Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kasksız motor kullanımını azaltma kampanya önerisi!!!

Motovento
    REKLAM ALANI
    divingcenter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F
    Alıntı distinto adlı üyeden alıntı
    çorluda oran %80 olabilir ama istanbulda en fazla %30 takmıyor onlarda mahalle arası lokantacı paket servisleri...
    E5 gibi ana yollarda takmayan yok gibi çok az...

Sayın abiler, ustalar! iş yerim E-5 yanında trakyaotocam fab. bazen çay molası için fab. dışarı çıktığımda gördüğüm manzarayı fotoğraflasam hayret edersiniz. şu çin mallarını alan arkadaşların çoğu kask takma alışkanlığı yok.
    ewet kesinlikle bir eylem yapmak gerekiyor, ama eylem yaparkende birşeyleri bozmayalım, korna çalmak bence gürültü kirliliği, daha farklı bir şey geliştirmek gerekiyor,

Örneğin: trafik müdürlüğü ile temasa geçip birlikte hareket etmek gerekyor, eğer fikrim onay görürse, üye olan ve bu konuda görev alacak arkadaşlar arasında emniyet ile ortak bir çalışma yaparak istanbulun belli güzargahlarına dağılıp kask takmayan motorluları kamera ile tespit edip (tabi plakasını görüntüleyerek) görüntüleri emniyet müd. teslim ederek suç duyurusunda bulunabiliriz. Trafik müd. gerekeni yapacaktır zaten....

Alıntı fragrance_chaplin adlı üyeden alıntı
    en güzeli tek tek uyarmak değil topluca bişiler yapmak.
    kasklı toplu sürüş veya pankart açmak gibi...
    sokakta gördüğümüz motorların üzerine kask takmanın faydalarını anlatan basit el ilanları...
    tek tek uyarmak çözüm değil.bir de küfür veya dayak yeme riski doğuyor zaten.

kesinlikle katılıyorum bundan 2 ay önce sinyal versene bea kardeşim dediğimde adam arabası ile üzerime çıkıyordu allahtan babam eski trafik müd.
    Kaskım Takılı, Farım Açık

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Alıntı divingcenter adlı üyeden alıntı
    Örneğin: trafik müdürlüğü ile temasa geçip birlikte hareket etmek gerekyor, eğer fikrim onay görürse, üye olan ve bu konuda görev alacak arkadaşlar arasında emniyet ile ortak bir çalışma yaparak istanbulun belli güzargahlarına dağılıp kask takmayan motorluları kamera ile tespit edip (tabi plakasını görüntüleyerek) görüntüleri emniyet müd. teslim ederek suç duyurusunda bulunabiliriz. Trafik müd. gerekeni yapacaktır zaten....
    iyi de ceza yiyen kişi motordan iyice soğur. ceza ödeyeceğine bilgilendirici şeyler yapılmalı.

bence görüntülerle şahsı tehdit edelim. ceza mı vermek istersin yoksa o parayla kendine kask mı alıp takarsın diye
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

crato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC idi, calindi.
    Alıntı ahmetist1181 adlı üyeden alıntı
    bırakın adamlar intihar etme haklarını kullansınlar karışmayın.

ya da çete kuralım 3 motorcu gezelim kasksız gorduklerimizin kafasını yere birkaç kere vuralım ve kasksız motordan düşmek bunun bin katı hasar verir diyelim.(saka tabiki şaka)
    intihar hakkın olduğunu kim söyledi ki? bi intihar etmeye kalkış, polis olaya müdahale etsin bak bakalım
    Ben, kimine göre deli, kimine göre keyifli, kimine göre lanet-li, kimine göre pek bi’ dertli, kimine göre efendi, kimine göre sadece biri, kimine göre hiç biriyim.
    Ben, crato’yum.

arinrin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X9 250 Evo
    Bence Korna olayı iyi fikir. Kornaya basa basa kasksız motorcunun yanından geçersin gidersin. Çevre kirliliği olayına katılmıkyorum. İnsanlar bilinçlenip kask takacaklarsa sonunda gürültü kirliliği önemsiz. Haberlerde kasksız motorcu haberleri görmek istemiyorsak biz bilinçliler bilinçsizleri uyarmalıyız. Motorcu olmak çok ince bir çizgi bence. Ya kasksız bilinçsiz sadece gazlıyıp aralarda yardırmak yada her seyi kuralına göre yapıp bu olayın gerçek keyfini alarak yollarda süzülmek. Bu arkadaşlara yardım etmeliyiz.

motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    E tabii şöyle bir durumda var kask takmak bireyle devlet arasındaki sorundur,sizi hiç bir şekilde ilgilendirmez.Katılmayabilirsiniz ama klakson gürültü kirliliği baz alınan araştırmalarda kirliliğe en çok katkıda bulunan etkenlerin başında gelir.Yardım etme fikri çok hoş;ama yapıcı değil.Kask takmamayı tercih edenleri boşu boşuna protesto ederken yaratacağınız kirliliği şahsen ben hoş karşılamayacağım;benim gibilerle trafikte karşılaştığınızda karşılıklı olarak birbirimizi rencide edebileceğimizi de unutmayalım.

MeTaL_MoRguE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gsx-r 1300 Hayabusa
    Alıntı motocycleboyreigns adlı üyeden alıntı
    E tabii şöyle bir durumda var kask takmak bireyle devlet arasındaki sorundur,sizi hiç bir şekilde ilgilendirmez.Katılmayabilirsiniz ama klakson gürültü kirliliği baz alınan araştırmalarda kirliliğe en çok katkıda bulunan etkenlerin başında gelir.Yardım etme fikri çok hoş;ama yapıcı değil.Kask takmamayı tercih edenleri boşu boşuna protesto ederken yaratacağınız kirliliği şahsen ben hoş karşılamayacağım;benim gibilerle trafikte karşılaştığınızda karşılıklı olarak birbirimizi rencide edebileceğimizi de unutmayalım.
    see you soon
    ''her şey zehirdir,mühim olan dozdur.'' kızıldereli atasözü
    Alttan Motorgaçli Çifttekersel Dengelik Götürgeci.

muritu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    off kararsızlık ve parasızlık :(
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı
    Antalyada gecen yaz bir hafta yapilan bir operasyon ile sehir icinde kasksiz gezen tum motorcularin motorlari baglandi ve ceza yedi. O korku o kadar etkili olduki bugun mopetli suruculer bile kask ile geziyor.Orda burda halen bir iki deli var ama polis cevirdiginde ehliyetten evel kasksiz oldugu icin hic acimadan cezayi yiyorlar. Bu uygulama Trafik polisinin ve basinin yapacagi ortak bir duyuru ile bence etkili olabilir.Bugun sehir ici kullanima uygun ucuz kasklar var ve o hizdaki kazalarda yere temesi engeleyecek gucte (Sahsen denedim ) Evinden cikarken nasil ayakkabisini giyor ise motora binerken de kaskini takacak bu insanlar.

işte kampanya, böyle olursa ancak caydırıcı olur ve kurala uyanlar artar..
    ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
    kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]

motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Alıntı MeTaL_MoRguE adlı üyeden alıntı
    see you soon
    Eheh

demonicdreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DADYW
    Ne halleri varsa görsünler, umrumda değil... ama toplu gezilerimizde aramıza girmesinler! Başlarına gelecek boktan bir olayla keyfimizi kaçırmasınlar. Ölecekseler bunu bizden uzakta, kendi başlarına yapsınlar.

ve de... dediklerinizden herhangi biri ya da hepsi yapılsın. Herkes uyarısını yapsın istediği üslupla. İsteyen kasksız birinin yüzüne tükürüklü kahkahalarla "lan oğlum ölecenlan" desin, isteyen en bilimsel açıklamalarla başına gelebilecekleri anlatsın.

Temenni: Türk motosikletlisi bilinçli olsun. Trafikte de, sosyal yaşamda da hakkettiği saygın noktaya ulaşsın.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Zaten,vergi, döviz, yakıt artışları sayesinde motosiklet kullanıcılarının, dolayısıyla kasksız motosiklet kullananlarında sayısı azalacak gibi görünmekte.

Al sana devlet destekli kampanya..
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

SAKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Matrix 150
    Alıntı The Racing adlı üyeden alıntı
    aslında polisler bir kampanya başlatsa. kasksızlara hep ceza
    zuhahahaha çok güldüm

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler