Kaydırmalı debriyaj, vites küçültürken tekerleğin kilitlenmesini mi önlüyor ?
Kaydırmalı debriyaj, vites küçültürken tekerleğin kilitlenmesini mi önlüyor ?
Evet daha yumuşak bir şekilde kavramaya alıp motor freninin etkisini azaltıyor. Bu özellikle yağışlı havalarda vitesteki motoru debriyaj sıkılı vaziyette yokuş aşagı indirirken birden debriyajı bırakan dalgın sürücüler icin hayat kurtarici olabilir
Yada viraja debriyaj ile girip viraj icinde debriyajı birakan hatali sürücüler için cok iyi bir özellik.
Daha iyi bir alternatif yok gibi şu sıralar. Ehliyeti hayırlısı ile alabilirsem Duke 250 alacağım ben de.
Duke 250' de kaydırmalı debriyaj var.
Bunun asıl özelliği söylendiği gibi motor yüklemelerini daha yumuşak geçirmesi olmasına rağmen, benim tercih etme sebebim önceki Duke debriyajına göre tüy gibi hafif olmasıdır.
Özellikle İstanbul gibi trafikli bir yerde yumuşak debriyaj mutluluk sebebidir
Kaydırmalı olmayan Duke'lerin debriyajı çok sert, kaydırmalı olanlarınki de (250 dahil) çok yumuşak ve kullanımı kolay.
Gereksiz pahalı bir motosiklet. Alternatifi var üstelik.
http://www.spormoto.com/naked-bike/k...duke-abs-2014/
Ben yok diye biliyordum. Lansman esnasında kimse kaydırmalı debriyajdan bahsetmemişti. Resmen bonus oldu.
Duke 390 nasıl duke 250'nin alternatifi? Ona bakarsanız mt07 de duke 390'nın alternatifi. Az daha kasalım yamaha'yı alalım yani, bu mudur?
sonunda ben de aldım bir tane kendime. ilk motorum olduğu için hemen crash bar'ı da taktım. buyrun bir adet resim;
Hayırlı olsun. İlk motor olarak biraz yorabilir, dikkatli sür.
teşekkürler. dediğin gibi biraz yoruyor. özellikle 1.60 lık boyumla trafik ışıklarında bekleme yapmak şimdilik tedirgin olduğum bi durum. sürekli parmak ucumla motoru dengede tutmak rahatsız hissettiriyor. ama alçaltma kiti taktırmayı düşünüyorum. bunun dışında durmadığım zamanlar harika bi his
valla onu ben de anlamadım. aldığımda vardı o. ben de çıkartmayı düşünüyorum.
2014 390'da yok kaydırmalı debriyaj. 2015 modelde var ki o da 7000€
Arkadaslar bu duke serisinde kadro hep aynimi yani sadece 125 200 250 390 motor blogumu degisiyor.motosikletin ebati ayni mi?( bazi resimlerde cok ufak gozukuyorda alet, motorumu satarsam niyetim var benimde ama 185boy 85 kiloyum, cok ufak kalir mi acaba)
1,60 boyla -avatarınızdan gördüğüm kadarıyla- motora tam uymuşsunuz gibi. 1,82 boyla, dermansız aşk mı besliyorum ben yoksa?
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:45 ----------
125 ile 200, ve 250 ile 390 aynı motora sahip (silindir/pistonda farklılıklar var). Ebat olarak dördü de aynı.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)