Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

motorsikletle yurtdışına çıkma bürokrasisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Lincoln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yamaha drag star 650
    Arkadaşlar ne gibi bir bürokrasisi var bilenler paylaşabilirmi?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    http://www.motordelisi.com/ftopict-4773.html


    aradığın bilgiler ve link burada...



    Motosiklet ile yurtdışına çıkmayı düşünen arkadaşlarımızın yararlanması için gerekli olan bilgileri aşağıya yazıyorum. Umarım yararlı olur.

    GÜMRÜKLERDEN GEÇİŞ KARNESİ (TRİPTİK)

    Bu belge, Türkiye'de kayıtlı olan taşıtların, yurtdışına yapacakları yolculuklar için bir yıl süre ile verilir.

    Bu karneyi alabilmek için, taşıt ruhsatının aslı ve kimlik fotokopisi yeterlidir.

    Taşıtı, sahibinin dışında birisi yurtdışına çıkaracak ise, noter vekaletnamesi gereklidir.

    Şirket araçlarında, şirket sahibi yada yetkilisi yurtdışına çıkacak ise şirket imza sirküleri, yetki belgesi, kimlik, onların dışında birisi çıkaracak ise, bu evraklar ile beraber yine vekaletname gereklidir.



    MOTOSİKLET-OTOMOBİL/MİNİBÜS 74.000.160 TL


    ULUSLARARASI SÜRÜCÜ EHLİYETİ
    Bu belge, dünyadaki herhangi bir ülke tarafından verilmiş olan Sürücü Belgesinin aslı ve 2 adet resim ile kolayca alınabilir. Ücreti 209.999.800 TL’sı dır.
    * 1. notu okuyunuz.

    Ancak Uluslararası Ehliyetler bir yıl süre ile verilebildiği için, ibraz edilen ehliyetlerin de, talep edileceği gün itibarı ile, en az bir yıl geçerliliği bulunması gerekir.

    Yabancı dillerdeki ehliyetler için, konsolosluk veya büyükelçilik tercümesi şartı aranır.

    Uluslararası ehliyetler verildiği ülkede geçerli değildir.

    Not 1 : Devletin malî mevzuatı gereği, her sene başında, Uluslararası Ehliyetlerin harç bedelleri yeniden belirlenmektedir. Aynı mevzuat gereği, Uluslararası Ehliyetlerin ikinci kez alınması halinde, harç pulu miktarı düşeceğinden bu indirimden yararlanmak isteyen sürücülerin, eski Uluslararası Ehliyetlerini Kurumumuza iade etmesi gerekecektir. Ücreti 115.899.800 TL’sı dır. (Geçerliliği en az 1 yıl olan yabancı ülke ehliyeti veya Türk ehliyetinin aslı ve 2 adet resim ile beraber.)

    Not 2 : Uluslararası Ehliyetler, buna ait sözleşmeyi onaylamış olan pek çok dünya ülkesinde geçerlidir. Bunun tek şartı, o ülkede turist olarak bulunmak ve daimi ikametgâhı olmamaktır. ABD bu sözleşmeyi onaylamamış az sayıdaki ülkelerden biridir. Ancak ABD’de trafik konusu eyaletlere bırakılmış olduğundan, bazı eyaletler, Uluslararası Ehliyetleri kabul etmekte, yani trafik kontrollerinde bir tolerans göstermekte, bazı eyaletler ise kendi lokal ehliyetini verirken, sürücüyü ayrıca imtihan etmemek gibi kolaylıklara gitmektedir



    ULUSLARARASI TAŞIT BELGESİ
    Bu belge, Türkiye'de kayıtlı taşıtların, yurtdışında mülkiyetinin ve özelliklerinin tevsiki amacı ile, uluslararası dillerde verilir. Ruhsat bilgileri istenmektedir.
    Ücreti 43.011.000 TL’sı dır.



    ULUSLARARASI TRAFİK SİGORTASI (GREEN CARD)

    Yalnızca Avrupa ülkelerinde istenilen bu sigorta, karşı tarafa verilen zararları karşılar.
    Zorunlu trafik sigortası poliçesi, araç ruhsatı ve vergi numarası gereklidir.

    15 günlük (84 Euro),
    1 aylık (105 Euro),
    3 aylık (189 Euro),
    5 aylık (273 Euro),
    6 aylık (315 Euro) ,
    1 yıllık (420 Euro)




    Bu arada Uluslararası Ehliyette değişiklik olmuştur.
    Uluslararası Ehliyetlere, Güvenlik Hologramı uygulaması başlamıştır. Üzerinde 2 adet hologram bulunmayan Uluslararası Ehliyetler geçerli değildir.


