Trafikte araçlardan çok motosikletlerden korkmak..
Reklamlar
-
Bu konu önceden irdelendi mi bilmiyorum ama öyleyse bile tekrar etmek istiyorum. Başta kurye motosikletleri olmak üzere, özellikle duran veya yavaş hareket eden trafikte sağımızdan solumuzdan hiçbir manevramızı hesaba katmadan geçen arkadaşlardan hem çok korkuyorum, hem inanılmaz sinir oluyorum. Ayrıca otomobillerin bu koşullardaki hareket kabiliyetini az çok bilip önlem alırken bunlara bir çözüm bulmamız çok zor maalesef. Gerçekten trafikte ekstra emniyetli ve defansif sürerken bile bu arkadaşlardan dolayı kaza yapma ihtimalimiz bir hayli fazla. Ne yapmalıyız bu durumu bertaraf edebilmek için!!??
Reklamlar
-
Trafikte ekstra emniyetli ve defansif sürüş yaparsanız ölürsünüz.
Çünkü bütün odağınız çevrenizdeki taşıtlar olacaktır.
Trafikte korkmayın.
-
Aha! benimle aynı dertten muzdarip birisi Valla çoğunlukla kendimi mi koruyayım onları mı koruyayım şaşırıyorum.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
Aynı düşüncedeyim. Nedense -neredeyse- bütün motosiklet kullanıcıları "Bak görüyon mu, ben daha iyi sürüyom. Virajda falan alırım anahtarını haaa" kafasıyla hareket ediyor. Bugün soldan araba sıkıştırıyor, arkamda bir YBR vardı. Ben bunu aynada kaybettim, arabadan kaçmaya çalışıyordum ki ne göreyim; adam benim motorun yarısı hizasına kadar dibime girmiş. Sağa kaçsam haberlerde yer bulabilecek bir başarı öyküsü olarak tarihe geçeceğiz...
Bir ara kaza haberi okumuştum: "Van'da motosiklet kazası; 7 yaralı" diye Yuh dedim, kaç motosiklet çarpışmış, nolmuş dedim. Meğer 2 motosikletin üzerindekilerin yarısı sağlammış Hep aynı kafa işte bunlar, kullanıyosan biz anlarız zaten sorun çıkarmayışından. Gözümüze sokunca bir şey fark etmiyor, aksine apaçivari bir duruş sergiliyorsun sıkıştıran arkadaşım...
-
Abicim bu motorcu milletinin büyük bir kısmının polisi bile piskopat şerefsizim. Deli ederler insanı. Polis ulan polis, sabahın köründe Avcılar cehenneminde hayvan gibi motoru ile aynaya takıyor. Az daha gebertiyordu beni.
-
Ozellikle Avrupadan Anadolu gecislerinde Ataturk koprusunden 1. kopruye kadar olan mesafede zaten emniyetten gidiyoruz.
O daracik kenarda giderken adam bide sol cekiyor, sag cekiyo, artik hangisi denk gelirse.
Oysa ben ondeki motorcu belli biraz acemi, bariz gecis yapabilecegim genislikte bir yer beklkyorum, acigindan gececegim.
Arkadas senmisin saygili davranan. Arkadan gelen kardes bi saga zorlar olmaz, bi sola zorlar, olmaz. Bu seridi birakir yan seride gecer, aradan derden onune gecmeye calisir. Bu ne saygisizliktir be kardesim.
Daha biz bir birimize saygi ve tolerans gostermez isek kimden saygi ve tolerans bekleyecegiz.
-
Bende nefret ettim o şekilde motor kullananlardan kaç kez tehlike atlattım hiç bir kural tanımıyorlar dikkat etmiyorlar böyle süren adamların ben kompleksleri olduğunu ve kendilerini ispat için motora bindiklerini düşünüyorum.
harfiyat kamyonculuruna benzetiyorum ben bunları yani sürüş aynı araç farklı.
"Edeple gelen lütufla gider"
-
-
xaselcuk adlı üyeden alıntı
tam olarak korktuğum şey bu korna ve uyarı olmadan yapıyorlar birde
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
Kaldırımdan gideni mi dersin, ters yönden geleni mi dersin, KASKSIZ GEZENİ Mİ DERSİN, hey gidi hey neler görüyoruz her geçen gün..
-
Ohaaaa diyorum. Baskada bisey demiyorum.
