Sa ya meraktan sirf motor radaran girermi ama su cevre yollarinda mesela sabit tabela radarlar falan arabalar yakaliyodurda normal radarlar arkadan cekiomu onden cekioda gecince arkadan olcuomu arkasinda kamera gormedim ama
Sa ya meraktan sirf motor radaran girermi ama su cevre yollarinda mesela sabit tabela radarlar falan arabalar yakaliyodurda normal radarlar arkadan cekiomu onden cekioda gecince arkadan olcuomu arkasinda kamera gormedim ama
Karşı şeritteki kameralardan bakmazlarsa okumaz heralde. Neyse uyandırmayalım kamera yönlerini değiştirmesinler
benim bildiğim kadarıyla giriyor zira sistem komple değişti ses dalgaları yayarak mı ne ölçüyordu
Otomatik radara girmez (yani önden plakayı okuyanlar), çevirme olmayan radara da girmez, sadece çevirme varsa sıkıntı olur. Tabi önde plaka yok diye de basmamak lazım, bu sefer sistemi değiştirmek yerine öne plaka zorunluluğu gelir
Benimki arkadan fotoğraf çeken radarlara da girmiyor.
Sayin adminlerden esegin aklina karpuz kabugu sokmamalari icin konuyu silmelerini talep ediyorum :D
Sabit Hız radarları önden çekim yaptığından,motosiklet plakalarını okuyamadıklarından dolayı motosikletlere cezai işlem yapılamıyor..Yol kenarlarında duran sabit polis araçlarındaki radarlarda önden çekim yaptıklarından aynı şekilde onlarda motosikletlere ceza uygulayamıyorlar tabi ilerde çevirme yoksa eğer radar uygulaması çevirmeli ise süratini okuyup motosikleti durdurun demeleriyle birlikte ceza kesiyorlar.şehiriçinde kırmızı ışık kameraları ile arkadan plaka tespiti yaptıkları için motosikletlerede ceza geliyor.Eğer motosiklet bir suça veya kazaya karışmışsa civarlardaki emniyet asayiş kameralarından plaka tesbitini anında yapıyorlar.
06 EB 8036
09 R 5520
Ben radara girdim, gecikmeli olarak cezamı bile ödedim :(
Kumburgaz Silivri arasında, o yol üzerinde girmişim hatta.
ben önden okumalı sabit radarlardan her gün hız limitleri üzerinde geçiyorum. daha ceza gelmedi.
önden çeken seyyar radarda ise eğer çevirme varsa ceza yiyorsunuz.
Citroen plaza' nın ordan bir kaç kere geçtim gelmedi. Diğerlerini bilmiyorum genelde yavaşlarım. Ne olur ne olmaz.
haydardumene sorulan sorular gibi olmuş
Istanbul icinde sabit radarlarda hicbir zaman ceza gelmedi. Ne araba ne motorla. Sadece tunele giriste 57 km ile Bomonti tunele girdigim icin otomobille bir kez ceza yedim. O yuzden tuneller haric stanbul icindeki sabit radarlarin calistigini da pek dusunmuyorum nedense. Ama sehirler arasi yollarda cokca ceza yedim bu meretlerden.
Hocam, benim sorum radar var midir, radarlarin varligina inanmali miyiz.
ben radara girdim çevirme vardı cezayı kitlediler hemen ödedim arkadaşımda samsundan gelirken tünelde 220 ile girmiş tünelin kamaraları hertürlü fotolatıp cezayı eve postalamışlar hemde 380 tl radar hertürlü yakalıyor pilakan görünmezse bile bişekilde motosikletin ve senin resimlerinden bulmaya çalışan memurlar var bulurlarsa sağlam kitlerler
SİTE YÖNETİCİLERİ VEYA KONUYU AÇAN ARKADAŞ LÜTFEN KONUYU SİLERMİSİNİZ.
Öncelikle şunu belirteyim evine posta ile hız cezası gelen pek çok tanıdığım var. Bu demek oluyorki çevirme olmasada radar bazı radarlar bir şekilde arkadan da plaka okuyabiliyor.
Bunun haricinde gezici radarlar da mevcut otomobil ile sürekli hareket halinde ve sürekli arkadan plaka çekiyorlar.
Son olarak da neden bu kadar panik yaptınız konu kapansın diye anlamadım. Eğer yetkililer motosiklet plakalarını kaydedemiyolarsa bundan haberleri yokta şimdi burdan mı haberleri olacak. Ve neden hiç beğenmediğimiz otomobillerin hız limitlerine uymasını beklerken motosikletlerin hız limitlerine uyması sizi rahatsız ediyor.
Haftaiçi hergün sabit radardan yolun trafiğin müsait ettiği kadar hız sınırının üzerinde gidiyorum, daha önce bulundukları bölgede durup baktım, sadece önden çektiğini anlayınca radarı takmamaya başladım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)