Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İller arası uzun yol için tavsiyeler

REKLAM ALANI
    Amenthalas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda PCX 125
    Arkadaşlar daha önce iller arası uzun yol yapmadım bu yaz eskişehir,istanbul gibi illere uğrayıp arkadaşlarımda kalma gibi planlarım var fakat uzun yola giderken yol bilgisini hangi yolu kullanacağımızı nereden takip edeceğiz ? Bunları motora yeni başlamış uzun yol tecrübesi olmayan biri olarak soruyorum konu kafamda tamamen soru işareti durumda.
    Otobanlarda feribotta vs. gidebilmek için extra bir belge kgs ogs tarzı bişey gerekiyormu motorsikletler için prosedür nasıl işliyor ?
    Uzun yol tecrübesi olan üyelerimiz olmazsa olmazlar ve ufak tavsiyeler verebilirlerse çok minnettar kalırım eminim diğer arkadaşlarında işine yarayacaktır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    her hangi bir belge gerekmez.
    yüzlerce tabela var çok rahat gidersin. mesela izmir-eskişehir için sırasıyla uşak-kütahya-eskiişehir tabelalarını takip ediceksin.
    radarlara dikkat etmek lazım.

tadını çıkar ben çok severim uzun yolu.
    Amenthalas bunu beğendi.

Destek ekipmanları olmadan çıkmayın yola , 1. sırada lastik tamir spreyi/köpüğü olmalı , bir pazar günü heryer lastikçiler dahi kapalı iken 30 kilometre jant üstü seyahat etmiş birinin tavsiyesidir ( 30 kilometre yol 2 saat kadar sürdü , Allah kimseyi yolda zor durumda bırakmasın. ).

Geriye kalan ve aklıma gelmeyenleri yazan olur umarım.
    Amenthalas bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda PCX 125
    Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    her hangi bir belge gerekmez.
    yüzlerce tabela var çok rahat gidersin. mesela izmir-eskişehir için sırasıyla uşak-kütahya-eskiişehir tabelalarını takip ediceksin.
    radarlara dikkat etmek lazım.

tadını çıkar ben çok severim uzun yolu.
    çok saol fakat otoban için motora kgs çıkartmak gerekmezmi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------

Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Destek ekipmanları olmadan çıkmayın yola , 1. sırada lastik tamir spreyi/köpüğü olmalı , bir pazar günü heryer lastikçiler dahi kapalı iken 30 kilometre jant üstü seyahat etmiş birinin tavsiyesidir ( 30 kilometre yol 2 saat kadar sürdü , Allah kimseyi yolda zor durumda bırakmasın. ).

Geriye kalan ve aklıma gelmeyenleri yazan olur umarım.
    çok güzel bi tavsiye olmuş mutlaka yanıma alırım evde var köpüklü spreyden hiç kullanmadım kullanmak zorundada kalmam umarım yaşadığın gerçekten zor bir tecrübeymiş ...

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Alıntı Amenthalas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok saol fakat otoban için motora kgs çıkartmak gerekmezmi ?[COLOR="Silver"]
    hgs falan tabiki lazım. ben evrak belge bakımından gerekmez dedim. istanbulda anadoludan avrupaya geçebilirsin ama dönerken hgs lazım, eğer yoksa arabalı vapurla karşıya geçmek gerekiyor mesela. ben sırf hgs almamak için tekirdağ-çanakkale-erdek-bursa yaptım
    Amenthalas bunu beğendi.

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    hgs al bulunsun nolur nolmaz. onun dışında yollara öneden haritadan bak. artık yandex vs akıllı telefonlarda anında yol bilgisi veriyor. tabelalara bakarak gidersin yol bulması kolay iş lastik spreyi bende taşıyorum Allaha çok şükür daha ihtiyacım olmadı. benimde en uzun yolum izmirden eve gidip gelmek. oda 300 km işte )
    Amenthalas bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Uzun yol çok keyiflidir.Sana verebileceğim en önemli tavsiye üzerine un ufak bir çanta alma.Yani çanta vs motorda olsun.
    Ben bir gezimde 2500 değerinde DSLR kaybetmiştim.Bir zaman sonra o çanta yoruyor 3 kg 15 kg oluyor..
    Çok uzun yol alma mola ver ve sıvı tüket.Her şeyi fotoğrafla bu gunlerin geri gelmeyecek bunu sakın unutma ...
    Amenthalas bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda PCX 125
    arkadaşlar hepinize tavsiyeler için çok teşekkürler listelerede bakıyorum daha önce acılmış konularıda paylaşmışsınız sağ olun var olun yan çanta alıp bi tarafını alet edevat sprey yağ vs yapıcam gibi duruyo diğerine kişisel eşyalar vs. sırt çantası dusunmuyorum beni yoracağından bagajı olabilrdiğince doldurucam ve arkaya bi çanta bişey ayarlıcam

bir de ne olur ne olmaz diye yolun üstündeki servislerin telefon numaralarını not et. Olur ters bir şey olur ihtiyacın olur vs
    Amenthalas bunu beğendi.

Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    motorun yedek anahtarını boynuna as hep unutulur yedek anahtar.
    Amenthalas ve kemboo bunu beğendiler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)