Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Rodajda Motosikleti Zorlamak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Alıntı sezer0696 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sacma sapan konusma neyse o veririz hosuna giden alır gitmeyen almaz b
    u ısın ustası var cıragı var bılenı var senın gibi bos konusup bos keseden atmıyoz en azından satma gibi bi niyetimde yok satmam da kimsenin hakkındada gozumuz yok ben sadece sordum 50 yi gecmeyince ne oluyor tam olarak diye gecınce nolur diye konuyu nerden nereye getiroyn prim yapmak icin

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------



    yok 50 km gecmeyin farklı devirlerde kullanın yazıyo kardeş 50 km GTMEK MUMKUN DEGİLKİ ARKADAN DAT DAT KORNAYA BASIYOLAR
    Prim yapmakla ne alakası var saçma sapan yerlere çekme.
    Satma niyetin şimdi olmayabilir hiç mi olmayacak ?
    Evladiyelik mi aldın sen o motoru ölene kadar sende mi kalacak ?
    Bikere sen kendi söylediklerinde çelişiyosun bomboş yoldamı arkadan dat dat sıkıştırıyolar seni, bomboş yol gördüm mü allah ne verdiyse basıyorum diyosun acaba kim boş keseden sallıyo.
    Geçsem ne olur diye sormamışsın ki sen 50 geçmeyin yazıyo ama ben allah ne verdiyse basıyorum demişsin bassam motora zaarı ne olur dememişsin ki.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    31 Mart 2012
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben otomobil fabrikasında çalışıyorum. Motorlar ilk defa araç üzerinde çalıştırılırlar. Sıvılarının tümü montaj hattında doldurulur. Zaten aksi bir uygulamanın maliyetine hiçbir fabrika dayanamaz. Bütün otomobil üreticileri kitapçıklarına bununla ilgili bölüm koyar.

    Neden kasıtlı olarak insanlara yanlış bilgi veriyorsunuz ? Bu inanıp inanmamayla açıklanacak bir konu değil. O gitmeyen motorun sebebi açılmamış olması. 10 bin km sonra sizin motor aynı kullanımda ısrar ederseniz mavi duman atmaya başlarken, diğeri açılmış olacak.

    Bu forumda sürekli olarak bu konuda yalan yanlış bilgiler verilmesinden bıktım usandım. Bundan sonra da rodaj konusunda yazmayacağım. Kırın motorlarınızı, satacağınız adam düşünsün.
    Benim cb125e bırakın duman atmayı gram yağ yakmiyordu. Son hız olarak da 125 cc motorda diğer arkadaşlar 100 km yapmıyor diye şikayet ederken benim cb125e coo rahat 120 km görüyordu. Benim demek istediğim su konunun. Motoru sonuna kadar zorlayin devamli redline gidin demiyorum arada sırada motoru yoklayin diyorum. Bunlarda bilakis yanlış bilgiler değil tecrubedir.
    afsinbugra bunu beğendi.

  3. #23
    Adventure58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2014
    Şehir
    Zeytinburnu
    Motosikleti
    haojue 135S
    Daha zorla ha zorla ahaa memmet emmi.
    Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik

  4. #24
    hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2014
    Şehir
    İzmir-Çiğli
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Geçmiş olsun, motorun ömründen ömür çalmışsınız. Fabrikada rodajı yapılıyor falan hikaye arkadaşlar, en baba üretim tekniklerinde bile hata payı (tolerans) olur. Rodaj dönemi de zaten bunun için var, ufak boyut farklılıklarını; aşındırarak, motor çalıştıkça gideriyorsunuz bu dönemde. Ben bunu bilir, bunu söylerim.

    Bu arada arkadan sıkıştırıyorlar demişsiniz, fren lambasını yakacak kadar frene dokunun. İnsansa tepki verip mesafeyi artıracaktır, hareket olmazsa yol verin gitsin.

