Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

250 cc den 250 cc ye sizce ne kadar mantıklı

REKLAM ALANI
    kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    Arkadaşlar merhaba herkese iyi forumlar.

250 cc sym wolf 250 motorum var şuan 18 bin km civarında. Motoru bazı kişisel sebeplerden ötürü değiştirmek istiyorum. Aslında yükseltmek istiyorum da maddi gücüm el vermiyor. Bu durumda bende suzuki inazuma gw 250 modeline geçsem mi diye düşünmeye başladım. İnazuma eskiden de beğendiğim fakat param yetmediği için almadığı bir modeldi.

• İnazuma düşünme sebebim birinci olarak maddiyat olarak alabilecek olmam,
    • elimdeki motorun km sinin ilerlemiş olması
    • daha konforlu olduğunu düşünmem
    • japon motor olması

kendi motorumu satıp inazumaya geçmek için 3 bin tl harcamam lazım. Alırsam 1 sene daha binerim diye düşünüyorum. Siz nedersiniz ne kadar mantıklı ne kadar değil. Yada şöyle diyim sizce değer mi?
    Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Bence mantıklı değil , inazuma daha ağır , daha fazla yakıyor , daha hantal vs vs. Zaten bir yıl sonra her halükarda değiştireceğim diyorsanız gereksiz harcama yapmayın ki sym wolf gayet yeterli bir motor.
    computeus bunu beğendi.

Motosikleti
    sym yeterli symden bir şikayetim yok aslında. artçılı kullanımda yoruyor birde pagleri spor şekilde yapılmış boyum 1.85 bacaklarım bir süre sonra ağrıyor. 2 saat falan aralıksız sürersem. herhalukarda değiştircem diyemem maddiyata bağlı. cbf 500 ve kle 500 de düşündüm fakat temizleri 12 bin civarı ve 10 senelik motora o kadar para vermek istimiyorum. ayrıcada güvenemiyorum arıza çıkarak bişey yapcak vs uğraşacak maddiyatım yok

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    gerek yok, ikisi de iyi motor, boşa masraf olur ...

model yenileyeceğim dersen anca düşünülebilir, sizinki kaç model?

emc2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800
    kanımca mantık aramak abes olur. motosiklet zevk işi bir bakıma. gönlün ondaysa onun da tadına bak. ha yakıt konusu üzer parça konusu üzer ama konfor konusu sevindirir. wolfte işletim masrafı adına bir sıkıntı yaşamıyorsan bi sene daha bin derim. yani illa 250cc ile baya yol yaptım cc yükseltmem gerek diye bir kaide yok. cc düşürecem deseydin bi daha düşün derdim ama sürüş karakteristikleri olarak aşağı bir makina değil inazuma üstüne daha da zevk alabileceğin tatmin edecek özellikte bence. tabi bütçeyi düşünürken sadece ilk alım masrafını düşünmemek gerekir ve bir sene sonra satarım diyorsan ikinci el bakman daha mantıklı.

Motosikleti
    alırsam kesin 2. el alırım 2013 10 bin altı km li motorlar var onlardan düşündüm. benim motorum 2012 model 18400 de. oda etkili biraz elden çıkarayım diyorum malum japon değil diye çok değer kaybediyor. Halada kredisini ödüyorum bu arada kredi olmasa mt 07 ye yürücem zaten hatta alırım almasınada kendimi çok zorlamak istemiyorum

Motoru revizyon/yenilemeye bakın derim, inazuma konforlu , ancak motoru çokta domine olmasa gerek.

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    z250sl ?

Motosikleti
    bu modeli görmedimde 250 sl nin ne kadar küçük olduğunu düşünürsek üstüne sığışabileceğimi sanmıyorum

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Alıntı solmyr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynen bu motora ben de hastayım ama 1.75 den büyük arkadaşların sığması biraz zor gibi :D

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Simdi 3 lira farka inazuma degebilir, testlerde hep basarili olmus cift silindirli konforlu rahat bir motor siradan bir 250 diyemeyiz suzuki cok guzel is cikarmis arac rahatliginda oldugu soyleniyor...

