Verilere göre biz fakir ülke değiliz ama,
Dünyanın 17. büyük ekonomisine sahipmiş bizim ülkemiz
Bunu ülkemizin Cumhurbaşkanı demiş, bende onun yalancısıyım...
http://www.milliyet.com.tr/erdogan-c...41/default.htm
Verilere göre biz fakir ülke değiliz ama,
Dünyanın 17. büyük ekonomisine sahipmiş bizim ülkemiz
Bunu ülkemizin Cumhurbaşkanı demiş, bende onun yalancısıyım...
http://www.milliyet.com.tr/erdogan-c...41/default.htm
Dunyanin en buyuk 17. ekonomisi demekle buyuk ekonomi olunmaz.
Cok basit ve anlasilabilir hesap sudur.
Asgari ucret ne kadar? Arkadaslar aylik 1000 euronun altinda hicbir asgari ucretle refah sahibi bir ulke olamaz teknik olarak mumkun degil.
Bakiniz gelismis ulkelere asgari ucret kac para.Almanya? Fransa? İngiltere? Avusturta? Hollanda.vs vs vs.
Bunlarin hepsi lafi guzaf tir arkadas.Bu ulkenin tek cikar yolu asgari ucreti 2 bin lira yapmaktir.
Simdi hangi parayla diyecekler.İste gelismis ulkelein basit ama alti dusunce ve akil dolu sistemleri buna dayanir.
Tum ekonomik model ve yapilar asgaei ucretin 2 bin Tl olmasi icin planlanmalidir.
Eger bir ulkede asgari ucret dusukse emek basta olmak uzere tum gelismislik ve katma deger unsurlari dyraklama ve gerileme donemine girer.
gene yardırışlar başlamış :D
yavhu aslında fiyatı ürettiği güce bakılırsa en uygunu ama asıl mesele hak ediyor mu? sanırım herkezin sıkıntısı burda çünkü bir çok kronik sorunu var ve hala çözülemeden bindiriyorlar zammı
Hindistanda uretim yok mu? Bajajlar herolar tvsler nerede uretiliyor? Ben savundugunuz seyle bu soylediginiz arasinda bir baglanti kuramadim. Mesela çin. Uretimin krali yapiliyor. Su anda daha fazla uretimun yapildigi bir memlwket daha bilmiyorym ben. Orada da emegin karsiligi var mi?
Beyler Fransa'da asgari ücret 1200 Euro civarı olması lazım. Yamaha mt-125 burada 4300 Euro , adamların 4 asgari maaşla aldığı ürünü biz 10 asgari maaşla alamıyoruz. Zaten ülkede üretim gitti bitti artık tarım yok , saman bile yurtdışından geliyor. Neyse anladınız işte. Zam hep geldi hep gelecektir , vergiler ülkenin dış borç açığı vs vs bir sürü etken var.
ha yani Honda diye zam yapabilir ama bajaj zam yapamaz diyorsunuz? ya bunu demek istiyorsunuz ya da ne demek istediğinizi bilmiyorsunuz. böyle bir mantık olabilir mi? kendinizi fazla zorlamayın isterseniz.
ben 9 aydır kullanıyorum çok da memnunum. neden ciddi anlamda memnun olanların sözlerini değil de sadece sorunu olanları referans alıyorsunuz? 9 ayda denge sensörü hariç bir sıkıntım olmadı. denge sensörü de çalışmıyor değil. çalışıyor ve görevini yapıyor fakat ses yaparak çalışıyor. bir sürü kronik sorunu var diyen arkadaşa da katılmıyorum. bir sürü kronik sorun var ise neden benim çevremdeki 10 pulsarda yok. 6 pulsar sahibi sürekli buluşuyoruz sürekli muhabbet ediyoruz ama nedense hiç sorun konuşmuyoruz. olsaydı onu da konuşurduk zaten. bazı sorunların kullanıcı kaynaklı olduğunu düşünmüyorum değilim. (hemen atlamayın BAZI sorunlar diyorum)
Honda zam yapsın hakediyor demiyorum, bajaj arkadaş neyine güveniyo da honda gibi zam yapıyor diyorum.
Sorunları görüyoruz elbetteki herkeste bişeyler patlıcak diye bişey yok ama sayfanızda okuduklarımızın çoğu sorun içerikli, bu da ister istemez motora olan güveni sarsıyor anlatabildim mi?