    Yurt dışına çıkışta istenen belgeler yukarıda yazılı olanlardır. Ancak bunlar tartışmaya açık. Yurt dışına çıkan arkadaşlarımız bu belgeleri çıkarıyorlar ancak gerekliliği gereksizliği bir çok defa tartışılmıştır. Kimi Uluslararası Ehliyetin hiç sorulmadığını söylerken kimileri de sorulduğunu iddia ediyorlar. Ancak bu belgeler içinde Triptik, Green Card, Uluslararası Taşıt belgelerinin sorulduğunu iyi biliyorum. Sadece tek emin olmadığım Sürücü Ehliyetinin gerekli olup olmadığı.

    Geçmiş dönemde bir arkadaşım yurt dışına çıkarken bu sürücü ehliyetinin önemi hakkında yada gerekliliği hakkında Turing'e yazdığı yazıya cevabına aşağıya aktarıyorum sanırım buradan ne denmek istediğini anlar yada ona göre hareket ederiz.

    Araçla yurtdışına (avrupa yönüne) çıkılması durumunda, türk gümrüğü ve gideceğiniz ülkeler için gerekli olan belgeler ve alım şartları:


    * Triptik Karnesi: Ruhsat aslı, kimlik fotokopisi, 70.000.000 TL


    * Uluslararası Ehliyet: 2 resim, ehliyet aslı, 209.000.000 TL


    * Green Card Sigortası: Ruhsat aslı, trafik poliçesi, vergi numarası,

    78 Euro (15 günlük), 105 Euro (1 Aylık)


    Uluslararası Ehliyet almanızı tavsiye ederiz ancak, bazen Yunanistan makamları zorluk çıkarabiliyor. O yüzden Yunan gümrüğünde problem çıkarsa, Türk gümrüğünde bulunan İpsala Büromuza dönüp işlemi yapabilirsiniz.


    Bunun yanında aklıma geldi onuda belirtmek istiyorum. Bazı motorlarda performans egzosu vardır. Bu belli bir db ses verir. Bazı ülkelere giriş yaparken özellikle orjinallerle yolculuk yapılmasını öneririm.

    Vizeyi söylemeye zaten gerek yok ancak aldığınız vize ile transit geçiş yapacağınız ülkeler var ise pasaport sürenizin en az 6 ay geçerliliği olmalı aksi taktirde transit vizede problem yaşarsınız. Aman ne olacak problem olurda vermezlerse o ülkedeki Türk Konsolosluklarında temdit yaptırırım diye asla düşünmeyin hem zorluk çekersiniz hemde ilgi göremezsiniz. Orada ne yazıkki Konsollosluklarımız beklediğiniz hizmetleri vermezler. Tüm gezi boyunca olumsuzlukları düşünerek ona göre hareket etmelisiniz. Bir olay olduğunda başka ülkelerin Konsoloslukları vatandaşına hizmet vermek için uğraşırken ülkemizin konsoloslarını ne yazıkki bulamayabilirsiniz
    _________________
    SEDAT GÜVEN
    ST 1300 PAN EUROPEAN
    İSTANBUL
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  3. #3
    Lincoln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yamaha drag star 650
    Teşekkür ederim, tüm bu işlemler türing'de mi yaptırılacak ve yeri nerede bilen varmı?

  4. #4
    songokhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2006
    Şehir
    Wilmersdorf Berlin Almanya

    Turing, Green Card ve ülkeler

    İstanbul TTOK 4. Leventte. Ayrıca tüm bu işlemleri gümrük kapılarında yaptırabilirsin ama hiç tavsiye etmem paşa paşa al evrakları koy cebine git sınır kapısına oralarda uğraşma.

    Green Card olayı ise aslında sigorta şirketlerinin ücretsiz vermesi gereken bir belge (AB üye ülkelerde böyle). Avrupa birliğinde başıma geldi hemen green card doldurdular ücretsiz verdiler. Yukarıdaki green card fiyatları oldukça yüksek. Ben onun bi çözümünü buldum eğer uzun kalacaksan; AB de bi tanıdık olması gerek TR plakalı motoru kalacağın süre kadar sigorta ettirir, sigorta ettirirken bütün indirimleri alması gerekir mesela Tek şöför indirimi, sınırlı Km indirimi sınırlı sigorta süresi vb. ondan sonra ödeme yapılır ve green card istenir. Fakat sigorta ettirecek kişinin (procent) risk yüzdesi fazlaysa bi işe yaramaz astarı yuzunden pahalıya gelir. Dediğim gibi çok kalacaksan uygulanabilir biraz sinekten yağ çıkarma olayına döndü ama akıllarda kalsın diyelim.