    Benim motorum da rodaj sürecinde ve şu ana kadar mükemmel geldim, arada kısa süreli sıkıştırmalarım oluyor (ki bunu da bir üst rodaj dönemine geçiş olsun diye yapıyorum) ve kesinlikle motor devridir, ne kadar gaz verileceğidir vs. kullanım talimatlarını uyguluyorum. Vitesler falan güzel geçmeye de başladı, biraz daha uzaklara gitmeye başlarım. Rodaj dönemi sonunda, yaptıklarımın ne kadar doğru olduğunu hızlanma ve yakıt tüketimi ile göreceğiz. Şu an 2,23lt/100km ortalama ile geziyorum ve ara hızlanmalar benim beklentimden yüksek.(en azından cb125 ace den sonra SS gibi mübarek)

    Not:Kavga çıkmasın, ace kağıt üstünde de güçsüz bir motor arkadaşım.

  5. #25
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul..
    Motosikleti
    2000 ford
    İçinden geldiğin gibi kullan kardeşim satarken istediği kadar temiz olsun yokuş çıkarken motordan inmiş ol genede ölü fiyatına almaya kalkarlar

    sen keyfine göre sür öylede ölü fiyata gider böylede kaza bela yapma motor sıkıntı değil..

  6. #26

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Arkadaslar rodaj vardir ve motorda kullanilan materyallerin muhteviyati nedeni ile zaten olmalidir.

    Eger motorlari titanium dan imal ederseniz rodaja ihtiyac kalmaz.Ancak bugunku standart her icten yanmali motor rodaj suresi ister.Bu alisma ve belirli tolerasyonda asinma evresidir.

    Teknik olarak bilen bilgi sahibi insanlara sorunuz bu konuyu.Sehir efsanesi misali herkesin bir fikri var bu konuda..

    Rodaj dan daha tehlikeli bir seyde bir motoru 3 bin kmlerden sonra az yaksin diye devir bandinin en altlarinda kullanmaktir.Sagir ve performanssiz bir motora bu sekilde sahip olursunuz.

    Bir diger ayrintumida su ki CC azaldikca ridaj onemi ayni oranda artar.

  7. #27

    Üyelik
    10 Kasım 2014
    Şehir
    uşak
    Motosikleti
    kuba cg-100
    Valla ben motoru aldigim 2. Gun (kuba cg100) 180 km yol yaptik artcida vardi tapa gaz gittik geldik motoru kesiciyede soktuk simdi 11bin kmde bi sikinti yok simdilik

  8. #28
    maxim4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2014
    Motosikleti
    Yamaha YBR ESD 2014
    3.ybr mi aldim bu sene.20 gun de 200km lik 5 yolculuk yaptim kitabina harfiyen uyarak.500 kmde 15 dk mola verip 10.40 castrol 1000 km de de ayni sekilde ayni yag ile degistirdim. Ilk 500 km de 4000.5000.6000 actim kapadim sonraki 5000 de 6000.7000.7500 sakince actim kapadim...

    1000 2000 ve 3000 de yag ve filtreleri degistim arada bir yokladim motoru...

    Simdi 7000 de, rampaya 100le tirmaniyor, hafif meyilli yolda 10.300 devirde 130 km hiza cikiyor.ivme mukemmel

    Sonuc o ki bu sevdanin basrolu motorsikletimiz.Iyi davranirsak bizi uzmez...

  9. #29
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ktm 1190
    rodaj mı ? ne rodajı ? rodaj ne arar la motorda...
    beko12345 ve abeciMotoru bunu beğendiler.

