Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Xenon far yasak mı ? bilgilendirirmisiniz ?

REKLAM ALANI
    Özgürr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS RTR 150 + Yamaha R25
    Xenon far yasak mı 8000 K taktırıcagım tvs apache motorsıkletime polisler sıkıntı çıkarabılırmı ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    polis birşey demez ama muayene'den geçemezsin. orjinal ampülün ile geçersin.fakat akün onu kaldırırmı onu bilmiyorum.

Motosikleti
    TVS RTR 150 + Yamaha R25
    Ustada öyle dedi muayneden geçmez dedi polis bişiy demez dedi ama ben genede soruyim dedim çünki adam satıcı yani malını kötülemez sonucta , bu arada polis xenon'a neden bişiy demiyor bi açıklaması varmı beyaz ışık sonucta ne bılım cevirmede zart zurt demesin motoru bağlıyoruz men ediyoruz falan

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı Özgürr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ustada öyle dedi muayneden geçmez dedi polis bişiy demez dedi ama ben genede soruyim dedim çünki adam satıcı yani malını kötülemez sonucta , bu arada polis xenon'a neden bişiy demiyor bi açıklaması varmı beyaz ışık sonucta ne bılım cevirmede zart zurt demesin motoru bağlıyoruz men ediyoruz falan
    çünkü trafik bakımından bir zararı yok hatta çoğu zaman bence faydasıda var. ama dedıgım gıbı trafık bakımından bir sorun teşkil etmiyor fakat muayeneden geçmeme sebebi ise orjınal xenon far yok ise aracın üzerinde yani fabrikadan öyle çıkmadıysa üzerine eklenen her bir parça ruhsata işletilmeli proje çizdirilmeli vs vs bunları yapmıyorsan adamlarda bu araç geçemez diyor. orjınal halıne cevırınce geçiriyor.

CHaTaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson electra glide ultra classic
    Xenon farlar yapıları gereği kirlendiği zaman bütün aydınlatma görevi son buluyor. Bu sebepten dolayı Xenon bulunan araçta far yıkama olma zorunluluğu vardır.
    Muayenede de arkadaşların dediği gibi sonradan takılan Xenon kitlerin sökülmesi istenir.
    Bunların yerine philips in beyaz ampulleri vardır. Bu herhangi bir beyin ihtiyacı olmaksızın direk aracın ampul yuvasına takılır. Muayenede cinse denk gelirsen belki bir şey der ama genelde sorun çıkmaz. ama 8000 k varmı bilmiyorum ama 5000 k var

Motosikleti
    TVS RTR 150 + Yamaha R25
    Ustalar ozaman çok teşekkürler yarın bi gidiyim xenon taktırıyım

Ahalteke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R 1100 GS
    Beni motorda Xenon farlar var. Ben de endiseliydim. Tuvturk muayene istasyonuna(Adana Yuregir) sordum Motosiklette xenon far hafif kusur sayiliyormus. Gecen hafta da motorumun muayenesini yaptirdim. Hic bir sorun cikmadi. Araclarda sonradan takilan xenon farlarda far ayar butonu yok diye muayeneden gecirmiyorlarmis. Isterseniz muayeneye girmeden oradaki gorevli arkadaslara sorun, cevabi birinci agizdan duyun.

Motosikleti
    TVS RTR 150 + Yamaha R25
    Alıntı Ahalteke adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beni motorda Xenon farlar var. Ben de endiseliydim. Tuvturk muayene istasyonuna(Adana Yuregir) sordum Motosiklette xenon far hafif kusur sayiliyormus. Gecen hafta da motorumun muayenesini yaptirdim. Hic bir sorun cikmadi. Araclarda sonradan takilan xenon farlarda far ayar butonu yok diye muayeneden gecirmiyorlarmis. Isterseniz muayeneye girmeden oradaki gorevli arkadaslara sorun, cevabi birinci agizdan duyun.
    mantıklı , gidip yarın bir bilgi edineyim teşekkürler

tekoklava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    200ns
    benim eski apachede xenon takmıştım muayneden hafif kusur olarak geçmişti
    ama gel gelelim benim motor kaldırmadı xenon
    statör konjektör akü sırasıyla bozuldu=)
    yeni parcaları takıp xenonu söktüm bende tavsiye etmem derim
    ama malesef tvs 12w 35 ampül kullanıyor oda yetersiz kalıyor
    12 w 55 ampül taktıgın zamanda akü gidiyor yapacak birşey yok
    Özgürr bunu beğendi.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ne olur şu Xenon ampulleri merceksiz takmayın. Araba, motosiklet farketmeden söverim. Karşıdan geleni kör edersiniz

