Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Chopper grupları

REKLAM ALANI
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    eleştiri
    eleştiri
    eleştiri
    Canım ülkemde sonu gelmeyen vır vır. Ben de bu eleştiren kafa tütsüleyen guruba dahilim.
    Yanlış yoldayız beyler.
    Bırakın isteyen istediğini yapsın.
    Nerede hareket varsa orada bereket vardır.

Yalnız benim çapır guruplarına bir sorum var.Gurup sürüşü yaparken namaz için duruyor musunuz? (tartışma konusu
    yapanın motoru bozulur inş. sadece evet ya da hayır cevabı bekliyorum)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    yenileri ezme olayı nasıl oluyor? yerleri süpür, masadakileri temizle, mıntıka temizliği yap, çadırların kur, motorların önünde nöbet tut, bunun gibi şeyler var mı adını koysanız bu ezme olayının grup sürüşünde en arkada gidersin ne olacak çadır kurarken manzarası az olan yere de kurarsın

shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @jackonbir ; kurucuları arasında bulunduğum Chaos Riders'ı temsilen sorunuza yanıt vereyim : manifestomuzda yer aldığı üzere, ortak paydamız motosiklet sevgisidir ve grup içinde her türlü görüş, inanç ve geleneğe saygımız vardır. Bu nedenle sürüş grubumuzdaki arkadaşlardan talep gelmesi durumunda "evet" mola veririz. Grup ve sürüş güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde bir Camii'de dururuz ...

BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    Bir chopper grup kurucusu olarak bende bu konuda kendi grubumuz adına şunları söyleyebilirim;

Chopper klüpleri ve grupları ayrı ayrı değerlendirilmedir.Kavramlarda yanlış anlamalar var çünkü.

Motosiklet yada chopper klüpleri öncelikle klüp derneklerine üye olan oluşumlardır ve hiyerarşik düzene sahiptirler.Bu sistem başkan,başkan yardımcısı ,koordinatör vs gibi sistemli bir şematiğe sahip olmalıdır.Böylesi bir sisteme sahip olan klüplerde yelek ve armalarında mutlaka "MC" ibaresi yani "motosiklet klübü" ünvanı koyarlar.

Motosiklet grupları ise bu noktada klüplerden ayrı bir yere sahipdir çünkü onların bir hiyerarşik düzeni klüpler gibi keskin çizgiler içinde yer almaz.Genelde kurucu üyelerin ortak kararları ile harket edilir (bizim şuanki sistemimiz zaten böyle) dolayısı ile bir fikir kurucu üyelerin çoğunluğu ile kabul görürse hayata geçirilir,edilmez ise kabul görmez.Klüp düzeyinde bu biraz farklı işler.

Prospect yani çaylak üyeler içinse grup grup farklı ortamlar söz konusudur.Amerikan chopper gruplarında prospect olmak için tabiri caisse ezilmek sadece olması gereken bir olgu iken,prospect oluncada hayatı kabus olması kaçınılmazdır.Ülkemizdeki klüplerin prospect bakışı ise amerikan kültürü kadar gaddar olmasada yeni üyeleri tanımak adına "ayak işleri" yaptırmalar görülmüş şeylerdir ama dediğim gibi bunlar her klüpde olan şeyler değildir.
    Bİr klübe üye olmak için elbette o klübün başkanı yada koordinatörü ile konuşup baştan bilgi almanız,ne istediklerini iyi anlamanız lazım.Her klübün haftalık genel toplantıları olur,bu toplantıların asıl amacıda sosyalleşmeyi büyütüp yeni gelecek arkadaşları yakından tanımakdır.Toplantıların asıl özüde budur zira bir grup yada klübe girmek isteyen katıldığı toplantılarda gördüğü havayı içine sindirmiş ise zaten o klübe üye olmak isteğini dile getirir.

Bİz Chaos Riders olarak temel düşüncemiz grup bazında kurucu üyelerden oluşan ekibimiz ile ortak kararlar alıp ,haftalık toplantılarımızda yeni gelen arkadaşlarımızı görüp kendimizi ve grubumuzu ifade etmek,işin doğrusunu yapmak adına kimseyi "ezmeden" ve kimsenin "görüş ve fikrine aykırı hareket" etmeden yürüttüğümüz toplantılarımızda genel olarak hedef aldığımız konu olan "chopper kültürünü" paylaşmak ve büyütme amacı taşıdığımzıdan bu türde merak edilen her türlü mevzuyu haftalık toplantılarımızda yüzyüze dile getirmeyi hedef seçmiş bir grup olarak faaliyet göstemekteyiz.