-
Arabaların arasından çıkıp başka bir motorlunun önüne atlayanı mı dersin! Sonra "dört tekerciler şöyle böyle, biz çok şaaneyiz bık bık bık" Hadi ordan!
-
grup sürüşlerini bu yüzden hiç sevmiyorum o yüzdende hep solo geziyorum. en fazla 3 motor yeterli . diken üstünde gidiyosunuz toplu grup sürüşlerinde. o yüzden mümkün olduğunca en arkadan ben giderim takip mesafesini kimse korumuyor gurup sürüşlerinde ve kaza kaçınılmaz oluyor silme geçiyorlar zaten sağlı sollu iki motor birden aynı şerit içinde 3 motor olduğumu bilirim ben .
-
yazacak bir şey bırakmamışsınız. imkanım varsa diğerlerine yol veriyorum da bazıları neredeyse tekerleğe sürtecek.
-
Özellikle Anadolu yakasında sol şeritten giderken senin arkana gelip yol vermeni bekleyen, yol verince de teşekkür amaçlı korna çalan da var; aynı kornayı dooot dooottt diye sen bir şekilde canını riske at ama bana yol ver diyen de!! Bağdat caddesinde ağırlıklı, hakikiteker'in bahsettiği tarzda, sen motorcu musun kardeşim biz iki kişi senin hem sağından hem solundan geçeriz, alırız anahtarını tarzda süren arkadaşların büyük birçoğunun karacabeg'in de söylediği gibi ciddi kompleksleri olduğunu ve kendilerini halk içinde başka bir şekilde ifade edemeyen yaratıklar olduğunu düşünüyorum!!
Kendisini ispat etmek isteyen mükemmel motosiklet kullanıcı arkadaşlarım, lütfen bu yeteneğinizi! başka insanların canına kastederek trafikte, sokaklarda yapmayın da defolup gidip pistlerde gösterin kendinizi bir zahmet!!
-
alsın anahtarımı hiçde umrumda değil. anahtarımı alsın canım bana sağlam kalsın mantıgındayım valla ben.
fakat şunuda eklemek isterimki bazen cidden yavaş gidenler oluyor özellikle köprü üzerinde heleki rüzgar sert ise kornaya basıyorum bir tık hızlan diye. (scooter kullanan bir kaç kişide yaşadım bunu ) scooter benım kadar ruzgar almıyor fakat ben ondan cok alıyorum yavaş ve devirsiz isem örnegin 1. vites 30-35 km hızla 2 ye atsam devirsiz kalıyor 1 e alsam bagırmaya başlıyor at benı 2 ye diye. motoru belli bir hıza belirli bir devire yukseltıp motoru iyice yola yapışmasını sağlayıp gıtmem gerektıgı ıcın yaptım bunu. (2 vites 40-45 km )
-
RmMuR adlı üyeden alıntı
Ohaaaa diyorum. Baskada bisey demiyorum.
ışıkta beklerken bitanesi girmişti bana allahtan kimseye bişey olmadı çocuğun motoru hırpalandı biraz.
-
Öncelikle motosikletliyi farketmemiz lazım arkandaysa kendi şeridini ortala sağına yada soluma girme kardeşim istemiyorum imajı ver yada orta şeritten gidiyorsun hızlı geliyor ona kendi niyetini belli et ver sağa sinyalini hızını kes onu önüne al daha sonra dikkatli sür benim herzaman dikkat ettiğim sey motorcunun arkamda olmasindansa önümde yada yanımda olması daha iyidir. Geçen gün arkadaşla paketten donuyoruz dalmisim kavsakta arkadan çarptım Allahtan frene basiyomus yola fırlatmadi firlasaydi halimiz dumandi yukarıdan kamyonet geliyodu. O yüzden dikkat şart bi anlık dalgınlık yavaşta gitsen ağır sonuçlara sebep olabilir
-
Sorun motor kullanan arkadaşların toplamı hesap etmemesiden kaynaklanıyor , zaten kazanıyorsun bir saat bir dakikan gitsin yok parkurun en iyi zamanını yapacaklar illaki.Bir ara forumun ana sayfasında Taywan'dan bir video vardı yol tamamen motosikletle kaplı sabah işe gidiyorlar onu görünce bu türkiye'de olsa amma kaza olurdu diye düşünmüştüm.
-
Her sabah Anadolu Avrupa gecisinde bu dallamalardan en az 10 tane sayiyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)