Stop etmese iyi motor aslında diyebilecek arkadaşlar bile var aranızda :D memnun kalan kadar problem yaşayan var yarı yarıya, bu motorun kronik hastalıklı olduğunu gösteriyo
daha ne diyim ben, muhtemelen zorlanmış motorlardır,
kalite burda devreye giriyo işte, honda yada yamaha ile motorun canına da okusan tık demez, bajaj için soru işaretleri çok fazla, sadece pulsar da değil diğer modelleri de aynı şekilde.
9 ayda kaç km yaptın? Günde 800 km devirebiliomusun? neyse daha yol yapın bakalım o zmn konuşuruz.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Pulsardaki sorunlari yazan bendim. Yalniz kronik bir problem demedim diye hatirliyorum. Ancak sorunlu bir model oldugunu hala dusunuyorum. Pulsar sahibi arkadaslar gule gule kullansinlar. Umarim hicbir sorun yasamazlar.
Kac pulsarin kaci sorunlu bunu bilme imkanim yok. Bilgiyi alabilecegim yegane kaynagi yani forumun pulsar basligini takip ettim hem de belki de bir pulsar sahibinden daha fazla.
Ben otada gorduklerimi soyluyorum. Orayi takip etmis birisinin pulsar sorunsuz bir motosiklettir diyebilmesini anlamiyorum.
Bajaj ve Japon markalarini kiyaslamak pek dogru olmaz.Hyosung ve Bajaj malzeme kakitesi Japonlarin altinda.Japonlarda BMW nin altinda bu kadar net..
Markalar on yillardir gerek yarislarda gerekse urettikleri efsane motosikletlerle kaliteli olma hakkini kazanir.Bajaj henuz bu unvani kazanmis degil.
KTM nin hindistanda uretilip Avustyrya ya kalite kontrole gitmesi bir isaret olmali.
Acikcasi hint uretimi bir urunun kalitesine cok guven duymam Avusturya li KTM de duymamis.
Bence Pulsarda dile getirilen kucukte olsa bu sorunlar devam edecek.%3 bile olsa bu sorunlar kronik sayilir.
Kuralkaninda cok titiz bir distributir oldugu soylenemez.
Acikcasi Honda hondadir Bajajda Bajaj.Kimse simdi ayni fiyat olsa Honda almazdim Bajaj alirdim demesin.
Kalite uzun yillar suren yuksek titiz calismalar sonucudur.Daha Bajaj in buraya gelmesie en az 10 yil var ki oda kalite odakli olurlarsa..
şunda hemfikiriz. honda kawasaki ktm suzuki yamaha bajajdan elbette daha kaliteli. bunun aksini söyleyen ne dediğini bilmiyordur. fakat "zamlı aldığın motor Honda abicim, bajaj değil." denildiği zaman elbette ki bajaj kullanıcılarına bir söz hakkı doğar. temel anlamıyla zam yapmak ne zamandan beri kalite ile alakalı bir durum oldu.
yarısı sorunlu derken bile salladığın düşüncesi oluşuveriyor bende. neden mi? toplamda yaklaşık kaç adet pulsar satıldığını biliyormuşsun ve toplamda kaç tane sorunlu motor olduğunu biliyormuşsun gibi konuştuğun için kardeşim. pulsar forumunda son 20 sayfada yazılan sorunları kaç farklı kişi yazmış hadi sayalım. 2000 adetin üzerinde pulsar satıldığını net bir şekilde biliyorum. hadi bana 800-1000 adet arasında sorunlu adam bulun. Bir de günde 800 km yapabiliyor musun gibi çocukça soru sormazsan sevinirim. ben kurye değilim. ayrıca günde 800 km yapan kaç tane kurye var. biraz düşünerek konuşalım. ha bi de sorunu cevaplamamış olmayayayım. 7000 küsür kmdeyim.
Reverse kardeş bir önceki mesajımda söylediğim senin söylediğin ile alakalı değildi. motorcu48 rumuzlu arkadaşın söylediğine karşılık olarak söyledim.
son olarak, Pulsar sıfır sorunlu demiyorum demedim hiçbir zaman. ama desteksiz sallandığı zaman ister istemez cevap veresim geliyor
kaç kişi bajaj almış hepsini tek tek gezemem elbette, motorun kendini kanıtlamış bir hali yok, buna rağmen yapılan zammı değerlendiriyorum kendimce, yoksa çok da umrumda olan bi motor değil zaten :D
kurye değilim geziciyim, soruyu o şekilde sormamın sebebi de uzun yollarda güven vereceğini düşünmüyorum, bunu da nasıl anladın dersen uzun yoldan gelen taptaze bir pulsarın etrafından kokuşan plastik kokularıydı :D ben konunun dışında olmama rağmen bi sürü şey gördüm merak etme, kaliteli bir ürün gibi sunmanızın bir alemi yok yani ;)
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
siz öyle anlamak istediğiniz için öyle anlıyorsunuz. istanbul-antalya yapan iki kişi ile bizzat konuştum onlardan böyle bişey duymadım bile. ben istanbul-edirne, edirne-istanbul yaptım aynı gün içersinde. hatta 4 pulsardık. bir koku falan gelmedş ki dönüşte 130 140 tapagaz geldik.
