Al birini vur ötekine. Ya arkadaşlar siz adam gibi konuşmanın ne olduğunu bilmez misiniz? Sağa sola hakaretler savurarak (gerizekalı vs.), karşınızda da biri mantığı anlatıp yaptığınızın hata olduğunu söyleyince "keklemişler, güzel yedirmişler" diyince üstüne de birbirinizden destek alınca çok mu yüceliyorsunuz? Bir de utanmadan reklam izleyen kitleye laf sokmuşsunuz o da ayrı bir utanç meselesi. Konuşma üslubunuza dikkat edin karşınızda asker arkadaşınız yok.
İşimin ne olduğu benim nasıl bir insan olduğumu ortaya koymaz ama çok merak ettiysen söyleyeyim, yazılım mühendisiyim. Burada benim cevap verme amacım da yine üslup meselesiydi ve bunu arz ettim ama siz dinlemek yerine daha çok aşağılamaya ve yine kendinizi en iyi bilen, en çok bilen yapmaya çalışıyorsunuz.
Motosiklet firmalarının da çalışma sistemlerini en az sizin kadar biliyorum. Hiçbir firma da benim babamın oğlunun değil savunayım. Sürüş sistemi ile ilgili dalga geçer gibi konuşmuşsunuz ben de aynı konuya takılıp konuştuğum için cevap verdim ve üslubu eleştirdim. Elbette her firma ürününü tanıtırken süslü cümleler, iddialı sözler, pazarlama içerikli kelimeler kullanacaklar. Adamlar ürününü satmak istiyor bu gayet normal ve herkes bunun farkında zaten, memleketin tek dikkatli, zeki, reklamlara kanmayan, uyanık adamı siz değilsiniz. Bakın tekrar söylüyorum benim eleştirdiğim şey üsluptu ve dediğim şey bu adamlar oraya sizin tabirinizle süslü püslü, kelime oyunları içeren şeyler yazabilirler ama boş yere de bir şey yazmazlar o kadar da düşüncesiz değillerdir. Anlatabildiysem ne ala.
Cem Yılmaz bir stand-up gösterisinde belki izlemişsinizdir artık Japonlar Türkiye'ye getirdikleri ürünlerde kullanım kılavuzu koymuyorlar Türkler okumadığı için demişti. Diğer dillerde uzun uzun tarif edilirken esprili bir dille Türkçe'de "Bir aç kapa, düzelir" yazacaklar diye de eklemişti. Sizin zihniyette bundan farklı değil. Alt tarafı iki teker bir şasi, vereceksin gazı atacaksın vitesi, bitince gidip yakıt alacaksın, değiştireceksin yağını bu kadar. Ne kullanım kılavuzuna gerek var ne de sürüş sistemi olarak X sürüş sistemi yazmasına gerek var. Ha illa da yazacaklarsa X sürüş sistemi değil, "Alt tarafı motor kardeşim kullan işte" yazsınlar daha samimi olur
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:40 ----------
Eğer bu lafın bana ise yancılığa lüzum yok, bu konuşmadan sana prim çıkmaz. Üçüncü kişi muamelesi gösteririm insan içine çıkamazsın gider yeni nick alırsın.
Yazdığım arkadaşaysa da bunu onun mesajını alıntı yapıp yaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:45 ----------
Hepsi de aynı. Arada fark yok hepsi de aynı bilgileri verirler hemen hemen. Belki bir iki eksiği fazlası olur ama madem oraya yazdılar bunu mutlaka bir takım bilgilerle desteklerler. Seko'nun da dediği gibi bu bir nevi lüks restoranlarda "şu ve şununla marine edilmiş, bilmem nerenin eşsiz esintilerini barındıran bilmem ne" yazıp servise sunduğu yemek tanıtımına benzer. En başta bu soruyu bu şekilde sormak yerine "benelli sürüş sistemi lsjakdn bu ne ya, gerizekalılar, çok komikler xD" gibi saçma sapan cümlelerle sormasaydın bu konu bu kadar uzamazdı. Umarım farkındasındır.