İlk Motor, Tavsiye ve Bilgi Lazım.
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar, ilk motorumu alacağım. Motor veya araba hakkında teknik bilgiler konusuyla hiç ilgim yoktur. Hız meraklısı bir insan değilim ve Scooter istiyorum. Fakat ayakların öne konulduğu scooterlar bana çok sade ve kötü görünümlü geliyor. Yani birazda görüntüye önem veriyorum ne kadar Scooter'da olsa. Bu sebep ile Honda sitesinde görmüş olduğum PCX 150 Model Scooter'ı çok beğendim. Biraz tavsiye birazda bilgi almak için konuyu açtım. Hani ilk defa motor alacağım ve ne tür tavsiyeler verebilirsiniz ve neleri bilmem gerek, teşekkürler şimdiden okuyan herkese.
Şunu da eklemek istiyorum;
Motoru istanbul içerisinde kullanacağım fakat uzun yol olarak değilde, düşük hızda ve gitmek isteyeceğim yerlere gitmek için kullanacağım. Yani semt içerisinde desem daha doğru olabilir.
Reklamlar
-
Motorun başlığını okudunuz mu ?
-
Pcx 150 Model motorun Honda websitesinde bulunan açıklamasından bahsediyorsanız elbette ki okudum. Benim amacım ilk motor hakkında tavsiye ve bilgi almaktı. Ben sadece görüp beğendiğim ve bu sebeple istediğim motoru belirttim. Bu motor hakkında bilgi sahibi olan veya ilk motorun şöyle olmalı vs. diyebilecek veyahutta ilk motor için şu tavsiyeleri dikkate almasın diyebilen birileri için açtım konuyu. Umarım anlatabilmişimdir kendimi.
Daha önce motor sahibi olmadım, araç sahibi olabilecek bir bütçeye sahip olmadığım için kendime ait bir motorum olsun istedim. Çünkü daha öncedende merakım vardı fakat kısmet olmamıştı. Şimdi sırası ve kendi kafama göre iş yapmamak adına konu açtım. Deneyimli abilerimizden, kardeşlerimizden bir şeyler öğrenmek için.
-
Hayır bu sitedeki başlığını.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:37 ----------
Sağ alt köşede motosiklet markaları var , ve her modelin kendi başlığı var. Oraya girin sayfalarca zaten pcx , çok kullanılan bir motor , girin okuyun bir bakın. Eğer genel bilgi istiyosanız önce ehliyet , sonra güzel bir eğitim honda akademi , gis akademi , ya da yamaha akademide. Sonra bütün ekipmanları dizmek güzelce kask mont eldiven pantalon Bot dizlik vs , sonra da motorun kendisi. En sağlıklı yol bu olur bence.
-
Google amcaya git,
PCX 150 bilgi yaz
ilk cikan linke dal.
-
santo78 adlı üyeden alıntı
Google amcaya git,
PCX 150 bilgi yaz
ilk cikan linke dal.
Santo78, hemen deniyorum bir bakiyim, teşekkür ederim.
Ertugyigit adlı üyeden alıntı
Sağ alt köşede motosiklet markaları var , ve her modelin kendi başlığı var. Oraya girin sayfalarca zaten pcx , çok kullanılan bir motor , girin okuyun bir bakın. Eğer genel bilgi istiyosanız önce ehliyet , sonra güzel bir eğitim honda akademi , gis akademi , ya da yamaha akademide. Sonra bütün ekipmanları dizmek güzelce kask mont eldiven pantalon Bot dizlik vs , sonra da motorun kendisi. En sağlıklı yol bu olur bence.
Ertugyigit, Çok teşekkür ederim yorumun için, akademi olayını bilmiyordum. Biraz onu araştıracağım, dediğim gibi yeniyim bu dünyada .
-
Öncelikle ehliyetini al eğitim gör istiyorsan yani bunlar herkesin söyleyeceği şeyler onların dışında teorik bilgini arttırmaya devam et gerek forum gerek başka kaynaklardan. Son olarak arkadaşın demwk istediği şey de forumda her motosiklerin kullanıcılarının açtığı özel bi başlığı vardır yorumlar bi sorun olduğunda falan oraya yazarsın anlatırlar, google ye pcx 150 kullanıcıları yazaraan çıkar motosiklet.net bağımlılık yaratır
Vesselam
-
-
Ne demezsin o rahatlık zaten en büyük istek Fakat benim öyle acele işlerde işim olmaz açıkçası. Yok şu dar yere girip geçiyim arabaları demem. Çünkü kazaların çoğu dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Bende kendimi riske atmayacak kadar dikkatliyim, inşallahta motor hayatımda büyük bir sorun yaşamam.
-
mlhcnshn adlı üyeden alıntı
Ne demezsin o rahatlık zaten en büyük istek Fakat benim öyle acele işlerde işim olmaz açıkçası. Yok şu dar yere girip geçiyim arabaları demem. Çünkü kazaların çoğu dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Bende kendimi riske atmayacak kadar dikkatliyim, inşallahta motor hayatımda büyük bir sorun yaşamam.
Tedbirli , eğitimli (sürüş eğitimi her sene tekrarlama sebebi ile çünkü bazı şeyler unutulabiliyor) , düzgün korumalı hız peşinde koşmadıkça gayet güvenli bir araç motosiklet. Geceleri reflektör Yelek giymek , kaska el neon kablo döşemek , biraz gürültülü bir egzoz takmak bunlar güvenli sürüşü arttıran faktörler , herşeyin bir çözümü var ama araba kullanan insanları anlamıyorum artık , aile falan dışında tabi.
-
Sende haklısın tabi o konuda fakat arabadaki konfor da motor da yok. Arabayı seven o yüzden seviyor. Sen arabayı al, hiç bir şey yapmadan da sürersin. Fakat motorda dikkat lazım, önlem lazım. Kişiden kişiye değişebilecek unsurlar bunlar.
-
Sende haklısın tabi o konuda fakat arabadaki konfor da motor da yok. Arabayı seven o yüzden seviyor. Sen arabayı al, hiç bir şey yapmadan da sürersin. Fakat motorda dikkat lazım, önlem lazım. Kişiden kişiye değişebilecek unsurlar bunlar.
Valla ben 6-7 yıldır araba kullanıyorum ama artık artan benzin , artan aşırı vergiler , otopark sorunu , bakım muayene pahalı olması , ve özellikle aşırı sıkışık trafik yüzünden bıktım sattım arabayı. Motoru her türlü tercih ederim azıcık ıslansam popoş uyuşsa da farketmez :D
-
Ehliyet - Kask - ve diğer ekipmanlar kısmını tamamlamak zorunda oldugunu bildiğini düşünecek olursak Sıra PCX 'e gelir. Pcx başlangıç için güzel bir motor olabilir. Ufak ve pire gibi diyebiliriz. Çok rahat iki kişiye şehiri dolaştırır. Hatta şehirler arası bile yorulmam dersen gidebilecek bir motor. Yakıtı güzel - konforu güzel - frenleri güzel. Bunlar benim hiç bir teknik bilgisini bilmediğim sadece 1-2 defa üzerine oturup 3-5 km kullandığım bir motordan izlenimlerim. Ayrıca motor kişinin kendi tarzını yansıtır.(imkanlar dahilinde çoğu zaman) o yüzden Pcx tasarım ve malzeme kalitesi olarak da tercih edilebilecek bir başlangıç olacaktır.
Dipnot: Sakın motoru küçümseyip ekipmanlarını es geçme! 1- Kask 2- iyi bir mont 3-eldiven.. Bunlar olmazsa olmazlar. Akabinde ne kadar korunmak istiyorsan o kadar büyük bir parkur mevcut.
-
LifeisBike adlı üyeden alıntı
Ehliyet - Kask - ve diğer ekipmanlar kısmını tamamlamak zorunda oldugunu bildiğini düşünecek olursak Sıra PCX 'e gelir. Pcx başlangıç için güzel bir motor olabilir. Ufak ve pire gibi diyebiliriz. Çok rahat iki kişiye şehiri dolaştırır. Hatta şehirler arası bile yorulmam dersen gidebilecek bir motor. Yakıtı güzel - konforu güzel - frenleri güzel. Bunlar benim hiç bir teknik bilgisini bilmediğim sadece 1-2 defa üzerine oturup 3-5 km kullandığım bir motordan izlenimlerim. Ayrıca motor kişinin kendi tarzını yansıtır.(imkanlar dahilinde çoğu zaman) o yüzden Pcx tasarım ve malzeme kalitesi olarak da tercih edilebilecek bir başlangıç olacaktır.