motorun kendini kanıtlaması için ne yapması gerek? senin skalan nedir mesela?
arkadaşlar birbirlerimizi yemeye gerçekten gerek yok arkadaşımız doğru söylüyor benim yorumum yuzunden demişti onu .
şunu unutmayalım cbf150 yağ yaktığını kaç kişi kabul etti yıllardır? ya da çin malı bir motorun sorunlu olduğu söylendiğinde her kullanıcı aynını mı söyledi tabiki hayır. ama zaman içinde çin mallarının adı çıktı 9 a inmedi 8 e. cbf150 ise kronik sorunu heralemde kabul gördü.(benim cbf150 de sorun yoktu )
diyeceğim odurki herkesin motoru kendine güzeldir ama daha senın arkanda kendi firman yokken burada başlığı açan arkadaşlar veryansını o yüzden ediyor.yoksa tüm japonlardan fiyatı hala çok iyi ama millet bu fiyatı bile bu motora çok görüyorsa he orada işin rengi belli arkadaşım.
Arkadaslar bu tartisma uzar Pulsar iyi motor fiyat performanstada bence gayet iyiydi son zamlara kadar.
Ancak denge sensoru, giderken stop etme meselesi falan bu tip konulari suana kadar Kuralkan in coktan halletmesi gerekirdi.Mevzuu budur.
Ben pulsar sayfasında ekrem beye yazdım (internet sayfanıza dolar fiyatını yazın vatandaş o günkü kur'dan kendi hesaplasın z-moto'daki)
Tartışma zamdan çok kalitesiz bir mala zam yapılması noktasında dönüyor. Hepimiz sanki mühendisiz veya kalite kontrol elemanıyız gibi yorumlarda bulunuyoruz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz. Hint malı diye motoru gömmeyin arkadaşlar. Hintliler evet fakir olabilirler, sefalet içersinde yaşayan bir çok insan olabilir ama bir o kadar da alt yapısı,yetişmiş insan gücü yüksek bir ülke. Dünyanın çelik devi hintli bir firmadır. Çalıştığım yerde hindistan dan hammadde ithal ediyoruz. Adamların hammaddesi bir çok avrupa ülkesine göre çok daha kaliteli ve fiyatı ucuz. Adamların kendi otomobil markaları var ve otomobil üretiyorlar. Türkiye de Tata markası çok tutulmaz ama o araçlar çok zor bir coğrafyada ve zor şartlar altında görevlerini eksiksiz yerine getiriyorlar. Ayrıca o kadar çok modelleri var ki. Pulsar'a gelirsek, bence gayet güzel bir motor yapmışlar. şekli şemali, kullanılan malzeme kalitesi kendini belli ediyor. Kur ve diğer maliyetler nedeniyle zam yapmaları da gayet doğal. Bütün firmalar zam yapıyor.
Zam yapıyorlar diye motoru lütfen gömmeyelim. Bu gün bir babayiğit çıksa, yüzde yüz yerli motor üretse inanın hiç kimse almaz, beğenmez, fiyatını pahalı bulur. Eleştirilir, diğer motorlarla kıyaslanır.
Her marka motorlu araçta küçük de olsa problem çıkma olasılığı yüksektir. Çok bilindik markalarda bile çıkıyor. Alın size örnek;
270 bin tl ye alınan bmw araç daha 800 kilometrede servise sileceklerde ses gelmesi, kapının ayarsız olması, vites geçişlerinin gürültülü olması nedeniyle servise gitti 4 gün serviste kaldı ve sorun giderildi. Burdan yola çıkarak bmw kötü bir markadır diyebilirmiyiz, bence diyemeyiz.
Bence motor fiyatlarını eleştireceğimize, neden bizim gelirimiz az, her geçen gün azalıyor, yaşam kalitemiz artmıyor, gelecekten umudumuz neden yok diye düşünmemiz daha doğru bir yaklaşım olur.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)