Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ankara - Alanya uzun yol öncesi tavsiyeleriniz

REKLAM ALANI
    Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superduke
    Tekrar herkese merhaba. Uzun süredir aklımın bir köşesinde yer edinen uzun yol yapma istegim ve merağım alanyada yapılacak olan wellness seminerine katılacak olmamla birlikte aklımı ciddi olarak meşgul etmeye başladı. Bu geziyi yapmama engel maddi manevi herhangi bir durum yok gibi ve hazırlıklarımı yapmaya başlayacağım ve bu konuda tecrübe sahibi abilerim, kardeşlerimden yardım bekliyorum. Yardım ve tecrubenizi eksik etmeyin lütfen Böyle bir gezi planlayan varsa grup halinde olmak daha eğlenceli ve güvenli olur diye düşünüyorum eşlik etmek isteyen varsa çok memnun olurum..

Tarih: 8 nisan - 14 nisan ( 6 gün sürecek cünki seminer alanyada 5 yıldızlı bir otelde yapılacak 2 gece 3 gün sürecek. )

Motosiklet: 2012 Yamaha ybr 125esd

Hazırlıklarım: Sizlerin önerilerinize göre netleşecek. Benim düşündüklerim yola çıkmadan önce ırc lastiklerimi michelin pilot street ile degistirmek. Yağ degisiminide yeni yaptım. Debriyaj ve frenleri kontrol ettiricegim, bunların dışında ihtiyacım olabilecek kişisel bütün eşyalarıda yanıma alacağım..
    Geri kalan eksiklerim için öneri ve tecrübeleriizi dinlemekten keyif alırım. Herkese keyifli sürüsler dilerim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial Drift
    Bende motorumu aldigimdan dolayi uzun yol hevesim var gelmeyi cok isterdim eger kalicak yer bulabilirsemde gelmek isterim

dadaş-bb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    'ni Sattı. Arayışlarda
    - Ehliyet ruhsat evrakların falan ulaşılabilir kolay yerde olsun ve aynı zamanda yağmur yağma olasılığa karşı güvende olsun. Gerekirse kilitli buzdolabı poşetine koy evraklarını ve çantaya koy.

- Mont, kask, dizlik, eldiven, reflektörlü yelek vs gibi malzemelerin tam ve eksiksiz olsun. Seni rahatsız edecek şeyler giyme. Yedek eldiven ve maske/buff varsa yanına alabilirsin.

- Varsa müzik çaların da yanına alabilirsin yolda iyi olur tabi müzikli yolculuğa alışkın değilsen kullanma dikkatin dağılabilir.

- Yola çıkmadan önce; far, sinyal, frenler, göstergeler vs hepsini tek tek çalışıp çalışmadığınız kontrol et.

- Lastiklerin yeni alıp değişip yola çıkarsan eğer 150-200 km kadar fazla hız yapma çünkü yeni lastik üzerinde kaygan mum maddesi olduğu için kayar ve tutuşu zayıftır aman dikkat et.

- Fazla yük almam ve çantada yer yok diyorsan eğer, basit ince yağmurluktan yanında bulundur ne olur ne olmaz.

- Topcase var ise ve sırt çanta alacaksan eğer yanına, topcase ile senin arana bağla sırt çantasını artçı gibi bazen yorulunca sırtını yaslar sakin sakin yoluna devam edersin iyi oluyor

- Yedek elbise,çorap vs zaten yanında olacaktır yoksa da alırsan iyi olur.

- Gideceğin rotayı belirle, nerelerden geçeceksin geçmelisin falan ve nerelerde mola vereceğini kabaca harita da belirle, zaten yoruldukça en yakın petrole girersin dinlenirsin.

- Yolun zevkini çıkarmaya çalış şu kadar km kaldı vs gibi kafana takılırsa yol bitmez

- Asfalt yol sıkıcıdır ve yorgunluk olursa uykun gelebilir, bunun için kasını açıp rüzgar girmesini sağla, çok sıkılırsan elini yüzünü yıka.

- Bol bol su iç ve tuvalet ihtiyacını gider.

- Motorun üzerinde çanta olarak ne var ?

Topcase ? Yan çanta ? depo üstü çanta ?

Çanta varsa eğer dengeli yükleme yap. Depo üstü çanta olursa iyi olur, su, çikolata, şarj cihazı, eldiven, harita vs gibi el altında olacak eşyalarını koyabilirsin.

