Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Amortisör ve Egzoz Ömrü Hakkında Yardım

REKLAM ALANI
    Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Merhaba arkadaşlar hepiniz iyisinizdir umarım.

Sormak istediğim şey misal güzel bir motor buldum 6-7 yaş civarında.Üstünde fabrika çıkışı Öhlins süspansiyon ve termignoni egzoz var.Motorda 30 bin km civarında.Bakıldığında seneye göre oldukça az kullanılmış ve kabul edilebilir fakat merakım bu ekipmanlar bilindiği gibi pahalı ve tahmin ediceğiniz üzere bu ekipmanlar üzerinde olduğu için diğer tüm motor altyapısı da üst düzey parçalardan oluşuyor.Merak ettiğim konu ise bunların km veya yıl ömrü var mıdır ? Aldığımızda ne gibi sorunlar çıkartabilir ?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    AydınOğlu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS jupiter 110
    Motosikletin marka ve model nedir daha iyi yardımcı olurlar dostum

Motosikleti
    Alıntı AydınOğlu09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikletin marka ve model nedir daha iyi yardımcı olurlar dostum
    Marka model olarak değil sadece üst kalite malzemeye sahip motorlar için ikinci el alımı konusunda varsayım olarak konuşuyorum.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Ducati'yi tarif etmissin.
    Bunlar kolay bozulan parçalar degil ama özellikle ön amortisörleri kontrol etmekte fayda var.
    Green Arrow ve xawa bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ducati'yi tarif etmissin.
    Bunlar kolay bozulan parçalar degil ama özellikle ön amortisörleri kontrol etmekte fayda var.
    Evet verdiğim öhlins ve termignoni ikilisini kullanan marka ağırlıklı olarak Ducati en üst modellerinde ama sadece onu kastetmiyorum genel anlamda tüm markaların üst düzey serilerini de dahil ediyor merakım.Yani ekstrem bir hasar durumu yok ise 100 küsür bin km götürebilir diyebilir miyiz ?

xawa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm Duke 690
    Alıntı Green Arrow adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet verdiğim öhlins ve termignoni ikilisini kullanan marka ağırlıklı olarak Ducati en üst modellerinde ama sadece onu kastetmiyorum genel anlamda tüm markaların üst düzey serilerini de dahil ediyor merakım.Yani ekstrem bir hasar durumu yok ise 100 küsür bin km götürebilir diyebilir miyiz ?
    Parçaları yapan dayanıklı yapmıştır ama kulanıcı parçanın ömrü konusunda belirleyicidir.
    İstersen 1000 km de motor al alan hor kullanmışsa yine masraf edersin.
    Emeksiz zengin olanın, kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın, rehberi şeytan olmuştur..
    Yunus EMRE

Motosikleti
    Alıntı xawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Parçaları yapan dayanıklı yapmıştır ama kulanıcı parçanın ömrü konusunda belirleyicidir.
    İstersen 1000 km de motor al alan hor kullanmışsa yine masraf edersin.
    Haklısınız bu konuda kullanım temel faktör.Gün içinde araştırma yaptım biraz bende net bir sene veya ömür veren pek olmamış.Alternatif olarak amortisörün iyi ellerde tamir edilebildiğini öğrenmiş oldum.

Bahsettiğiniz motor eski multistrada sanırım.Döneminin en iyi parçaları olabilir fakat ömrünü parçaların kullanım şekli belirliyor.bakımlarını yaptıktan sonra 100.000den fazla gider.Soruyla pek alakası olmasada alıcağınız motorun parçalarını çok iyi araştırın.Ben bi zamanlar 620ie ve multistrada bakmıştım.Birçok parça için ebayle uğraşmam gerekti.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)