Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Ankara - Alanya uzun yol öncesi tavsiyeleriniz

REKLAM ALANI

Benim yol ile ilgili tavsiyelerim olacak. Ankara' dan Alanya' ya göçtüğüm için sık sık kullanırım bu yolu. Konya' ya kadar yol harika, ufak tefek pürüzler dışında rahat gidersin ama burada bir gözün aynanda olsun. Yol aşırı düz ve kaymak gibi olduğu için uyuyan yada hız denemesi yapan araba sayısı çok fazla. Büyük ilçe ve yerleşim yerlerine yaklaşırken hız sınırlarına uy. Büyük ilçelerde 50 yazıyorsa 50 km hızı aşma, ya sonunda ya da başında radar oluyor. Konya' dan Seydişehir istikametine doğru yol bozulmaya başlıyor, özellikle virajlarda mıcıra karşı dikkat et. Arada keskin virajlarda arkanı kolaçan et. Seydişehir sonrası yol artık bol virajlı, dik ve gidişli gelişli bir hal alıyor. Genelde tırmanan kısım çift yokuş inen kısım ise tek şerit ama buna aldanıp yol senin sanma. Sevgili ülkemin sevgili bir sürü sürücüsü umurunda olmadan yasak şeride girip karşına çıkabilir, o yüzden mümkün mertebe sağda kal. En çok dikkat etmen gereken konu ise kör viraj sonrası 10 km/h ile seyreden konvoy. Her gidişimde başıma gelir, virajlar tatlı güzel gelse de biraz dikkatsizlik özellikle motosiklet için tehlikeli olabilir. Hem mıcır, hem viraj hem de önünde neredeyse duran bir obje oluyor çünkü. Bu söylediklerim gözünü korkutmasın sakın, gayet rahat bir yolculuk olacak. Haftaya ben de arabayla aynı yola gidiyorum, güncel birşey olursa yine konuya yazarım Yolun tadını çıkar, bence zevkli bir yol.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    öncelikle arkadaşlar yazmışlar lastik tamir seti mutlaka olsun yanında, Ekstra olarak MOTORUN YEDEK ANAHTARI nı boynuna falan as hep unutulur. Motorun yedek anahtarı çok önemli. Onun dışında gideceğin yolun büyük kısmında kaliteli asfalt var, uzun yolda da lastiklerin iyi ısınacağı için yolu tutarlar değiştirmene gerek yok. Buna ekstra olarak yedek buji alabilirsin. Yağmurluk,biraz benzin çeki halatı yada benzer bişey. ybr normal halatla bile çekilir. seleye minder falan gibi bişey al 3 aydır motor kullanıyorsan o sele seni bir süre sonra rahatsız edecektir.Birazda herşeyi ayrıntılı düşünme çık yola motosiklet sürücüsüsün sen sonuçta yolda çıkan aksiliklere pratik çözümler bulabilecek kabiliyetin olduğunu unutma.

idmanyurdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache(2007),ybr 125 (2014),(cbr 250 2013)
    havanın iyi olduğuna aldanma sıkı giyin bozkır cok soguk. konyayı çıkana kadar 70 i geçme

Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superduke
    Alıntı yagiz456 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben 1 aylık tecrübe ile manisa-mersin arası gittim. motorda cbf 150 ve yanıma motorun sele altında bulunan anahtar takımı haricinde bir sorun olsa kullanabilceğim bişey yoktu ki herhangi bir sorun olmadı zaten. yamaha da olucagını sanmıyorum. 90 100 le geldım hep herhangi bir sorun yasamadım sadece kaskımın camını temizledim. 1000 km yi birde 2 günde yaptım tek günde gitmek cok zor motor tepesinde o kadar kmyi. o yüzden 2 günde gittim.
    Bende günde 300km diye düşünüyorum. 2 günde orda oluruz. Fullpusat1 ile buluşacağız hafta içi tam olarak netleşecek herşey.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:40 ----------

Alıntı Kuru Fasülye adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim yol ile ilgili tavsiyelerim olacak. Ankara' dan Alanya' ya göçtüğüm için sık sık kullanırım bu yolu. Konya' ya kadar yol harika, ufak tefek pürüzler dışında rahat gidersin ama burada bir gözün aynanda olsun. Yol aşırı düz ve kaymak gibi olduğu için uyuyan yada hız denemesi yapan araba sayısı çok fazla. Büyük ilçe ve yerleşim yerlerine yaklaşırken hız sınırlarına uy. Büyük ilçelerde 50 yazıyorsa 50 km hızı aşma, ya sonunda ya da başında radar oluyor. Konya' dan Seydişehir istikametine doğru yol bozulmaya başlıyor, özellikle virajlarda mıcıra karşı dikkat et. Arada keskin virajlarda arkanı kolaçan et. Seydişehir sonrası yol artık bol virajlı, dik ve gidişli gelişli bir hal alıyor. Genelde tırmanan kısım çift yokuş inen kısım ise tek şerit ama buna aldanıp yol senin sanma. Sevgili ülkemin sevgili bir sürü sürücüsü umurunda olmadan yasak şeride girip karşına çıkabilir, o yüzden mümkün mertebe sağda kal. En çok dikkat etmen gereken konu ise kör viraj sonrası 10 km/h ile seyreden konvoy. Her gidişimde başıma gelir, virajlar tatlı güzel gelse de biraz dikkatsizlik özellikle motosiklet için tehlikeli olabilir. Hem mıcır, hem viraj hem de önünde neredeyse duran bir obje oluyor çünkü. Bu söylediklerim gözünü korkutmasın sakın, gayet rahat bir yolculuk olacak. Haftaya ben de arabayla aynı yola gidiyorum, güncel birşey olursa yine konuya yazarım Yolun tadını çıkar, bence zevkli bir yol.
    Tavsiyeler için sağolun. Yolu merak etmeye başladım vakit gelsede bir An önce gazlasak

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:44 ----------

Alıntı Oldjack adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle arkadaşlar yazmışlar lastik tamir seti mutlaka olsun yanında, Ekstra olarak MOTORUN YEDEK ANAHTARI nı boynuna falan as hep unutulur. Motorun yedek anahtarı çok önemli. Onun dışında gideceğin yolun büyük kısmında kaliteli asfalt var, uzun yolda da lastiklerin iyi ısınacağı için yolu tutarlar değiştirmene gerek yok. Buna ekstra olarak yedek buji alabilirsin. Yağmurluk,biraz benzin çeki halatı yada benzer bişey. ybr normal halatla bile çekilir. seleye minder falan gibi bişey al 3 aydır motor kullanıyorsan o sele seni bir süre sonra rahatsız edecektir.Birazda herşeyi ayrıntılı düşünme çık yola motosiklet sürücüsüsün sen sonuçta yolda çıkan aksiliklere pratik çözümler bulabilecek kabiliyetin olduğunu unutma.
    Haklısınız ancak ilk olacağı için tedbirli olmak gerekli. İlk ve Son olsun istemiyorum. Keyifli olmalı ki devamı gelsin
    Oldjack ve hakanens bunu beğendiler.

hakanens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125E
    Çok keyif alacaksın eminim. Ben en fazla 300km gittim. Tecrübe olarak edindiğim bir bilgiyi paylaşmak isterim. Yanına kesinlikle bir yastık al. Sele bir süre sonra yanma ve ağrılara sebep oluyor. Aslında bir günde alabileceğin bir yol ama sele üzerinden indikten sonra o yorgunluk paha biçilemez. Kafanın estiği müsait bir yerde dur ve dinlen bu şekilde o yolu uzayan saatlerde bitirebilsin. Selenin üstüne uzandığımı bilirim dinlenmek için. Tabi benim mat ve çadırım yoktu hala yok
    Bir garip yolcu

m1t0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr250r-xt660r-mt07-fiddle2
    Başlık sahibi arkadaş yolculuğu ne yaptın? Motorla mı otobüsle mi gittin? Yoksa gitmedin mi?

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)