- Avadanlık setin varsa temel lazım olacak bir kaç malzemeni yanına almanda fayda var.

Örnek verecek olursak

Aklıma gelenler şimdilik bunlar, hadi selametle tekerin düz bassın.
    BİZ; KANINI VE CANINI BU VATAN İÇİN FEDA EDENLER VE GÖZÜ YAŞLI ANALAR İÇİN SAVAŞIRIZ...!

"AKINCILAR..."

Motosikleti
    Mondial Drift
    Ben motoru aldimda hic alet edavatim yok sol aynam asvalti gosteriyor allaha emanet solluyorum yani duzelttirmistim bahceden cikarirken carptim gene gitti yaptiricam onuarka fren pedalim bir yatmada yamulmustu duzelttirmemd ragmen havada kaldi sanirsam yolda surekli on freno kullaniyorum bu yuzdende bikere daha yattim bunlarin haricinde bende neler almaliyim ve su wd40 i bulamiyorum

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    valla abi, yedek debriyaj teli ve onu değiştirecek alet edevatın olsunda başka problem olucağını sanmıyorum. uzun yol diyince insan tedirgin oluyor ama şehir içinden daha güvenli aslında, sabit devirde durmadan gidiyorsun işte. neyi bozulabilirki

Alıntı fullpusat1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben motoru aldimda hic alet edavatim yok sol aynam asvalti gosteriyor allaha emanet solluyorum yani duzelttirmistim bahceden cikarirken carptim gene gitti yaptiricam onuarka fren pedalim bir yatmada yamulmustu duzelttirmemd ragmen havada kaldi sanirsam yolda surekli on freno kullaniyorum bu yuzdende bikere daha yattim bunlarin haricinde bende neler almaliyim ve su wd40 i bulamiyorum
    dostum sen uzun yoldan önce sürüş tekniğini geliştir.
    wd-40 nalburlardan bulabilirsin.

Motosikleti
    'ni Sattı. Arayışlarda
    http://www.tekzen.com.tr/wd_40_pas_sokucu_400_ml_/617511
    BİZ; KANINI VE CANINI BU VATAN İÇİN FEDA EDENLER VE GÖZÜ YAŞLI ANALAR İÇİN SAVAŞIRIZ...!

"AKINCILAR..."

Motosikleti
    Superduke
    Kalacağım otel 2 gece 3 gün için 245tl istiyor. Bütçe olarak sıkıntının yoksa hem uzun yol hemde tatil yapmış olursunu ikiside aradan çıkar böylelikle ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:58 ----------

Bende motorumu aldigimdan dolayi uzun yol hevesim var gelmeyi cok isterdim eger kalicak yer bulabilirsemde gelmek isterim
    Kalacağım otel 2 gece 3 gün için 245tl istiyor. Bütçe olarak sıkıntının yoksa hem uzun yol hemde tatil yapmış olursunu ikiside aradan çıkar böylelikle ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:03 ----------

Alıntı dadaş-bb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    - Ehliyet ruhsat evrakların falan ulaşılabilir kolay yerde olsun ve aynı zamanda yağmur yağma olasılığa karşı güvende olsun. Gerekirse kilitli buzdolabı poşetine koy evraklarını ve çantaya koy.

- Mont, kask, dizlik, eldiven, reflektörlü yelek vs gibi malzemelerin tam ve eksiksiz olsun. Seni rahatsız edecek şeyler giyme. Yedek eldiven ve maske/buff varsa yanına alabilirsin.

- Varsa müzik çaların da yanına alabilirsin yolda iyi olur tabi müzikli yolculuğa alışkın değilsen kullanma dikkatin dağılabilir.

- Yola çıkmadan önce; far, sinyal, frenler, göstergeler vs hepsini tek tek çalışıp çalışmadığınız kontrol et.

- Lastiklerin yeni alıp değişip yola çıkarsan eğer 150-200 km kadar fazla hız yapma çünkü yeni lastik üzerinde kaygan mum maddesi olduğu için kayar ve tutuşu zayıftır aman dikkat et.

- Fazla yük almam ve çantada yer yok diyorsan eğer, basit ince yağmurluktan yanında bulundur ne olur ne olmaz.

