Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

bu sefer alıyorum

REKLAM ALANI

aylardır araştırma yapıyorum paramı toparladım max 5 bin tl param var motora ayıracağım ama aklımda birçok motor var ve çok kararsızım fazla param yok vitesli için ilk deneyim diyebiliriz. öneriler varmıdır hangi motora baktıysam kötülüyenler olmuş hep caydım o yüzden

şuan 1. sırada şu ilan dikkatimi çekiyor http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-ihtiyactan-satilik-179649899/detay

model marka olarak pek farketmiyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Şimdi arkadaşım ilk vitesli motor için biraz ağır ve viraj kabiliyeti düşük bir motor seçmişsin.Bunun 250cc olanıyla ben ankara-izmir gittim.
    Güzel motor ancak bu tarz motorlar virajda adamı zorluyor özellikle yeniysen.Regalin en büyük sorunu şanzumanıdır.1600 de olması önemli değil 1600 de olmayada bilir (km geri sarmak çok kolay) şanzumana kesinlikle baktır.Ben genelde ss kullanıyorum vitasleri çok seri değiştiririm bu alete o şekilde davranınca hiç hoş karşılamıyor bunu.
    Sana tavsiyem şekilciliği ilk motorda bir kenera bırak güzel sürmeyi öğrenebileceğin bir motor al kendine motor tavsiyesinde bulunmayacağım ama başına iş açmicak motorların ne olduğunu biliyorsundur ...

Blindfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Honda cbf 150 veya Yamaha YBR 125 ile başlayan daha iyi.
    DraQuila bunu beğendi.

daha önce uzun süre scoterim oldu aralıkta sattım şimdi yenisini almayı planıyorum kuba superlıght 200 de aklımın bir köşesinde. kız arkadaşımla bineceğim için biraz şekil arıyorum açıkcası vitesli tecrübem yok ama scoter tecrübem var uzun süre sürdüm. marka model takıntım yok herhangi bir motor yada model olabilir regal tarzı olması önemli değil ama doğruyu ararken yanlış yapmak istemiyorum

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Şu çöpe 3700 verene kadar.Git ybr al arkana bakma.

serkanksk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    c800 intruder-honda nc750x
    Verdiğin paranın karşılığını kat ve kat alırsın..
    Ölmek için değil ölene kadar Sür..

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Ekipman mevzusuna ne kadar ayırıyorsun ? o 5 bin tl içindemi ?

yok hayır bin tl ekipman için ayırıyorum 5 bin tlden ayrı.

rebelrider67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Regal alacağına o paraya mutlaka ybr almanı tavsiye ederim veya sık dişini biraz daha biriktir pulsar al şu piyasada ben olsam ybr veya pulsara zorlardım

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Adam arkadama kız arkadaşımı alacağım dedikten sonra pulsar tavsiyesi iyiymiş. İskambil kağıdından hallice arka oturağın neresine oturcak peki artçı?

Regalin o modeli 2014 yılında yoktu, 150 cc vardı. O motorun model yılı eski olabilir. Muhtemelen trafiğe çıkış tarihini yazmış eleman. Şahsen tavsiye etmem. Eski kasalardan titreşim şikayeti vardı. Onun dışında, verdiğin paranın hakkını verir.

YBR dediniz dediniz, merak ettim, arkadaşın 2014 ESD'yi kullandım. O ne biçim motor yahu? Tamam kalitelidir, bozulmuyordur, eyvallah. Benim ön tekerden ince arka teker, plastik aksamları dandik ötesi, eski modelleri bilmiyorum ama, ESD'nin yan kapaklar ve depodan öne uzanan kısımları incelediğimde harbiden çok kötü buldum. Motor çok stabil çalışıyordu, km'si benim motorun iki katı falandı ama alet 800 d/d rolantide çalışabiliyodu ki bunu çok beğendim. viteslerde şıkır şıkırdı. Ancak, yere 25 kuruş civarı temas yüzeyi ile o motor bana çok itici geldi.

yorumlar için teşekkür ederim ucuz gördüğüm için o regal dikkatimi çekti. ybr düşünebilirim ama istiyorum ki biraz daha şık bişe alayım. kuba superlight 200 veya 150 de bakıyorum alan arkadaşlarla konuştum memnun gibiler bayadır araştırma yapıyorum max verebileceğim para 5 yada 5.5 bin doğru motoru almak istiyorum aralıktan beri araştırma yapmama rağmen bir türlü karar veremedim çinli modeller olduğu için nerdeyse hepsini kötüleyen arkadaşlar var.

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Hah işte daha şık olsun diye git hemen kuba al doğru yoldasın.200 cc kubayla ilk durduğun durakta girdiğin her ortamda kabul görürsün.Biz adamın bindiği motosiklete bakmayız vay hehe hehe

arkadaşım amacım ortamlara girip ona buna hava atmak değil ama kurye motorunada binmek istemiyorum tek olsam cup alır binerdim ama genelde 2 kişi bineceğim daha şık bişe istiyorum. bugün haojue 150 ve mondial sentor 150 baktım sürdüm haojue 150 yi çok övdüler bu iki motor için düşünceleriniz nedir.

Motosikleti
    Skygo 250-4
    çin malı 125 cc e o kadar para vermeni önermem dostum. Regal olsun başka bişey olsun hepsi aynı. ben kendim bir çinli mağduruyum 4000 tl'ye skygo aldım 12.000de şuan 12.000e nasıl geldim kendim bile bilmiyorum. Şöyle söyliyim bir motor parası'da servis için ayır.
    Kötü sürücü yoktur... Sürücü YOKTUR !

