[ACİL] Plaka-Ruhsat İşlemleri
Reklamlar
-
Arkadaşlar öncelikle merhaba,
Bi kaç sorum olacak bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Babam Skygo SG250-4 kullanıyordu.
Tahminimce 2 seneye yakındır da kullanmıyor, motor yatıyor yani
Aldım tamire verdim şimdi,fakat plaka çıkartmamış ruhsat yok öyle kullanmış
Nasıl plaka çıkartabilirim trafiğe sokabilirim,araştırdım bulamadım
Reklamlar
-
-
Motosikleti satın aldıktan sonraki 1 ile 3 ay içerisinde ruhsatı çıkartılması gerekiyor. (Süre konusunda emin değilim) Süre aşımı sonrasında ise cezai bedel ile birlikte tekrar ruhsat çıkartma işlemi gerçekleştirilir.
-
Bildiğim kadarı ile fatura olması gerekiyor ayrıeten fatura kesım tarıhınden ıtıbaren her yılmı ne 60 tl 6 aylıkmı ne bişeyı var verıgısımı ne onu odemende gerek ama daha fazla bilmiyorum :D
-
-
Motoru bağlarlar alamazsın :D
-
ensarbozkurt adlı üyeden alıntı
Hiç uğraşmayayım yani :D
İstersen depoyu aç ve içerisine de yanan sigarayı at, sonra kapağıda kapat Olur mu öyle şey. Eğer bu motor kullanılacak ise, gerekli prosedürü öğren ve adım adım bunları tamamla, sonrasında ruhsatını ve plakanı tak. Kafan rahat olsun.
-
Yok mu başka bir yolu acaba :/
Çetmen faturayı bulamazsa ne yapabilirim
-
Faturanın bulunamaması diye bir şey yok! Motorun nereden alındığı bellidir... Faturalar 10 yıl boyunca saklanmak zorunda... Günde 50 fatura kesen yerler değildir motor satıcıları... Yılı ve ayı tahmin edip motorun alındığı şirkete söylersin faturanın nüshalarını bulurlar...
Faturanın orijinal nüshasını bulunca notere götürüp fotokopisine aslı gibidir kaşesini bastırırsın. İşlemler sıfır motor gibi başlar... İyi tarafı motorun trafiğe çıkışı 2015 olur.
-
Fatura tarihi 3 ay geçtiktek sonra 172 TL Cezası var (2014) vede faiz işliyor ödemezsen. vede her yıl 2 ye katlanıyor başıma geldiği için biliyorum.
-
capoverde adlı üyeden alıntı
Faturanın bulunamaması diye bir şey yok! Motorun nereden alındığı bellidir... Faturalar 10 yıl boyunca saklanmak zorunda... Günde 50 fatura kesen yerler değildir motor satıcıları... Yılı ve ayı tahmin edip motorun alındığı şirkete söylersin faturanın nüshalarını bulurlar...
Faturanın orijinal nüshasını bulunca notere götürüp fotokopisine aslı gibidir kaşesini bastırırsın. İşlemler sıfır motor gibi başlar... İyi tarafı motorun trafiğe çıkışı 2015 olur.
Çetmenden bugün aradılar,faturanın ve belgelerin zaman aşımına uğradığını,yardımcı olamayacaklarını söylediler.
Ne yapılabilir :(
-
capoverde adlı üyeden alıntı
Adam muhasebeci Dağılın
ensarbozkurt bende muhasebecili yapıyorum(stajyer) doğrudur 10 yıl boyunca atamazlar kesinlikle var fakat uğraşmak istemediklerinden dolayı böyle demişler çok belli. Mahkemeye veririm şöyle böyle dersen biraz ayak yaparsan 1 2 saatte bulup çıkarırlar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)