Grup sürüşleri ve etkinliklerimiz zaten oluyor ama buradaki asıl amaç sürmekden daha ziyade chopper kültürünü ve sevenlerini bir arada toplayıp ortak paydaları paylaşmak ve ilerletme düşüncemizdir.Bu anlamdada aramıza katılan her chopper seven arkadaşımız bizim için bir değerdir.

Bizim ortamımızı anlamak için ise en iyi toplantılarımızda yer alan arkadaşlarımızdan da bilgi alınabilir.

Saygılar.
    polo34 ve DarkWheel bunu beğendiler.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye

hayko5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Twin Café racer

http://anatoliantigersmc.com/

Kardeşlik ve güven esastır.
    polo34 bunu beğendi.

kaanklky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Böyle bir gruba katılmak isteyenlere veya olayı merak edenlere kısaca rehberlik yapayım.

- Böyle bir şey düşünüyorsanız önce Riders Club, MK ve MC ayrımlarını öğrenin. Turk Chopper bir MC değil bir MK'dır. Ben Türk Choppers da bulunmadım ancak olayın biraz ticari yönü olduğunu duydum, zorunlu satın almalar falan(sadece duyum).
    - Ne istediğinize karar verin. Derdiniz arkadaşlık, beraber gidelim sürüş yapalım yemek yiyelim eğlenelimse kendinizi MC için kasmanıza gerek yok, bir riders club ile motorsiklet sınıfı ayrımı olmadan güzel vakit geçirebilirsiniz.
    - Adam gibi gerçek bir MC de birçok arkadaşımızın burada bahsettiği her şey vardır. İyisinde de kötüsünde de hiyeraşi vardır, ama aslolan sizin adamlığınız ve kardeşliğinizdir. Yazının hiçbir yerinde kulübün adını vermeyeceğim ancak bir MC'ye üyeydim, saygıda kusurum olmadı, herkesi sever ve sevilirdim; en alt rütbede bile başkanla rahatça selamlaşırdım. Bir MC ye girip gerçekten keyifli vakit geçirmek istiyorsanız adam gibi bir MC bulmak zorundasınız. He bunu nasıl ayırt edeceksiniz, gidip sohbet edeceksini bu.
    - Kalabalık ve Türkiye'deki yaygınlık hiçbir zaman MC seçmenizde etken olmasın. O üye çokluğunun altında farklı sebepler vardır.

Yazıya başladım ama bir iş sebebiyle çıkmam gerekiyor, sorusu olan varsa eski bir MC üyesi olarak kesinlikle isim vermeden elimden geldiğince yorum yaparım.

Gerçek bir MC de üyeler gerçekten de adam gibi adamdır. Size selam vermiyor oluşlarının sebebi ego değil, sizi test etmeleridir.

He hepsinde bir muhabbet vardır: "Burada ego yoktur" diye, ama aslında hepsinde ego vardır.
    polo34 bunu beğendi.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı kaanklky adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böyle bir gruba katılmak isteyenlere veya olayı merak edenlere kısaca rehberlik yapayım.

- Böyle bir şey düşünüyorsanız önce Riders Club, MK ve MC ayrımlarını öğrenin. Turk Chopper bir MC değil bir MK'dır. Ben Türk Choppers da bulunmadım ancak olayın biraz ticari yönü olduğunu duydum, zorunlu satın almalar falan(sadece duyum).
    - Ne istediğinize karar verin. Derdiniz arkadaşlık, beraber gidelim sürüş yapalım yemek yiyelim eğlenelimse kendinizi MC için kasmanıza gerek yok, bir riders club ile motorsiklet sınıfı ayrımı olmadan güzel vakit geçirebilirsiniz.
    - Adam gibi gerçek bir MC de birçok arkadaşımızın burada bahsettiği her şey vardır. İyisinde de kötüsünde de hiyeraşi vardır, ama aslolan sizin adamlığınız ve kardeşliğinizdir. Yazının hiçbir yerinde kulübün adını vermeyeceğim ancak bir MC'ye üyeydim, saygıda kusurum olmadı, herkesi sever ve sevilirdim; en alt rütbede bile başkanla rahatça selamlaşırdım. Bir MC ye girip gerçekten keyifli vakit geçirmek istiyorsanız adam gibi bir MC bulmak zorundasınız. He bunu nasıl ayırt edeceksiniz, gidip sohbet edeceksini bu.
    - Kalabalık ve Türkiye'deki yaygınlık hiçbir zaman MC seçmenizde etken olmasın. O üye çokluğunun altında farklı sebepler vardır.