- Topcase var ise ve sırt çanta alacaksan eğer yanına, topcase ile senin arana bağla sırt çantasını artçı gibi bazen yorulunca sırtını yaslar sakin sakin yoluna devam edersin iyi oluyor

- Yedek elbise,çorap vs zaten yanında olacaktır yoksa da alırsan iyi olur.

- Gideceğin rotayı belirle, nerelerden geçeceksin geçmelisin falan ve nerelerde mola vereceğini kabaca harita da belirle, zaten yoruldukça en yakın petrole girersin dinlenirsin.

- Yolun zevkini çıkarmaya çalış şu kadar km kaldı vs gibi kafana takılırsa yol bitmez

- Asfalt yol sıkıcıdır ve yorgunluk olursa uykun gelebilir, bunun için kasını açıp rüzgar girmesini sağla, çok sıkılırsan elini yüzünü yıka.

- Bol bol su iç ve tuvalet ihtiyacını gider.

- Motorun üzerinde çanta olarak ne var ?

Topcase ? Yan çanta ? depo üstü çanta ?

Çanta varsa eğer dengeli yükleme yap. Depo üstü çanta olursa iyi olur, su, çikolata, şarj cihazı, eldiven, harita vs gibi el altında olacak eşyalarını koyabilirsin.

- Avadanlık setin varsa temel lazım olacak bir kaç malzemeni yanına almanda fayda var.

Örnek verecek olursak

http://hizliresimyukle.com/images/20...153241ab70.jpg

http://hizliresimyukle.com/images/20...1585982655.jpg

Aklıma gelenler şimdilik bunlar, hadi selametle tekerin düz bassın.
    Çok teşekkür ederim benim için faydali bir yazı olmuş yazdıklarını tamamlamaya çalışacağım.
    dadaş-bb bunu beğendi.

Motosikleti
    'ni Sattı. Arayışlarda
    Hele otel işi falan olmasaydı bu yazdıklarıma çadır, kamp malzemesi de eklerdim hadi yine iyisin.

Dediğim gibi önemli olan motorda çanta vs varsa zaten gerisi olabilecek şeylerdir.

"AKINCILAR..."

Motosikleti
    Superduke
    Wd40 à petrollerde bile rastladım. Birçok yerde var aslında sana denk gelmemiş anlaşılan

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:12 ----------

Alıntı dadaş-bb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hele otel işi falan olmasaydı bu yazdıklarıma çadır, kamp malzemesi de eklerdim hadi yine iyisin.

Dediğim gibi önemli olan motorda çanta vs varsa zaten gerisi olabilecek şeylerdir.
    Oo maşallah artçı kadar yükümüz oldu bile topcase var sırt çantası yok onuda alacağım anlaşılan anlaşılan

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Gereksiz yükler yükleme zaten 125 cc 10 bg bi şekilde gidip gelinir mesela Antalya yaptım geldim düşük cc ile dünya turu yapanlar var 90-100 le istedigin yere gider sıkıntı olmaz vs vs hepsi traş tork lazım , sollamalarda gariban kalmamak lazım , yokuşlarda bayılmamak lazım , düzde birazda olsa uzamak lazım ,istediğin an istediğin noktada olma duygusu

En az 250 cc gerek zaten Ankara Antalya yap fikirlerin çok değişecek ( konya ankara arası zaten 270 km ufak tefek avandalık lazım olabilir ben avandalık almıştım ampul patladı kimseye emmi dayı demeden kendim değiştirdim nerde ne lazım olacağı hiç belli olmaz bi tornavidayı bi alyanı mumla rayabilirsin

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    ankarankonta akseki seydisehir izeeinden gideceksin buyuk ihtimal toroslari gececeksin, toroslari yaklasik 3 saatten fazla bir zamanda gececegini dusunuyorum isi yukarida cok duser dikkatli ol ve surekli rampa inip cikacaksin dikkatli ol.

Motosikleti
    Mondial Drift
    Valla simdi otel masrafi tahminimden dusukmus ayarlayabilirim zaten senin icinde mahsuru yoksa guzel eglenceli bir deneyim olur bi petrolde siseyi gordum wd40 sanip elime aldim wb45 yaziyor emin olamadigim icin geri biraktim

Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    Alanyada çalıştım 3 yıl tanıdığım oteller var istersen sorailirim uygun fiyat çekerler

Race_Blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha-YZF-R25
    Ben olsam otobüsle gider, hem dinlenir, hem seminerin keyfini çıkarır ; hem de yorulmazdım.
    Bu mevsimde havalar da sakat.

