elinize sağlık çok beğendim
Plasdidp mat sihah ile kaskı boyadı bir arkadaşım ama çok uzun ömürlü olmadı, çizildi sıyrıldı çirkin oldu
Ben de motorumun ön camurlugunu komple maviye kapladım cokda güzel oldu komple kaplıcaktım ama 250 cc alıcam için ugraşmadım satıcam o yüzden söktüm denemiş oldum en azındn r25 alıcam alınca yan grenaj ını beyaz a kaplamayı düşünüyorum düşersem felan die
Eskiyen kasklar icinde biraz calismalar olsa
uygulama yapan yerler boyayabilir sizin için.
daha iyi olur hatta, boyarken (kaplarken) sizin yapacağınız hataları onlar yapmazlar.
Ben de eksozu ve camı boyadım plastidiple, bir yıldır öyle kullanıyorum.
eğer motorun tamamını kaplatmayı düşünüyorsanız bence bir gidip görüşün.
benim plastidip aldığım yerin adı tolga oto tasarımdı sanırım maslaktaki atatürk oto sanayide yerleri var .
Diğer jantıda boyadım, fakat neon renkleri tasiye etmiyorum. Cok acik renk olduklari icin altinda kalan beyaz boyayi kapatmiyor. Arka jant icin 1 kutu beyaz, 3 kutu mavi harcadım. Üzerinede parlatıcı plastidip kapladım. Buda 160 lira gibi bir tutar ediyor. Fakat mat siyah, parlament mavi, bordo gib renk isteyenler icin belirteyim; 1 kutu yeter. 35 liraya mal edebilirsini. Zevk ve butce meselesi. Depodaki boya degisken renkli bir boya, bu renk icin mat siyah zemine, uzerine ana renk uygulaniyor. Motorun etrafinda dondukce rekler mavi-mor-pembe-yesil olarak degisyor. Gece siyah gorunuyor isik yoksa. Motorun yan grenajlarini takmayacağim. Bunun yerine yeni bir kafa demiri yaptirip yeni bir kafa lambasiyla cafe raCer tarzi bir motor yapacagim. Fakat 1 ayı bulur bu dediklerimin olmasi. Ebaydan siparis verdigim urunler aca yeni yeni geliyor. Boyamayla ilgili video, hava gunesli olunca cekecegim. İzmirde sarnictan aliyorum ben boyalari. Dukkanda alinca 35 tl normal reknler, bu depoya yaptigim boya 55 tl. Beyaz renkler daha uygun diye hatirliyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:18 ----------
Beyaz plastidip üzerine neon sarı olcak. Jantınızın boyutuna göre 3 kutuya kadar gidebilir. Skuter falansa 1 kutu yetebilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:24 ----------
Sahibinden üzerinde izmir gaziemir olaraka satis yapan kisiden alicaksiniz. Turkiyedeki gercek distrubutörüdür. Alman malı bütün boyalar. Yurtdisi fiyatlarinada baktim, asagi yukari ayni. Ben boyayip söktüm sıkıntısız çıkıyor. Fakat dedigim gibi ucunu bulup kaldirinca gerisi geliyor. Yoksa kaziyip kaldirmak cok zor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------
Öndeki fren diskini söktüm, ama arkadaki yalama olmuş alyan yeri. O başıma bela olacak zaten =( dişliyi söktüm. Direk diskide boyuyorum lastikleride boyuyorum. Kuruduktan sonra kenarlarindan lastige zarar vermeden kesiyorum ve kaldiriyorum. Ayni sekilde fren diskinide kaldirip cekiyorum. Kaplama oldugu icin heryere bulastirabilirsiniz korkmadan. İstemediginiz yerlere ozellikle fazladan sıkarsaniz kaldirmasida kolaylasiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:31 ----------
Aslında bu plastidip boya acayip tinerli. Gaz yagının zarar vermemesi gerek. Ben mazotla temizleyecegim ozaman soyledigin iyi oldu sağolasın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:34 ----------
Jantların orjinal fiyatı 1500 lira gibi bişey, orjinal boyasını korumak içinde yapılıyor bu kaplama. Ama beim jantlar zaten perişan olmuş. Yeni bir görünüm için yaptım ben. Dediğim gibi bu isi yapan biyere gitsek zaten 500 de asagiya fiyat vermiyor. Ayrica motor icin 700-800 istiyorlar. Diyorsunuzki araba bile 1000 liraya kaplaniyor. Arabayi boyamak icin sökmüyorlar hicbir parcasını. Motor arabaya göre cok zahmetli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:37 ----------
Kask boyamak tehlikeli iş, düşersiniz falan kaucuk kaplama yolu tutar. Kaskin kaymasi gerekiyor asfaltta boyun kirilmasin diye. Ayrica plastidipi kaldircak kadar perisan etmis ise kaski, eger bu kaplama olmasa ne hale gelcekti onu dusunmek lazim
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:39 ----------
Parası olaup zamanı olmayan için dogru, fakat 2 kutu mat siyah ile, ya i 70 tlye butun motoru boyayabilmek mumkun. Bu işleri inanılmaz seyler yapiyorlarmis gibi yansitiyorlar. Yok oyle birsey. Gordugunuz gibi kendim ilk defa yapiyorum ve gayet basarili. Neden 1000 küsür lira vereyimki 300 400 e mal etmek varken.
Bunun şeffafı da var. Koruma amaçlı yapmayı düşünüyorum. Cep telefonuna bile jelatin çektiriyoz. Motora da çekeriz nolacak :D
Bir tüpü 40 TL
Depoda ki renk ve işçilik çok başarılı! Hangi renkleri kullandın, nasıl attın? Biraz bilgi rica ederim.
Yalnız depo hakikaten enfes olmuş. Ben de merak ettim nasıl yaptığını. Pearlescent boyaydı ismi galiba.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
Eline saglik. En kisa zamanda bende denemek istiyorum.
Depo icin kac kutu harcadin?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)