Değerli motor severler, bu yazıyı yazıp yazmamayı çooook uzun süreler düşündüm.
Geçen sene 0 km bir F650 GS almıştım. Sonradan sonraya öğrendiğim bazı bilgiler doğrultusunda motoru alırken resmen kazıklandığım ortaya çıktı. BMW’den yetkililer sadece özür dilediler ve art niyet olmadan yapılmış bazı hatalar olduğunu kabul ettiler. Bende bütün bu olanları sineye çekip unutmaya çalıştım. Çünkü bu olaylar ne zaman aklıma gelse motoru kullanmak içime sinmiyor ve ben hayatımın vazgeçilmez bir parçası olan büyük bir tutkuyla bağlandığım motorumdan bu şekilde soğumak istemiyorum. Ben bu olayı detayları ile daha sonra anlatacağım. BMW motor alırken nelere dikkat etmek gerekli bunları aşama aşama sizlerle paylaşacağım ki benim yaşadıklarımı sizlerde yaşamayın.
DAHA ÖNCESİNDE BMW NİN MÜŞTERİ KAZIKLAMA POLİTİKASININ SON ÖRNEĞİNİ SİZLERLE PAYLAŞIP SİZLERDEN BMW ALMAK İSTEYENLERİN KAZIKLANMAMASI İÇİN GİZLİ BİR KAMPANYADAN BAHSETMEK İSTİYORUM.
Dün yetkili satıcıdan aldığım bir telefonla bir kampanya hakkında bilgi aldım. Bana BMW motorların fiyatlarında çok büyük bir kampanya yapıldığını söyledi ve ilgilendiğim iki motorun fiyatlarını bildirdi.
K1200R 24000 EURO DEGİL 19700 EURO
R12000GS 21000 EURO DEĞİL 17600 EURO
F650GS 12000 EURO DEĞİL 10500 EURO oldu. (diğer modellerin fiyatlarını öğrenemedim ama hepsinde bir indirim yapıldı)
Şimdi diyeceksiniz ki bunda ne var. Ne güzel indirim yapmışlar !
Evet gerçekten de harika bir indirim yaptılar. Aksi taktirde piyasa da rekabet güçleri kalmazdı zaten. Burada asıl mesele indirim yapmaları yada yapmamaları değil.
Borusan’ dan yetkili satış danışmanı kendi ağzıyla bir pot kırdı.
Bu fiyatlar açıklanmayacak, gizli tutulacak, normal müşteriler gelirse fiyat K1200R için halen 24000 EURO gözükecek. Sadece ÖTV öncesi bu motorlarla ilgilenmiş sonrasında fiyat artışından dolayı vazgeçmiş bir kısım müşteriye bu özel fiyatlar bildirilecek dedi. (BMW – Motorrad ile yapılan özel bir anlaşmaymış bu)
Bu ne demek biliyormusunuz. Ben K1200R i 19700 euro ya alabilecek ken Ali yada Veli bu motora resmen 24000 Euro vermek zorunda kalacak. Yani Borusan Ali / Veli gibi onlarca insanı kazıklamayı resmen göze alıyor demek.
İnternette ki fiyatlar değişmeyecek ama gizliden gizliye bir kısım insana ayrıcalık tanınacak.
Arkadaşlar bunu BMW motor almayı düşünen tüm yakınlarınıza bildirin. Kimse benim geçmişte kazıklandığım gibi kazıklanmasın. Mutlaka gizli kampanya fiyatlarını dikkate alsınlar. Böylelikle de BMW müşteri adaylarını ve müşterilerini aptal yerine koymaktan vazgecer.