Yazıya başladım ama bir iş sebebiyle çıkmam gerekiyor, sorusu olan varsa eski bir MC üyesi olarak kesinlikle isim vermeden elimden geldiğince yorum yaparım.

Gerçek bir MC de üyeler gerçekten de adam gibi adamdır. Size selam vermiyor oluşlarının sebebi ego değil, sizi test etmeleridir.

He hepsinde bir muhabbet vardır: "Burada ego yoktur" diye, ama aslında hepsinde ego vardır.
    yeniler nasıl eziliyor, bundan bahsedermisin
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

Motosikleti
    -
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yeniler nasıl eziliyor, bundan bahsedermisin
    MC leri yorumlamak bana kalmaz kendimi de direk isim vermeden anlatmak için zor tutuyorum. Genelde MC kalabalık bir halde bir yere giderse, park halindeki motorların başına gözetmen konur. Başkanın motoru da dahil bir şey olduğunda kulübe maddi zarar fazla olacağı için, önlem alınmalı. Sağanak yağmur altında, motorlar gözlerinin önünde olmasına rağmen başına çaylak koyan başkanlar duydum. Yönetiminde etkili yeri olan bir MC üyesinin alt bir kulüp olarak kurulmuş MC üyelerine köpekler diye hitap ettiğini duydum.

Benim üyesi olduğum MC de sevip sevilmemden, saygıdan falan bahsetmiştim. Ama mesela daha kurucu charter'dan yetkili biri gelirdi, 3 defa üyesi olduğum charter'ı ziyarete geldi; 1 kez yüzüme bakıp bakışıyla bile selam verdiğini hatırlamam, bu yeniyi ezmek değildi, beni test etmesiydi; zira sonradan aslında o tarafta ne kadar sevildiğimi öğrendim.

En başından beri adam gibi MC diyorum ya, işte adam gibi olmayanlarda bunlar ego gösterisi olarak yapılır. Sen adamıın gerçekten umrunda olmazsın.
    polo34 bunu beğendi.

Motosikleti
    Kuba SL 200
    @Polo34 ; eğer kurucularım dünya görüşleri o yönde ise yeni katılan arkadaşlarını motor başında bekçi bırakırlar. Millet muhabbet ederken o gençler katılamaz. Başkanın / kurucunun masasına oturmak özel izinle mümkündür. Alışveriş o gençlere yaptırılır genellikle. Bu benim için asla olmaması gereken bir insanlık kuralıdır mesela. Ki, düşünülecek olursa aslında sohbet konularından, tecrübelerden en çok faydalanması gereken kişiler de gençlerdir aslında (ben çaylak lafını sevmiyorum, genç adaylar ya da üye adayları demeyi tercih ediyorum)Geçtiğimiz haftalarda benzer bir durumda bekçilik yapan iki arkadaşın elini sıkıp sohbet ettik. Yeleğinde "kurucu" yazan 4 adamın ellerini sıkmasına şaşırdılar açıkçası. Alışık olmadıkları bir şeydi çünkü. Dediğim gibi aslolan insanlık bence, bir grup kurarken ne olacağınıza karar verip uygulamak önemli olan...
    Bunlar elbette benim kişisel görüşlerimdir. Her grubun her kulübün kendi kuralları vardır ve hepsine saygı duyarım. Sonuçta yeni üye adayları da bu yaptırımları kabul etmiyorsa orada bulunmazlar...
    polo34 bunu beğendi.

Motosikleti
    -
    @shadowmaster adam gibi olmayan MC leri güzelce tanımladı.