    Birazda ülke bilgileri;
    Yunanistan cogu kısmı otoban otobanlarda benzinlik bulamzsın çıkışlara yönelmen gerek, sınır ve yollar tertemiz kurallara uyarsan hiçbir polis, jandarma görmezsin.
    Makedonya Sırbistan riskli ülkeler çoğu zaman sınır polisine ve gümrük muhafaza memuruna vereceğin kağıt 5 Euro işleri kolaylaştırır. Hatta benim gibi yapıp bozuğun yoksa getir 45 ruro komsu al 50 euroyu diyebilirsin hiç garip karşılanmaz Bu iki ülke hemen geçilesi cinsinden ülkelerdir.
    Makedonyada yollar düzgün fakat çoğu zaman tek şerit ve çalışmalar var.
    Sırbistan (Yugoslavya) da polise dikkat yakaladımı affetmez cezayı yazar. Şehir içleri özellikle Belgrad İstanbul gibidir kim kaçla gitmiş kim kırmızıda geçmiş anlaşılmaz.
    Hırvatistan giderek düzelen bir ülke para olayı buradada var ama duruma göre vermeyebilirsin.
    Slovenya: Balkanların en saf ülkesi 45 dk da ülkeye girip çıkarsın rüşvet almazlar benzinlikler yol üzerindedir. AB nin yeni bir sınır kapısı oldu.
    Avusturya ve Almanya:Yollar otobanlar tartışılmaz. Kısa özetlersek Kuralları çiğnersen adamı çiğnerler. Avusturyaya gireceksen vignette alman gerekir bir çeşit pul kalacağın gün sayısına göre alıyosun pahalı değil.

    Diğer ülkelerle ilgili ve daha detaylı bilgi istersen verebilirim.

  5. #5
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    yunanistanda bir türk olarak gezmek kolay mı? halkın bakış açısı nasıl? plaka orada sırıtır mı? oranın polisleri tr plaka görünce bir tepki veriyorlar mı ? yunanistan içinde bir tur arabayla ne kadar sürer acaba ?

  6. #6
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı
    yunanistanda bir türk olarak gezmek kolay mı? halkın bakış açısı nasıl? plaka orada sırıtır mı? oranın polisleri tr plaka görünce bir tepki veriyorlar mı ? yunanistan içinde bir tur arabayla ne kadar sürer acaba ?
    Yunanistan'ın 4/1 'i Türk. Normalde ben Türküm dediğin zaman biraz diklenirler ama çoğunluğu dosttur. Hatta baya yakın davranırlar. Sert çıkanlarda bi halt edemiyeceklerini bildikleri için göstermeliktir. Sadece edeceğin tek laf 'Ben Türk'üm ' tırsarlar.

    Valla kardeşim git gez bende bu yaz bir Ege adaları yapacağım. Kuzey Yunanistan'a gittiğin zaman heryerde Türk görürüsün. Zaten Yunan'lılarla biz Türkler arasında hiçbir fark yok. Ama A'dan Z'ye. Burada gördüğün ne kadar anormellik varsa orada aynısı. Kahve, yemekler, insan davranışları. Bir tek dil farkı var o kadar. Onun dışında eğer benim gibi baba tarafındna Selanik ege tarafından Ege'liysen bu kadar olur dersin. Herşey aynı.

    Bu demek ki yollar tehlikeli ve kazıklanma olasılığı yüksek ...
    Ama müzikler, Ege denizi, güneş, yemekler ve pek tabii kide Rakı....

  7. #7
    songokhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2006
    Şehir
    Wilmersdorf Berlin Almanya

    Yunanlılar

    Valla kimse aa Türk e bak diyip dönüp bakmıyor çok da yardımseverler christmas tatillerinde igoumenitsada açık benzinci bulamadım arabanın birine sordum benzinlik nerede diye adam derdini anlatamadı beni takip et dedi yaklasık 15 dk gittik ve benzinliğe bıraktı beni, bir iki kez polis çevirdi makedonyadan girerken adam kibarlıktan mösyö diye hitab ediyordu. Dediğim gibi kurallara uyduğunuz sürece yollarda polis görmeniz imkansız gibi. Bu arada kesin gidilmesi gereken yerlerden biri selanik ve kavala dır. Selanik cok canlı bir şehir Kavala da sahilde cok şirin bir kent.

    Eğer bir organizasyon olursa hem Atamızın evini ziyaret ederiz hemde selanik kavala xanthi gezeriz.

    Bu arada tek gidiş geliş yollarda adamlar arkadakine yol vermek için o hızla emniyet şeridinin bir kısmını işgal ediyorlar biraz Türk kokan bir durum. Kasaba girişlerinde hızınızı gösteren tabelalar var 50 lik yerde 90 la gidiyosuunuz falan diye hep korkudan yavaslamısımdır ama yunanlılar takmadan basıp giderler


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler