Selamlar kardeşler ,abiler
Bugün forumdan bir arkadaşıma ekipman almak için bir kaç mağaza gezdik. Mont,Kask,Eldiven,Dizlik baktık. Mağazaları gezerken daha önce de aklıma takılan ve cok rahatsız olduğum bir soruyla hemen hemen her mağazada yine karşılaştım malesef...
-Kolay gelsin Kask Alacaktık
-Motorun ne ? (şahane soru gerçekten )
Sanki motorlar silindir hacmine,hızına veya tipine göre kazaya karışıyor. Örneğin arkadaşımızın motoru Ybr 125. Bir satıcı 'x' bi kask için zaten senin motorun 80-90 ı geçmez bu kask sana yeter. Çok para vermene gerek yok dedi.
Güvenlik yani koruma açısından tamamen yanlış bir yönlendirmedir bu.Motorumuz ne olursa olsun ekipmanlarımızı sınırlarımızın en üst noktasını zorlayarak kaliteli ürünler alalım.
Zaten 50 km hız üzeri kazalar ağır sonuçlar için oldukça yeterli. Ama şunu da düşünün Ben 600 lük motorumla 20 km hızla giderken 80 km hızla bir araç bana çarpabilir. Yani bizim kaçla gittiğimizin çok bir önemi olmayabilir.
Ekipman alırken motorunuza göre fark edecek bir kaç husus var tabi ki :
Örneğin 100 km üstüne çıkmayan motorlarımız için Kaskın ne kadar ses aldığı,rüzgar direnci,çok önemli değildir.Havalandırma ise daha önemlidir. Ancak 150 + km hızlar için ; sessizlik,aerodinamik yapı,vizör görüş açısı,ağırlık,kask tasarımı oldukça önemlidir.
Aklıma gelenleri kısaca yazdım, Lütfen kulaktan dolma bilgilerle veya görünüşüne aldanarak işe yaramaz ekipmanlara para harcamayın ve hayatınızı tehlikeye atmayın.
Evet ekipman fiyatları ülkemizde oldukça yüksek,ancak telafisi olmayan yaralanmalar,ölümlerin bedeli çok daha yüksek oluyor.
Kazasız,belasız ve de masrafsız sürüşler herkese