Bu işin ilaci egzoz ve aragaz. Ben tehlikede oldugumu hisettiğim her an aragaz ile orda olduğumu şöförlere hisettiriyorum. ( tabi benzin sarfiyatınız artıcak ancak farkındalık diğer araçlarda can ve mal korkusu yaratıp hayatta kalma ihtimaliniz artıcak. ) Birde boşu boşuna şöförlerle dalaşmamın hiç manası yok çok gereksiz. Ben trafikte müzik dinliyorum. ( hem egzozun sesini bastırıyor , hemde trafikte beni daha sakin yapıyor. ) Bana yol vermeyen amca, taksi veya bayan şöförler veya beni sıkıştıranlar olduğunda sakinliğimi müziğe borçuluyum. (sakin kaldığım için daha fazla etrafımın farkında oluyorum ) Vukuat anında anlık bir kızgınlık oluyor 2 saniye sonra müzik sayesinde geçiyor . Hiç yüzgöz olmuyorum şöförlerle. Çünkü biliyorumki daha fazla asabım bozulacak belkide kavga ediceğiz. özellikle istanbulda iş çıkışı saatleri herkes bir çılgın. Trafikte manyağın biri beni teğetmi geçti ( ölmediğime şükredip devam ediyorum ) kısaca düzeltemiyeceğiniz şeyler için üzülmek veya sinirlenmenin manası yok soğuk kanlı olun. Elbetdeki insanın anı anına uymaz kimse bukadar sabırlı olamaz ancak, daha fazla sakin kalmak sizi hayatta tutar. Bu merede biniyorsanız şartlar bunlar düzeltme şansımız yok medeni bir toplum değiliz daha bir kaç yüzyıl istanbul trafiğine medeniyetin geleceğin sanmıyorum ( çünkü gereğinden fazla kalabalık 20 milyon şehirmi olur ya )