Siz lastikleri değiştirin yine de, Ankara'nın yakınlarına, Mogan'a, Gölbaşı'na, Olmadı Abant'a vb, haftasonu gezileri ile baharın tadını çıkarın.

adm12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda msx 125. SYM sympony 200i
    Yanınıza fazla bir şey almanıza gerek yok. Bir lastik tamir seti, yağmur sürprizine karşı yağmurluk, ıslak mendil(her molada kaskınızın camını kapatan sinek böcekleri silmek için)not defteri kalem ve fotoğraf makinesi geri kalanlar gereksizdir.

Motosikleti
    Mondial Drift
    Alıntı adm12 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanınıza fazla bir şey almanıza gerek yok. Bir lastik tamir seti, yağmur sürprizine karşı yağmurluk, ıslak mendil(her molada kaskınızın camını kapatan sinek böcekleri silmek için)not defteri kalem ve fotoğraf makinesi geri kalanlar gereksizdir.
    Bu bocekler uzun yolds illa olur yani diyorsunuz .d

adm12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda msx 125. SYM sympony 200i
    Hiç eksik olmazlar
    Ybr ile yaklaşık 7bin km uzun yol deneyimim oldu. Limitlerini aşmaz isen seni hiç üzmez.
    Unuttum soylemeyi yanınıza zincir yağlama spreyi muhakkak alın 500 km bir ğer yağmurda kullanırsanız yağmur sonrası zinciri yağlayınız. zincir ayarınada dikkat edin

Motosikleti
    Superduke
    Alıntı ENİGMA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alanyada çalıştım 3 yıl tanıdığım oteller var istersen sorailirim uygun fiyat çekerler
    Valla simdi otel masrafi tahminimden dusukmus ayarlayabilirim zaten senin icinde mahsuru yoksa guzel eglenceli bir deneyim olur bi petrolde siseyi gordum wd40 sanip elime aldim wb45 yaziyor emin olamadigim icin geri biraktim
    Oteli gideceğim kurs ayarlıyor yani kurs otelde yapılacak o yüzden değişme şansı yok Yinede ilgin için sağol
    Ne mahsuru olacak çok memnun olurum Buluşalım bir ara ayrıntılı şekilde konuşur karar kılarız. Numaram 05078607246

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:03 ----------

Alıntı Race_Blue adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben olsam otobüsle gider, hem dinlenir, hem seminerin keyfini çıkarır ; hem de yorulmazdım.
    Bu mevsimde havalar da sakat.

Siz lastikleri değiştirin yine de, Ankara'nın yakınlarına, Mogan'a, Gölbaşı'na, Olmadı Abant'a vb, haftasonu gezileri ile baharın tadını çıkarın.
    Ben seminerin değil motosikletin tadını çıkartmak istiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------

Hiç eksik olmazlar
    Ybr ile yaklaşık 7bin km uzun yol deneyimim oldu. Limitlerini aşmaz isen seni hiç üzmez.
    Unuttum soylemeyi yanınıza zincir yağlama spreyi muhakkak alın 500 km bir ğer yağmurda kullanırsanız yağmur sonrası zinciri yağlayınız. zincir ayarınada dikkat edin
    Motosikleti 3 aydır kullanıyorum az çok biliyorum sınırlarını. 80-90 arası gider gelirim inşallah

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:09 ----------

ENİGMA kardeş nasıl becermişim übilmiyorum ama her seferinde senden alıntı yapmışım Pardon

Motosikleti
    Mondial Drift
    Hiç eksik olmazlar
    1300 km dir drift suruyorum kaskima yagmur ve camurdan baska birsey deymedi bocek nesede ari nasip olmaz insallah ben zaten gidersem eger aksilik olmssa 1500 bakimini yaptiricam

Motosikleti
    CBF 150 2014
    ben 1 aylık tecrübe ile manisa-mersin arası gittim. motorda cbf 150 ve yanıma motorun sele altında bulunan anahtar takımı haricinde bir sorun olsa kullanabilceğim bişey yoktu ki herhangi bir sorun olmadı zaten. yamaha da olucagını sanmıyorum. 90 100 le geldım hep herhangi bir sorun yasamadım sadece kaskımın camını temizledim. 1000 km yi birde 2 günde yaptım tek günde gitmek cok zor motor tepesinde o kadar kmyi. o yüzden 2 günde gittim.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)