Yurtdışından gelen kargolarımızı nasıl takip edeceğiz?
Reklamlar
-
ebayden veya başka yurt dışı kaynaklı sitelerden yollanan eşyaların kargo takibini nasıl yapacağız ? ptt de sorgulama sayfası barkod no istiyor ebayde barkod no olan ve olmayan yolda siparişlerim var birinin barkod no sunu (track number) girdiğimde ptt sayfası boş cıkıyor diyelimki ürün ptt ye geldi ve beklıyor nasıl haberimiz olacak ? isme yönelik sorgulama gibi birşey yokmu ? kargo gelince ptt mutlaka arıyormu ?
Reklamlar
-
Normalde tercih ettiğiniz kargo yöntemi ile doğru orantılıdır bu tracking number.. Ve genelde free shippinglerde tracking number olmaz, ve kaderiniz ile baş başa kalirsiniz. Fakat air mail veya dhl tarzi bir kargo tercihi yaparsanız, firma size bir tracking number verir ve ptt sitesinden ürünün nerede oldugunu takip edebilirsiniz. Tabi böyle firmaları tercih ettiğinizde ürününüz yüzde 99.9 gümrüğe girer.. En azından bu güne kadar benim bütün kargolarim bu şekilde gerçekleşti.
-
Cikan ulkenin posta sayfasindan arayabilirsin. Eger urun Turkiye'ye girdiyse PTT'de kaygi gozukmeye baslayabilir.
-
peki tracking number vs. olmayan bi ürünün türkiyeye girip girmediğini nereden bileceğim ? kendi adıma gelen bu ürünü nereden göreceğim ?
-
Amenthalas adlı üyeden alıntı
ebayden veya başka yurt dışı kaynaklı sitelerden yollanan eşyaların kargo takibini nasıl yapacağız ? ptt de sorgulama sayfası barkod no istiyor ebayde barkod no olan ve olmayan yolda siparişlerim var birinin barkod no sunu (track number) girdiğimde ptt sayfası boş cıkıyor diyelimki ürün ptt ye geldi ve beklıyor nasıl haberimiz olacak ? isme yönelik sorgulama gibi birşey yokmu ? kargo gelince ptt mutlaka arıyormu ?
PTT nin kargo takip sistemi çinlilerle yarışıyor,cinden gelen kargom Dubaiden sonra hiç bir sistemde görünmüyor,PTT bu konudaki en laçka müessese.
-
peki tracking number vs. olmayan bi ürünün türkiyeye girip girmediğini nereden bileceğim ? kendi adıma gelen bu ürünü nereden göreceğim ?
Takip numarası yoksa takip edemezsin. Bu yüzden satın alacağın ürünlerde takip numarası olan ürünleri tercih etmelisin.
-
Valla bi ürün siparişi vermiştim en geç 2 Nisan'da, yani bugün elime ulaşacaktı.. 30 dalır altına numarada verilmiyormuş.. Beklemedeyim.. Hayırlısı bakalım..
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
-
bu soruyu ptt arayarak sordum, bilmiyorum dedi çağrı merkezindeki arkadaşlar (barkod numaram yok demiştim)
-
Saticiya Ebay'den mesaj atarak tracking'i isteyebilirsin. Bazi saticilar normal postayla yolluyor onlarin trackingi yok. Paypal'in 60 gun dispute acma suresi var bence takipsiz bir urun 4 hafta icinde gelmezse hemen dispute ac. Sonra adam zaten kendi kanitlamasi gerekiyor paketi gonderdigini vs. vs.
-
bi ürünümde direk tracking i vermiş eleman ama girince ptt sayfasına girince numarayı, bilgilerin olduğu kısımlar boş çıkıyor neden acaba? 2-3 hafta sonra kargo gelmesine yakın en yakın ptt ye ugrasam sorgulama yapabiliyorlarmı ? evde oturup gelmesinimi umacağız kargonun ?
-
bi ürünümde direk tracking i vermiş eleman ama girince ptt sayfasına girince numarayı, bilgilerin olduğu kısımlar boş çıkıyor neden acaba? 2-3 hafta sonra kargo gelmesine yakın en yakın ptt ye ugrasam sorgulama yapabiliyorlarmı ? evde oturup gelmesinimi umacağız kargonun ?
dedigim gibi yeni gondermisse ptt sayfasinda birsey goremezsin. Mesela adam amerikadan gonderiyorsa amerikan postasinin takip sayfasini acacaksin. (USPS.com) o zaman gorursun. HAngi ulkeden gonderiyorsa o ulkenin postasindan bakman lazim.
-
Bende ebay dan sipariş verdim.26 şubat gibiydi hala ürün yok satıcıya mesaj attım.Ucuz kargo ücretsiz kargo olduğu için süre uzun sürüyor beklemeye devam edin. Ürününüz 10 gün içinde gelmezse tekrar iletişim kurun bizimle demişti iade işlemi için.
34 HSK 57
ASYA AS125 T21 - DAELIM S2 250 - SUZUKI AN 125HK
MONDİAL MASH
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)