  10. #30
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı skolyusk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorsikletin diğer aksamlarini çalışan parçaların elbette rodajı vardır ama bugun günümüzde motor rodajı diye bi şey olduğuna ben inanmıyorum. Çünkü bu motorlar fabrikadan çıkmadan önce dakikalarca zorlanip bütün hesapları yapıp cikariyorlar. Yabancı bir dergide makalede okumuştum. Rodaj in sakin yapılması aksine daha zararlı olduğunu bilimsel veriler açısından kanitlamislar. Bende önceden cb125e vardı. 400 kmden sonra devamli yükledim ama aşırı olarak. Sonra bi arkadaşım da cb125e aldı ve bir tür attım Motorsikletin gerçekten sağır olduğunu gaza tepki vermek istemediğini gördüm. Çok aşırı değil ama sen yine de motoru ara sıra yokla
    ya abi siz nası şeyler yazıyosunuz ya? sağır olurda bittim zaten :D bu kadar boş muhabbet olamaz. kusura bakma dostum ama bilgi sahibi olmadan fikir sahişbi olmayın. kulaktan dolma haberlerle boş beleş yalan yanlış konuşmayın. yok tüm motorlar zaten fabrikada zorlanıyormuş falan. sorunlu musunuz siz? hiç mi mantığınız getirmiyo bunun olup olamayacağını? ilk defa senden duymadım bunnu daha önce birileri daha söylemişti. yapmayın şöyle insanlara cahil cahnil konulşup yalan yanlış bilgiler vermeyin.
    Onurhan D bunu beğendi.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

  11. #31

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Tavsiye olarak yazıyorum, ustaların, çırakların sözlerine çok inanmayın. Teknik olrak çoğu hiçbir şey bilmez, ustasın ne söylediyle ona inanır. Ustası nereden bilir ? Çoğu sadece kendi tahminleri, ben yaptım oldu mantığı... Bir kere sıkıştırıp motor açar, tesadüfen kırılmaz, sonra der ki "Rodaj diye bir şey yok". O kitapçığa neden yazıyorlar o zaman ? Millet rodajsız motor isterken, bu adamlar enayi mi bunu yazıyorlar ?

    Ben size söyleyeyim, rodaj yok diyen adam hiçbir şey bilmiyordur. Sohbet ederken bunu duyduğum anda o adamın bütün bilgisine şüphe ile bakarım. İsterse 50 senelik motorcu olsun. 1 senede öğrenilen bir işi 50 sene yaptığınızda 2 senelik adamdan daha fazla bilginiz olmuyor. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Önemli olan insanın zekasıdır, yeteneğidir, yaşadıklarından ne kadar ders çıkardığı, neden sonuç ilişkisini ne kadar kurabildiğidir, kendisini ne kadar geliştirdiğidir.
    berkcigdem ve heia2654 bunu beğendiler.

  12. #32
    sezer0696 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ocak 2015
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    tvs apache rtr 150
    Alıntı Onurhan D adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Prim yapmakla ne alakası var saçma sapan yerlere çekme.
    Satma niyetin şimdi olmayabilir hiç mi olmayacak ?
    Evladiyelik mi aldın sen o motoru ölene kadar sende mi kalacak ?
    Bikere sen kendi söylediklerinde çelişiyosun bomboş yoldamı arkadan dat dat sıkıştırıyolar seni, bomboş yol gördüm mü allah ne verdiyse basıyorum diyosun acaba kim boş keseden sallıyo.
    Geçsem ne olur diye sormamışsın ki sen 50 geçmeyin yazıyo ama ben allah ne verdiyse basıyorum demişsin bassam motora zaarı ne olur dememişsin ki.
    Oyle tabi baksana hala devam ediyonuz alacak adam alir motorur goturur iyi bi ustaya baktirir hic bise bilmiyosa aynen basiyom zaten normaldede 50 yi gecmemek mumkun degilki dedim

  13. #33
    Serkan S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    bu soruyu 125 yapmadan sorman gerekirdi artık bu saatten sonra cevabını alsanda "atı alan üsküdarı geçti"

    Türk hastalığı kitapçık genelde okunmaz, okunsa bile uyulmaz "BİZ DAHA İYİ BİLİRİZ MOTORU YAPAN FIRMA NERDEN BİLECEK"

