Herkese hayırlı geceler.
Bir uygulamadan ( çevirmeden ) polisin dur ihtarına uymayıp kaçan bir motosiklet sürücüsünün polis plakasını aldıysa kaç TL ceza keser ?
Herkese hayırlı geceler.
Bir uygulamadan ( çevirmeden ) polisin dur ihtarına uymayıp kaçan bir motosiklet sürücüsünün polis plakasını aldıysa kaç TL ceza keser ?
dur ihtarına uymadı diye 80 lira gibi para cezası geliyor,
arkadaşım,polis buna dur diyince adam el sallıyor zannedip bu da el sallayıp devam etmiş yoluna,sonra arkasından kesmişler cezayı
konuşmamz şu şekilde;
-olm polis sana neden el sallasın ki, ?
-- abi dur işareti gibi el sallamadı ki,bir tanıdığını gördü zannettim bende bozuntuya vermedim,ama yanından geçerken bana acayip acayip baktı.
-iyi,tanıdığı değilmişsin demek ki
Çevirmeden kaçtığın zaman genelde ceza makbuzunun 3 hanesini de çeşitli cezalarla doldurarak evine yolluyorlar. Zaten 1 dur ihtarına uymamak, 2 bu ihtara uymazken mutlaka hatalı şerit değiştirmişsindir onu çakar, 3 bi de trafikte tehlikeli araç kullanma vs bişeyler yazar. Bu tarz 3 adet ceza toplam kaç para ise o kadar gelir.
Polisin dur ihtarina uymamak sakincali durumlara yol acabilir bazen. Bizim Tayland'da gecenlerde polisin dur ihtarina uymayayan ninja 300'lu bir vatandasi polis gecerken silahla vurdu.
Tanıdığım bi insan R6 ile durmadı ekip peşine takıldı.Sonuç mu? Kaza yaptı servisin on camından içeri girdi.Gerek var mı?
ben bikere kaçmıştım ehliyet yokken hiç bişe olmadı ama PDA ya yazıyor dur ihtarına uymadı diye ikincisinde de durmazsan yakalama emri cıkıyo araç bağlanıyor
Daha önce arabayla durmamışlığım olmuştu 500 küsür lira ceza gelmişti arkamdan :D Motorla daha denemedim.
Zaten bir insan neden uygulamadan kaçarki ya ehliyeti yoktur yada motosikletin sigortası bitmiştir :D
Polis scooter çevirir mi beyler pcx 125 falan ?
Ehliyetin yoksa durmazsın, sigortan yoksa durmazsın ama plakan yoksa hiçbir problem olmaz. Bununla ilgili çok güzel fıkralar vardır.
Ablamız yaya şeridinden kırmızı ışık yanmasına rağmen geçer ve arkasında kalan elemana sorar, evladım sen niye duruyorsun geçsene? Eleman cevap verir : Abla sen köşedeki memuru görmüyorsun galiba, geçersem ceza yazar.
Ablamız cevabı yapıştırır : Totonda plaka mı var deyus? Geç işte.
Polisin dur ihtarına uymayan arkadaş, plakası yoksa şayet arkasına dahi bakmasın. Küçük şehirlerde bu olay işlemiyor tabi. Tanıyorlar.
Arkadaş neyimizi çeviriyorlar her şey kabak gibi ortada
47/1A dur ihtarına uymama 189 tl. Amma tek madde ile kalmaz o :D
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
Plaka gozukmicek sekilde tek teker yaparak gecin, bisey olmazzz
polis isterse 3 bin tl ye kadar ceza yazabilir çeşitli maddelerden. Ama genelde bu durumlarda 300-400 tl arası ceza geliyor adrese.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)