Bu arada Chaos Riders bir MC değil, Riders Club değil mi?

Motosikleti
    @shadowmaster adam gibi olmayan MC leri güzelce tanımladı.

Bu arada Chaos Riders bir MC değil, Riders Club değil mi?
    Riders club olarak faaliyet göstermekteyiz.

Motosikleti
    Kuba SL 200
    @kaanklky ; Chaos Riders bir chopper gurubudur. Henüz kendimizi "klüp" olgusu ile tanımlamıyoruz. Bununla birlikte iki tür etkinliğimiz var, biri yalnızca üye ve aday üyelere yönelik geziler, ki bu gezilerde chopper şartı aranıyor, ikincisi ise genel etkinliklerimiz, bu gezilerimize farklı tarzda motorlar da katılabiliyor, elbette arada uçurum oluşturacak güç ve CC farkı olmadan. Bu tarzda 4 gezimiz oldu daha önce.

Motosikleti
    -
    Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @kaanklky ; Chaos Riders bir chopper gurubudur. Henüz kendimizi "klüp" olgusu ile tanımlamıyoruz. Bununla birlikte iki tür etkinliğimiz var, biri yalnızca üye ve aday üyelere yönelik geziler, ki bu gezilerde chopper şartı aranıyor, ikincisi ise genel etkinliklerimiz, bu gezilerimize farklı tarzda motorlar da katılabiliyor, elbette arada uçurum oluşturacak güç ve CC farkı olmadan. Bu tarzda 4 gezimiz oldu daha önce.
    @shadowmaster: Patch'li yeleğiniz olduğunu fark ettim de, sırt kısmını göremedim. One göre "Yeni kurulmuş bir MC ne ara 3 parça patch li yeleğe geçti" diyecektim ama zaten MC değilmiş. Grup olarak keyifli sürüşler.

Motosikleti
    Kuba SL 200
    @kaanklky ; ilginiz için teşekkürler. Şu an 7 kurucu üye 3 parçalı yelek giymekte. Aday üye ve yeni üyeler elbette bu şekilde olmayacak genel teamüle göre. Güvenli ve keyifli sürüşler size de ...

Motosikleti
    @shadowmaster: Patch'li yeleğiniz olduğunu fark ettim de, sırt kısmını göremedim. One göre "Yeni kurulmuş bir MC ne ara 3 parça patch li yeleğe geçti" diyecektim ama zaten MC değilmiş. Grup olarak keyifli sürüşler.
    Burada algıda yanlışlık olmasın.

Biz bir "chopper" grubuyuz,MC değiliz.Bir yelek ve ünvanlara sahibiz ancak sizin algıladığınız anlamda klüp değiliz,chopper grubuyuz ve grubumuza üye olmak isteyenlerden sadece chopper kullanan arkadaşları kabul ediyoruz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Kardeşlik esastır zırvadan öte bişey değil benim için.

Geçen hafta pazartesi günü eşimle birlikte atladık motora izmite doğru gidelim biraz gezelim dedik. Herekede bi sahil köftecisinde yemek yerken yaklaşık 30-35 motorlu bir chopper grubu geçti 300 metre ötede sahilde durdular. Eşimin ısrarları üzerine gidip tanışalım dedik. Gittik, rutin toplantılarıymış çaylak çocuklar falanda vardı. Hepsi geldiğimi görmelerine rağmen yüksek sesle selam vermeme rağmen sadece çaylaklardan 2 tanesi selamımı aldı gerisi şöyle bi bakıp kafasını çevirdi. Ben ki o kadar cana yakın bir insanım, konuşmaya çalışıyorum ama zorla cevap veriyorlar istemeyerek. Neyse bunlar bir yuvarlak oluşturdu saçı sakalı birbirine girmiş bir moron fetva veriyor resmen. Neymiş rütbeye göre dizilim olurmuş, çaylaklar en arkada sürermiş. Getir götürü çaylaklar yaparmış, her boktan işi çaylaklar yaparmış daha birsürü askerde bile göremeyeceğiniz bir saçmalıklar silsilesi dinledik. Eşim oldukça rahatsız oldu milletin hal ve hareketlerinden gidelim dedi, çünkü karısı yanında olanlarda vardı ama ana avrat küfürler havada uçuşuyor.

