedim, ben İngilizce öğretmeniyim, zerre anlamam bu dersten. İdare size masal anlatayım diye yolladı beni. Siz önceki yıllarda ne öğrendiniz bu derste? Hocam web sitesi hazırlamayı öğrendik. Peki çocuklar, her biriniz okulumuzu tanıtan, okulumuzun web sitesini tasarlayacaksınız. Ben bilgisayar bölüm şefi ve okul müdürü ile görüşüp hazırladığınız siteleri kendilerine sunmanızı sağlayacağım. Akabinde de en beğenilenden itibaren sıralamalarını rica edeceğim. En çok beğenilene 100, en az beğenilene 85 not vereceğim karneye. Hocam sınavlar dediler, yok dedim sınav falan, uygulamaya göre not vereceğim.
Neyse, bir dönem çalıştılar, her hafta derslere rica ile teknik müdür yardımcısı ve bilgisayar alan şefini sıra ile ziyaretçi yaptık, eleştriler, öneriler havada uçuştu. O dönem birbirinden güzel 17 tane web site tasarlandı okulumuz için. Çocukların notları da tavan yaptı, hepsinin karnesindeki notu 100 dü bu başarılı, özverili çalışmalarından ötürü.
İkinci dönem okula gelen müfettiş şans eseri benim evrakları incelerken önceki dönemin bu dersini görünce yazılı kağıtlarını talep etti, yok dedim. Ne demek yok deyince branşınız nedir sayın müfettişim dedim, sosyal dedi, benim de ingilizce, ben bu derslere fahri girdim, konuya hakim değildim, böyle böyle uygulamalarımız oldu, buyrun bilgisayardan inceleyelim dedim.
Adam çekti beni boş odaya, bak hoca dedi, gençsin, cahilsin, toysun. Ben hadsizliğini gençliğine veriyorum. Sen kimsin ki yazılı sınavı uygulamadan not veriyorsun.
Müfettiş bey dedim, ders zaten uygulama dersi, yönetmeliğe göre takdir bana kalmış, yazılı zorunluluğu yok, olsa da yapmazdım.
Neyse gerisi teferruat. İkinci dönem müdürümün telkinleri ile yazılı sınav yaptım, bölüm başkanı okudu, götürüp yazılı kağıtlarını teknik müdür yardımcısının masasına koydum, o müfettişe söyleyin, bu çocuklara bu notları kendisi duyursun dedim.
Bardağın taşması buydu, web tasarımı dersinde yazılı yapmadığım için ağzıma etmişlerdi, abi diye hitap ettiğim, müdür baş yardımcısı kardeş takma, daha böyle neler göreceksin bu memlekette dedi.
O çocuklardan şu an web tasarımı yaparak para kazananlar var.