Dipnot:
Sakın motoru küçümseyip ekipmanlarını es geçme! 1- Kask 2- iyi bir mont 3-eldiven.. Bunlar olmazsa olmazlar. Akabinde ne kadar korunmak istiyorsan o kadar büyük bir parkur mevcut.
Zaten kazaların şiddeti aldığın önleme göre değişir. Ben tabiiki de gerek motoru aldıktan sonra veya almadan önce Kaskımı, montumu, eldivenimi sizin söylediğiniz şekilde alırım elbet. Fakat dizlik gibi olaylar sanırım beni aşıyor. Günlük hayatta kullanacağım için bilmiyorum nasıl bir etkisi olur alırsam veya almazsam. Sonuçta öyle çok şiddetli bir hız tutkunu motorcusu değilim ve istemiyorumda. Hızı ömrüm boyunca sevmemişimdir. Korkudan değil elbette sadece önlem. Ben motoru genellikle 2 kişi kullanacağım. Yeni bir motor düşündüm. Pcx dışında, bunun için ayrı bir konu açmayı düşünüyorum. PCX benim için şu an 2. sıraya indi diyebilirim.
Hepinize teşekkürler yorumlarınız için.
-
Zaten kazaların şiddeti aldığın önleme göre değişir. Ben tabiiki de gerek motoru aldıktan sonra veya almadan önce Kaskımı, montumu, eldivenimi sizin söylediğiniz şekilde alırım elbet. Fakat dizlik gibi olaylar sanırım beni aşıyor. Günlük hayatta kullanacağım için bilmiyorum nasıl bir etkisi olur alırsam veya almazsam. Sonuçta öyle çok şiddetli bir hız tutkunu motorcusu değilim ve istemiyorumda. Hızı ömrüm boyunca sevmemişimdir. Korkudan değil elbette sadece önlem. Ben motoru genellikle 2 kişi kullanacağım. Yeni bir motor düşündüm. Pcx dışında, bunun için ayrı bir konu açmayı düşünüyorum. PCX benim için şu an 2. sıraya indi diyebilirim.
Hepinize teşekkürler yorumlarınız için.
Aslında hız sizinle alakalı değil bazen , dış faktörler var siz yavaş gitseniz bile. Ve unutmayın ki 20 km üstünde düştüğünüzde asfalta sürtülseniz bile 3.cü derece yanık oluyor. Deri kaybı bile olabilir o yüzden gündelik de olsa scooter da olsa maksimum koruma takmanız sizin yararınıza olur.
-
Aslında hız sizinle alakalı değil bazen , dış faktörler var siz yavaş gitseniz bile. Ve unutmayın ki 20 km üstünde düştüğünüzde asfalta sürtülseniz bile 3.cü derece yanık oluyor. Deri kaybı bile olabilir o yüzden gündelik de olsa scooter da olsa maksimum koruma takmanız sizin yararınıza olur.
Cidden çok farklı bir bilgi verdiniz benim için. Her şeyin başı dikkat işte. Kontrollü kullanım önemli. Motor tecrübem de olmadığı için sıkıntı yaşayacağım gibime geliyor fakat ben kolay alışan bir insanım. İnşallah bahsettiğiniz şekilde sıkıntılar yaşamam. Allah kimsenin başına vermesin. Bazı sürücüler sizin kontrolünüz dışında kalabiliyor ne yazıkki. Hergün karşılaşıyorum maalesef.
-
Yolda 15-20 km ile giderken kapı açan arabanın kapısına çarpıp dizini zedeleyen , inciten çok sürücü vardır mesela , o yüzden sizin kontrolünüz dışında oluşabilecek herşeyi düşünüp maksimum koruma takmak lazım , her koşulda. Ki dizlik bile yetmiyor artık kevlar kot üstüne öyle dizlik anca kesiyor sert asfaltın zararlarını.
-
Onlarca senaryo kurgulanabilir belki ama özü şudur; Mont giyiyorum belimin üzeri bana lazim korumam gerek!, Dizlik vb. kullanmayı düşünmüyorum cünkü belimin altında kalanlar lazım değil. Bir erkek olarak düşünülmesi gerekli.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)