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    250 den 250 ye tabikide geçilebilir, illa yükselmek istemeyen bir çok insan var hatta kendi motoru eskiyip tekrar aynısının yenisini alan bir çok insan var, sana yardımcı olacaksa, ben ilk önce sym wolf alacaktım sonra vazgeçip inazuma aldım ama hep aklım sym de kalmıştı, taki bir arkadaşım sym alıncaya kadar, hemen meraktan motorları değiştik sonra acayip derecede içim ferahladı iyiki inazuma almışım fazladan verdiğim paralara ve çok yakıtına helal olsun dedim.

Motosikleti
    Honda crf 250 L
    imkan varsa dene bence 2 silindir farkını gör rahatlık az buçuk ses :D

Blindfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    R25 i deneyebilirsin, normal bir 250 lık değil şimdiden söyleyim

Motosikleti
    valla ben istiyorum aslında ama işte boşa mı gider param diye endişe ediyorum. R25 e kadar çıkmam o kadar çıkarsam duramam mt07 ye yürürüm

Mustafa_Uz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Multistrada 1200
    Bütçenize bağlı fakat sym yi bence de elden çıkarma vakti gelmiş. Blindfire arkadaşımız gibi ben de R25 ten bahsedecek idim fakat özet ile şunu belirtmek istiyorum. Ağırlıklı olarak 2 kişi ve hep uzun yol ise tercihin suzukiden yana olmalı. Tercihin performans ise R25 olmalı(Bu söz kesinlikle R25 uzun yol yapamaz ve konforsuz demek değil. Tam tersine uzun yolda yormayan çok kıvrak ve konforlu bir motor.) Fakat senin için en önemli etken yakıt ve yedek parça maliyetleri ise ve illa bi japona geçecem diyorsan R25 piyasaya girdiğinde Honda da çok sayıda cbr 250 ikinci ele düştü. Çok uygun fiyatlara 2.el honda da bakabilirsin.

Motosikleti
    artçılı artçısız konfor gerektiğinde işe git gel yapabilmek aradağım özellikler. çok performans arayan bi insan değilim hatta çıtayı yükseltsem inazuma f e bile yürürümde gereksiz pahalı

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Ben 500 lük kullanıyorum.Gayet memnunum o beygiri patır patır 2 kişide olsan hissettiriyor.Artçılı 250 lik eziyet .Ben yerinde olsam 50 beygirlik bir 500 lüğe geçerim.Gözün korkmasın kesinlikle 2 günde gaz tepkisine alışırsın.Şehir dışında hiç gaz kesmiyorum diyebilirim.Artçınla bile 180'e oturtturup çok rahat gazlayabilirsin Ben yerinde olsam 250 liği satıp kesinlikle yeni bir 250 lik almazdım.Japon 500 lük ler kesinlikle çok sağlam makineler .Yaşına aldanma .İlk başlarda 2006 makine alıcam olurda bir sıkıntı çıkarmı diye düşündüm.Sonradan gördüm ki çok iyi yapmışım almakla.Kesinlikle paran varsa cbf 500 paran az ise kawasaki 2006 er 5 derim.

erreguay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    eğer duyguları bir kenara bırakırsak 1 sene sonra deyiştiricem diyosan bence zarar edersin. ben yapmam...
    ama diyosanki ben mt-7 alıcam. 250cc den 690 cc bi makineye geçmek bence risk.
    farkı vericeyin 3000 i cebe koy 1 sezon daha bu motora bin 3-5 bişiler daha koy bi ara motora geç bence seneye. yeterli km ve tecrübe sonrası gönlüne göre bi mt-7 olur inşallah.

Motosikleti
    şuanda 3000 im yok zaten kredi alacam seneyede olacağını sanmıyorum valla 2006 cbf 500 ve kle 500 çok baktımda 12.5 13 istiyorlar temizlerine bende o kadar vermek istemiyorum o motorlara 10 bine temiz cbf bulsam yürürüm aslında ama gel gelelim mesaj attıklarım hep bulunmaz hint kumaşına biniyor gibi davranıyor

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)