Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Özel Yapım Sissy Bar Yaptırıyorum.

REKLAM ALANI
    austere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf r125
    İnternetteki fiyatlara bakıyorum böyle en kötüsü en çirkini 100 dolardan başlıyo. Tabı uzunlardan bahsediyorum cücük gibi olan yastıklardan değil

Bende işim gereği gerek 3 boyut gerek 2 boyut çizim yapabiliyorum. Kendi tasarım sissy barımı yaptırmak gibi bi düşüncem var.
    Sanayiden 2 2.5 cm sac kestirerek yaptırmayı düşünüyorum. Bide deri kaplama yaptırdık mı 10 numara 5 yıldız Bunlardan önce ise bir sorunum var. Ölçüleri ne olmalı. İnternetten araştırıyorum ama ölçü olarak bişey yazmıyor. Uzunluğundan bahsetmiyorum genişliğinden bahsediyorum. Yan taraftan vidalanacak yerden bahsediyorum. Bu ölçü tüm motorlarda aynı mıdır yoksa motordan motora değişir mi ? Bende daelim 250 daystar mevcut. Öncelikle bu sorunu halletmem gerekiyor modelleme için Bilen bir arkadaş varsa beni bilgilendirebilirse sevinirim.

Gelişmeleri editleyerek ekleyeceğim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tabiki motordan motora degisir. Al kaliperi olc. Kac mm genisliginde. Cok zor olmasa gerek bu

Motosikleti
    Yzf r125
    Bu aralar çok yoğun çalıştığımdan dolayı inan ki gidip ölçme fırsatı bulamadım. Bilgilendirme için teşekkür ederim

sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100
    Kafanda bişeyleri oluşturup yapacaksın bir tane. Baktın daha iyi olacak şekilde iyileştirmeler yapacaksın, kese kese biçe biçe. Tam olduktan sonra da gönder nikelaj kaplamacıya.
    Tabi bunu yapabilecek bir demir ustası olması lazım, hani şurası şöyle olsa daha iyi olur dediğinde, yapacak bir usta.

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Bunu kendin için yapacaksan, hiç normal sac ile yapıp kaplatma işine girme. Bir kere yap tam olsun, krom sactan yap, polisaja gönder.

Motosikleti
    Yzf r125
    Alıntı capozzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunu kendin için yapacaksan, hiç normal sac ile yapıp kaplatma işine girme. Bir kere yap tam olsun, krom sactan yap, polisaja gönder.
    kendim için yaptıracağım. Krom sacı duymamıştım daha önce ben normal sacla yapıp krom kaplatırım diye düşünüyordum. Teşekkür ederim bilgilendirmen için.

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Bir de şunu diyeyim;

Sissy barın eğer bagaj kısmı da yapayım diye düşünmüyorsan 3 parçadan oluşacak. Motorun yanlara bağlantı olacak 2 L şeklinde ayak ve yastığı takacağın D şeklindeki parça. Bu L ayaklarda normalde yanlara bağlantı için civata deliği olur. Ama yanlış ölçü alma, deliklerin denk gelmemesi ihtimaline karşı, ben olsam bu L parçaya civata bağlantısı için delik yerine kanal açtırırım. Böylece delik denk gelmedi sorunun olmaz. Bir de kanal üzerine geçirilerek civataların üzerini örtecek raylı dekoratif bir parça görüntüyü mükemmelleştirecektir.

L parçaları 1- 1,5 mm krom sactan yaparsan, hem yeterli destek kuvvetini sağlayacak, hem de D parçaya vidalarken eğilerek girmesi gereken şekli alacak kadar bükülebilir olacaktır.

d parçayı ise krom profilden yaptırman gerekiyor. Ancak profili baskı izi bırakmadan eğip D haline getirecek pek fazla yer bulamayabilirsin. O zaman illa D şeklinde olması da şart değil, profilleri kare ya da dikdörtgen şeklinde de birleştirerek L parçalara vidalarsın. Yalnız burada kaynak işi çok temiz olmalı ve polisajla bütün izler giderilmeli. Ya da D parçayı krom borudan büktürürsün, ama boru daha ucuz bir görünüm veriyor.

Yastık kısmına gelince, Çin'den 10 dolara olduğu gibi yastık kısmı geliyor. Burada bir döşemeciye de yaptırılabilir ama daha pahalı olur sanırım.
    karacabeg bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)