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı CHaTaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Xenon farlar yapıları gereği kirlendiği zaman bütün aydınlatma görevi son buluyor. Bu sebepten dolayı Xenon bulunan araçta far yıkama olma zorunluluğu vardır.
    Muayenede de arkadaşların dediği gibi sonradan takılan Xenon kitlerin sökülmesi istenir.
    Bunların yerine philips in beyaz ampulleri vardır. Bu herhangi bir beyin ihtiyacı olmaksızın direk aracın ampul yuvasına takılır. Muayenede cinse denk gelirsen belki bir şey der ama genelde sorun çıkmaz. ama 8000 k varmı bilmiyorum ama 5000 k var

https://www.youtube.com/watch?v=gZQOi_HnCHo#t=26
    bu ampüllerden cbr250r için uygun olanı hangisidir?

Motosikleti
    Kuba CR1
    motor kaldırmaz diyen arkadaşlar 125 çitaya bile takılıyor ona bişey olmuyor apacheye mi olcak motora göre olanlardan almaya dikkat edin bi sorun olmaz senelerdir kullanıyorum vizedende geçiyor poliste yasaklamıyor
    Özgürr bunu beğendi.

Mardin İl Temsilcisi CompanERROR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X TREME MAX 2014 - Pulsar 200NS 2014
    2017'ye kadar muayenem yok o zaman bek takrırayım :D

Selçuk Keleş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLX 250 (Atılgan)
    http://www.geceucusu.com/topic/3674-standart-d-xenon-far-takana-62-lira-ceza-kesilecek/
    Kawasaki KLX Türkiye - https://www.facebook.com/groups/klxturkiye/
    Atılgan'ın Seyir Defteri : https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262332-at%C4%B1lgan%C4%B1n-seyir-defteri/

sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    mercek kullanmaya özen gösterin karşı tarafı da düşünün merceksiz olunca ışık dağılıyor önünden giden de karşından gelende rahatsız oluyor
    sis farlarını açan tofaşlardan ne farkınız kalıyor

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    Xenon ampul fazla yakmaz. Motorun kaldırmaması gibi bir terim olmaz olamaz. Motosiklet orjinal ampulunüz 36 watt. Xenon ampuller de 36 watt. Kim kimi kaldırmaz Allah aşkına ?
    İlla xenon takacaksanız bixenon mercek kullanınız. Bixenondaki perde sistemi ile uzun kısa geçiş yapabiliyorsunuz. Düz mercek farı önermem çünkü ya kısa ya da uzun far olarak mercek kullanınca bir tane de uzun ya da kısaya ayrı bir ampul vs takmak lazım yani uzun iş.
    Bixenon olsun. Xenon ampul olsun. Ne polis ne vize kimse ne de karşınızdan gelen diğer sürücüler... kimse hiç bir şey demez.
    Örnek :

http://urun.gittigidiyor.com/otomobi...adet-158084907

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/136032-osram'dan-motosikletler-icin-night-racer-ve-x-racer-performans-ampulleri.html

konudaki ampüllerden kullandım,
    ömürleri kısa ama etkililer,
    makinede ön far değişimi zahmetli olduğundan kullanmıyorum artık
    plus olanların ömürleri daha iyi
    tavsiye ederim.

Motosikleti
    TVS RTR 150 + Yamaha R25
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/136032-osram'dan-motosikletler-icin-night-racer-ve-x-racer-performans-ampulleri.html

konudaki ampüllerden kullandım,
    ömürleri kısa ama etkililer,
    makinede ön far değişimi zahmetli olduğundan kullanmıyorum artık
    plus olanların ömürleri daha iyi
    tavsiye ederim.
    8000 k gücünde olanları varmı yoksa gene sarı ışıkla yola devam mı

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)