  14. #34
    sebzelicorba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr 250r / Yamaha R-25
    Ben motoru aldığım gün, satan kişi bir kereye mahsus düz yolda son sürat görmeye çalış demişti. Ben de dediği gibi yaptım.
    Cbr 250ydi motorum. 1000kmye kadar sadece bir kere top speed denedim, birkaç kere de normal sürat yaptım. Onun dışında klasik istanbul trafiği işte.
    Hiçbir sıkıntı yaşamadım, aksine 173 175 lere rahat rahat çıktım sonraki süreçte.

  15. #35

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Zaten tüm motorlar bir yerden sonra aynı noktaya gelirler. Bir de şunu unutmamak lazım, siz zaten motorunuzu devir saatinin kırmızı bölgesine girmeden sürmelisiniz. Motor bu noktaya kadar çıkıyorsa, üstünü zorlamak sadece motora zarar verir. Benim CBF 150 kırmzı bölge başladığında 110 falan yapıyor, bana göre son süreti de 110'dur. Siz 120 yaptırıp sürekli o şekilde otobanda giderseniz, yağ da yakabilir, motoru da yiyebilir. Hiçbir garantisi yok.

  16. #36
    sezer0696 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ocak 2015
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    tvs apache rtr 150
    Alıntı turkish39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sıkıntı yok,motorcuların %80 i böyle yapıyo zaten.Sonra hepsi rodajı itinalı yapılmış,çamura bilem girmemiş,sadece hafta sonu kullanılmış olarak ikinci el ilanlarında

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:58 ----------



    Harbi olduğun için tebrikler
    Eyvallah biz böyle ne kadar acık olusakda insanlar icinden bişey cıkıyo herşein hep her yerde kotu niyetli biri cıkıyo

  17. #37
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rodaj mı ? ne rodajı ? rodaj ne arar la motorda...
    ney? artismi :D

    ben mondiak 150zc motorumun orta ve üst kapağını değiştirdim. sıfır taktık ve bir süre kullandıktan sonra sübap ayarı yapmaya gitmem gerekicek doğru mu? honda servisinde yaptırdım ve adam motoro ilk çalıştırdığında 11 bin dev,re kadar çıkardı motoru orta sehpada. içim gitti orda :( yanık konusu geldiğini söyledim ve oda piston ve piston gömleği yeni olduğu için ilk aşınmada koku yapar dedi.

    dedimki motor yeni olduğu için nasıl kullanmalıyım? ilk 1000 km mesafeyi fazla devirli kullanmamam gerekiyor mu? cevap olarak hayır dedi. yokuş yukarı zorlama dedi. kış ayında olduğumuz için düz yolda ve yokuş aşşağı gittiği kadar bas dedi. yaz aylarında olsaydık sıcak havalarda motoru yakardın ama kışın pek sorun olmaz dedi. dedidedidedidedidedi

    şimdi beni aydınlatın

  18. #38
    Sti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Kasım 2015
    Şehir
    Istanbul
    Angara bebesine 50 ne gardas la¿ cangayadan aşşa sallayacan motoru allah ne verdiyse gidecen,girecen arabanin dibine dibine koyucan selektoru,yapicaksin seklini. Yoldan ciktinmi heheyt yavrum osmanli torunuyum diyip tekeri bi koyucan hobaaa babbbaa meraabaaaaa.


    (Konu hortungen met reyiz naptin yav :D)

  19. #39
    Çorum İl Temsilcisi Furkan Tarık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2014
    Şehir
    Çorum
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    Lütfen hortlatmayalım beyler

  20. #40
    AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Burdan anlıyoruz ki az daha biriktirin sıfır alın. Pahalı geliyorsa birikmiyorsa hiç yoktan sıfır hintli alın bari. Alınmaz 2.el motor falan.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)