Motosiklet hava basınç değeri hakkında
Reklamlar
-
Lastik ölçüsü ön: 110/70-17 Lastik ölçüsü arka: 140/60-17
Bu ölçülerdeki lastiğe en uygun en güzel yol tutuşu sağlıcak hava değeri kaçtır sizce ? öne 28 arkaya 30 dedi motorcu bi usta ama direksiyonu sanki lastik tutuyor bu havalarda biraz daha şişircem ama öne 32 arkaya 35-36 bassam yada başka deneyen varmı
Reklamlar
-
Lastiğin üstünde ne yazıyorsa en fazla onu basın çoğu kişi 1-2 psi aşağı basar.
-
Lastiğin ölçüsüne göre basınç oluşturulmaz, lastiğin üzerinde yazan değerler ise lastiğin imha olmadan görebileceği limit basınç değerleridir! Üzerindeki ağırlığa ve ağırlık dağılımına göre lastik basıncı ayarlanır. Kullanım kılavuzundaki değerleri kullanın, eğer elinizde kılavuz yoksa internette arayın mutlaka bulursunuz.
-
Motorum 166kg, ön 29 psi , arka 33 psi diyor benim kullanma kılavuzumda. Lastik ebatlarımız çok yakın: 110/70/17 - 140/70/17 benim lastikler.
Kıyaslama yapmana yardımcı olur umarım.
-
O maksimum basınç değeri, onu basarsanız ne yol tutuş ne konfor kalır. Motosikletin ağırlığı ve ağırlık dağılımına göre basınçlar değişir. O yüzden kitapçığa bakmak lazım
-
Lastik üzerinde yazan değerlere göre basıyorum ben 2 psi az basıyorum fıstık gibi oluyor. Hatta bazen motoru deneyeceğimde tam üzerinde yazan değeri bastığınızda daha hızlı gidersiniz
-
tebrik ederim, roket takmayı da düşündünüz mü
-
Lastiğin üzerindekinden ziyade, arka maşada yazan değerlere bakmanı öneririm. En azından ben öyle yapıyorum.
Orada artçılı, yüklü, tek kullanıma göre tüm değerler yazar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)