Haftasonu GS2 Eğitimini aldım servisten inmiş bir otobüsle evin yolunu tutmuştum kulağımda da hala en son denemek için kullandığım CBF1000 inin motor sesi vardı. 3 Şeritli yolun orta şeridinde giden otobüs son saniyeleri yaklaşan yeşil ışığı geçip taralı alanı falanda geçtikten sonra bir ara duraksadı.
yusufpaşa tramvay durağının oralarda en sağ şeritteki taksi soldaki U dönüşüne girmek için hamle yapmış dönüşün en ileri ucundan hemde. herşey saniyelikti sol şeritten yeşil ışıkta geçen bir scooter otobüsün önünden aniden şeridine çıkan taksiyi görür görmez frenle sola hamle yaptı ve sol ön tekerine girdi. Kaputu ezdiğini de görünce içim gitti sanırım başını kaputa vurdu arka teker havalandı.
Taksi şoförü mallığını hala koruyordu. Allahtan kaskı vardı herkesin içi cızz etti çarpma sesiyle, ayağa kalkana kadar kimse gözünü ayırmadı. o şokla arkadaşta hemen ayağa fırladı kaskını eliyle yoklayıp zar zor açtı biraz sekerek yürüyordu. Herkes iyi bir şey olmadı,o kask hayatını kurtardı, motosiklet çok tehlikeli gibi yorumlara başladı otobüste. Arkadaş taksiciye söylenmeye başladı etraftan koşan herkes motoru kaldırmaya çalıştı arkadaşla kimse doğru düzgün ilgilenmedi bile motoru kenara çekip yolu açıyorlardı taksici de tam göremedim ama en son arabasına binip gitmek üzereydi.
Motorun aynaları yamulup Z olmuş grenajı kırılmış gidon yamulmuştu Arkadaşın sadece kaskı vardı kurye değildi 30 lu yaşlardaydı. Eğer bunu okuyorsa çok geçmiş olsun diliyorum.
2 gündür günde 7 saat güvenli sürüş eğitiminden sonra vazgeçemeyecek olsam da motoru sorgulattı bu kaza. çünkü motorcunun hiçbir kabahati yoktu sürati yoktu, ışık ihlali, şerit ihlali yoktu. taksici resmen keyfi olarak canına kast etmişti adamın.
Bu arada haftasonu GS2 eğitimi alıp bunu okuyan arkadaşar varsa DM den yazsınlar lütfen bana arkadaşlığımızı devam ettirme adına.
Son olarak Kasksız motora asla binmeyin arkadaşlar. Bir de gerçek kask olsun lütfen 50 tl lik kask size daha ziyade zarar verir.