İşin özü böyle rahatsız bir ortamda kimse durmak istemez, çoğu kask bile takmıyordu kafaya bandana tarzı bişeyler bağlamışlar. Böyle grup olmaz abi, kardeşlik esas diyip son gelen köpektir muamelesi yapmak nedir ya. İnsanlıktan çıkmış bunlar, tek sürerim daha iyi.
    polo34 bunu beğendi.

Motosikleti
    -
    Alıntı avici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşlik esastır zırvadan öte bişey değil benim için.

Geçen hafta pazartesi günü eşimle birlikte atladık motora izmite doğru gidelim biraz gezelim dedik. Herekede bi sahil köftecisinde yemek yerken yaklaşık 30-35 motorlu bir chopper grubu geçti 300 metre ötede sahilde durdular. Eşimin ısrarları üzerine gidip tanışalım dedik. Gittik, rutin toplantılarıymış çaylak çocuklar falanda vardı. Hepsi geldiğimi görmelerine rağmen yüksek sesle selam vermeme rağmen sadece çaylaklardan 2 tanesi selamımı aldı gerisi şöyle bi bakıp kafasını çevirdi. Ben ki o kadar cana yakın bir insanım, konuşmaya çalışıyorum ama zorla cevap veriyorlar istemeyerek. Neyse bunlar bir yuvarlak oluşturdu saçı sakalı birbirine girmiş bir moron fetva veriyor resmen. Neymiş rütbeye göre dizilim olurmuş, çaylaklar en arkada sürermiş. Getir götürü çaylaklar yaparmış, her boktan işi çaylaklar yaparmış daha birsürü askerde bile göremeyeceğiniz bir saçmalıklar silsilesi dinledik. Eşim oldukça rahatsız oldu milletin hal ve hareketlerinden gidelim dedi, çünkü karısı yanında olanlarda vardı ama ana avrat küfürler havada uçuşuyor.

İşin özü böyle rahatsız bir ortamda kimse durmak istemez, çoğu kask bile takmıyordu kafaya bandana tarzı bişeyler bağlamışlar. Böyle grup olmaz abi, kardeşlik esas diyip son gelen köpektir muamelesi yapmak nedir ya. İnsanlıktan çıkmış bunlar, tek sürerim daha iyi.
    İşte anlatılmaya çalışan grubun örneği bu, egoizm.

Grup gezilerinde rütbeye göre sıralanıp gitmek her MC de vardır, kural budur. Ancak bir 'tailgunner' olmalı, en arkadan grubu gözetlemeli, bir sorunu olanla birlikte sağa çekip sorunu hemen düzeltip devam edebilmeli, gerekirse çavuşla veya direkt başkanla iletişimi olur. 30-35 motorlu bir grupta mümkünse gurubun ortasına veya ortaya doğru ama grubun dışında, sağ veya sol tarafta bir yetkili daha olmalı. Çaylakları en arkaya salıp arkaya bakmadan basıp gidilmez.

Alıntı BlackGhost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada algıda yanlışlık olmasın.

Biz bir "chopper" grubuyuz,MC değiliz.Bir yelek ve ünvanlara sahibiz ancak sizin algıladığınız anlamda klüp değiliz,chopper grubuyuz ve grubumuza üye olmak isteyenlerden sadece chopper kullanan arkadaşları kabul ediyoruz.
    Ben MC tarafındasınız sanmıştım işte az önce @shadowmaster'dan öğrendim. En güzelini yapıyorsunuz; tekrar, grupça keyifli sürüşler.

CT.ATC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 Mr Vulture(30k) > X-Treme Max 150
    Başınızdan geçen olaya çok üzüldüm avici. Kendi başıma gelmiş gibi okurken yüzüm düştü.

Chaos riders umarım bu çizgisini korur şimdiden güzel arkadaşlıklar ve etkinlikler dilerim.