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı Hayalet45c adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çin malı 125 cc e o kadar para vermeni önermem dostum. Regal olsun başka bişey olsun hepsi aynı. ben kendim bir çinli mağduruyum 4000 tl'ye skygo aldım 12.000de şuan 12.000e nasıl geldim kendim bile bilmiyorum. Şöyle söyliyim bir motor parası'da servis için ayır.
    Skygo ile regal kıyaslanmaz. Regal ile diğer çinliler kıyaslanmaz hatta.

Clearidas, mondial sentor ziyadesiyle pahalı, motoun gücü düşük, yani performanslı falanda değil. Yakıtı da düşük deği, sadece şekilli görünüyor o kadar. Haojue'yi bilemiyorum araştırmak lazım. Bende iyi olduğunu okudum birkaç kere ama görmeden bilmeden de güvenilmiyor. Madem 4-5 bin tl paran var, sana tavsiye, mondialin sentor, kt, mr, mc gibi serilerinden uzak dur.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Bajaj discover 125 4350 civari yada bajaj 150f ikiside guzel cinliden iyidir tavsiyemdir biraz daha biriktirip pulsar almani aslinda tavsiye ederim ama butcen oysa kesinlikle bajaj a yonel bu arada bu arada ara sira arkadasa veriyorum motoru arkaya oturuyorum boy 1.86 kilo 90 hicte sorun olmadi oturmak

peki efendy kardeş ne alabilirim 5 ila 6 bin tl arası. hani dediğim gibi kurye motoru almak istemiyorum bajaj pulsar çok iyi ama diğerleri kurye motoru tarzında. bütçem bu fazlasına çıkamam ztn aralıktan beri bekliyorum. motordan beklentimi özetliyeyim. 2 kişi bineceğim hız tutkunu değilim biraz daha görüntüye önem veriyorum birde scoterden sonra ilk vitesli motorum olacak acemilikte atacağım bir motor olacak. sizden başka yardım alacağmı biryerde yok açıkcası.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:41 ----------

xtrem max da kafamdakiler arasında ama şehir içi ne kadar doğru olur tam bilmiyorum

jrbatu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Skygo ile regal kıyaslanmaz. Regal ile diğer çinliler kıyaslanmaz hatta.

Clearidas, mondial sentor ziyadesiyle pahalı, motoun gücü düşük, yani performanslı falanda değil. Yakıtı da düşük deği, sadece şekilli görünüyor o kadar. Haojue'yi bilemiyorum araştırmak lazım. Bende iyi olduğunu okudum birkaç kere ama görmeden bilmeden de güvenilmiyor. Madem 4-5 bin tl paran var, sana tavsiye, mondialin sentor, kt, mr, mc gibi serilerinden uzak dur.
    mondial 150 mr o paraya alıp binebileceği en şık ve sorunsuz motor bence. Hatta kalan parasıyla da krallar gibi ekipmanını dizer. İsterse 3lü çanta seti vs, mis gibi.
    let your soul be your pilot

mr yerine sentor yada xtrem max a ne diyorsunuz. sentor gerçekten çok şık bir motor ve kullanılan parçalar olarak plastik dandik değil gibi. ama güçsüz diyorsunuz regal raptorun 150 lik motoru 12 hp sentor 11 hp. bilemedim.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı jrbatu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mondial 150 mr o paraya alıp binebileceği en şık ve sorunsuz motor bence. Hatta kalan parasıyla da krallar gibi ekipmanını dizer. İsterse 3lü çanta seti vs, mis gibi.
    Hocam ben kullanıyorum mryi, ötesi var mı? Sayayım, 35 tl benzinle 200 km zoraki gidiyor, lastik ebatı + dişli/şanzıman oranları sonucu 110 son sürat, orjinali çok tatlı tekere geliyor, hele artçılıyken daha iyi tekere geliyor. Subapları ayar tutmuyor, 5000 kmde 3 kez yaptırdıktan sonra sıkıldım bıraktım, zaten çok yakması da bundan kaynaklanıyor. Selesi rahatız, boy 1,70 den fazla ise motor ufacık kalıyor, artçının pozisyonu çok rahatsız. Üstelik 4000 tlye maloluyor sıfırı. Ben memnunum, aldığım paraya göre bir motor, ancak 5000 tlsi olup bunu ekipman hariç ayırabilecek kişi için mantıklı değil. Daha kaliteli motor alınır o paraya.

Clearidas: İlla o tarz alacaksan, sentor alacağına mr al, yakıtları çok yakın, 2 aksesuar (mondial o aksesuarların parasını alıyor zaten satarken) takarsın, aynı görüntüyü yakalarsın, hiç olmazsa 10,5 kw, güçlü ve torklu motor, artçı ile sıkıntı yaşamazsın performans anlamında. Aksesuarları sayayım;

Sissy bar şart artçı olacaksa,
    Elcikler hissiyatı daha kaliteli olanlarla değiştirilebilir,
    Elcik püskülleri,
    Soft heybe,
    Ayaklıklara geniş peg,
    Kaliteli bir çift led sis farı,
    Oturağın yumuşaması için döşemeci müdahalesi,
    Nikelaj/kromaj ayna,

Tabi bunlardan önce cst lastiklerden kurtulmak gerekiyor.

Bunları yaptığında lastik maliyeti hariç ki onu ne alırsan al harcayacaksın, mr sana sentordan ucuza gelecek ki, performansı çok daha iyi, görsel olarak ta aksesuarlarını tamamlamış olacaksın. Sıfırdan ziyade, gerçekten temiz, düşük kilometreli birtane ikinci el alabililirsin, kalan para da ekipmanlarını tamamlar. Şu anda 2500-3000 tl arasında temiz ve düşük kmli olanlarını bulabilirsin.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)