Bizim de bir grubumuz var, grubumuzda 600 hornet, inazuma, lifan pony, xtreme Max ve ben varım. Ve neredeyse her hafta havalar güzel olunca birşeyler yapıyoruz denk getirdikçe işleri. Biz öğrenciyiz, bir abi muhasebeci bir abi bim de çalışıyor falan. Ama gruba da motor, iş, yaş, ayırt etmeksizin olabildiğince başkaları ile de geziler yapıyoruz. Grubun tek felsefesi "lapacı adamın gereği yok" olup Kahramanmaraş A yolunuz düşerse eğer lapacı bir adam değilseniz bi çayımızı kahvemizi içmeden gitmemenizi temenni ediyoruz sevgiler saygılar
    kaanklky bunu beğendi.

Motosikleti
    @avici

MC klüplerindeki genel algıya sebeb olan olaylara şahit olmuşsunuz.Evet MC klüplerde bir hiyerarşik düzen,başı sonu belli olan bir sistem vardır ancak bunu farklı şekilde dejenere eden gruplarda mevcut maalesef.Ama şunuda unutmamak lazımdırki bazı gruplarda kapalı gruplarıdır,yani kendi çaplarında büyür ve ilerlerler,dışarıda kalanlarada ilgi göstermezler belki siz böyle bir gruba rast geldiniz.

Ancak ben bazı MC klüplerinin sadece gösteriş ve özentilikden ötürü hareket ettiklerini düşünüyorum zira söylediğim düzende hareket eden klüplerden ayrılan birçok insan var çünkü bir süre sonra bu gösteriş ve özentilik insanı sıkar.Senin motorun dandik benimki kral alet muhabetleri oluşmaya başlar.Yeni giren çaylakların ezilmelerinden tutunda anlamsız konularla alakalı birçok tartışma yaşanır.
    Ordaki klüp size soğuk davrandı diye tüm klüp ve grupları silmekde yanlıştır.Herkes hak ettiği değeri alır çünkü.
    Kendi grubumuzda yeni katılan üyelerimize herhangi bir baskı yada metazori iş yaptırma yoktur.Grubumuza katılan her arkadaşımız bizim için bir değerdir.Bizler için yeni katılacak üyelerin "bilinçli motosiklet kullanıcısı" olması temel esastır.Yeni yada tecrübeli olsun bu düşüncemiz değişmez.

@CT.ATC
    Bİz bir chopper grubu olarak @avici'nin yaşadığıklüp mantalitesinden uzak bir şekilde dışarıdan bizi tanımak isteyen herkese kapımızı açmış durumdayız ve grubumuza üye olmak isteyen arkadaşlarımızada ortamımızı söylüyoruz.Elbette bu konunun detayları ve istişaresi kendi içimizde konuşulup paylaşılmakda ama bugüne değin yaptığımız geziler ve toplantılar neticesinde bizleri tanımak isteyenlere kendimizi güzel ifade ettiğimizi düşünüyoruz.

@avici
    Amacımız chopper kültürünü ve sevgisini paylaşmak,yaptığımız toplantılar ile birbirimizi daha iyi tanıyarak grup içine katılımı sağlama düşüncemiz bulunmakdadır.Diğer grup ve klüplerin aksine sürüşlerimizde güvenlik esasdır.Chopper grubu olsakda bu zamana kadar korumalı ekipmanlarla sürüş yapmayı ilke edinmiş bir grubuz dolayısı ile kafada sade bandana,sırtta düz yelek ile hiçbir arkadaşımız bizle sürüşe çıkmayacağı gibi gerekli uyarılarıda alacakdır.Katı kurallarımız içinde bu nokta hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir konudur.

Motosikleti
    Kuba SL 200
    Kavramlar bir miktar yerine oturdu sanırım ... Bu noktada elbette Türkçe'nin terminoloji zaaflarına da kapılıyoruz. Genel anlamda elbette her topluluk bir "grup" tur ama her grup bir MC (motocycle club) değildir. Bu nedenle deneyimlerimizi paylaşırken, chopper kültürünü öğrenmek ve içinde yer almak isteyen genç arkadaşlara, doğru örnek olabilmek için terminolojiyi doğru kullanmakta fayda var. @avici , arkadaşımızın deneyimlediği topluluk bir MC'dir. Elbette her MC böyle olacak diye bir kural olmadığı gibi genelleme yapıp "kendim sürerim" demek de, şahsen saygı duymakla birlikte çok doğru bulmadığım bir çıkarım olmuş. Elbette en güzeli muhatabı karşınıza alıp incelemekle olur ...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)