2 tane motorumda kasko var yıllık toplamda 4000 tl ödüyorum bunlara. kapalı garajda duruyorlar. disk kilitleri ve yere montelenmiş zincirleri takılı. 3 motorumda gps takip sistemi takılı tanesıne yıllık 900 tl ödüyorum. 4. motoru yenı aldıgım ıcın daha ogrenmedım ne kadar kaskosu vs . benım evımin 2 penceresi garajın gırısıne bakıyor o yuzden eger alarmlar öterse duyuyorum çok hassas oldukları ıcın bazen uyarı olarak otuyorlar onları aldırış etmıyorum ama bır keresınde kedı gırmıs garaja motorun uzerıne cıkmıs alarm anında öttü ve heralde ben 1 dakıka ıcınde garajdaydım ve elımde beyzbol sopası vardı :D :D :D yine böyle birşey olsa yine inerim ama en azından kasko yerıne gps öneririm. motor kilitledikten sonra 5 metre yerınden oynadıgı anda telefonunuz çalmaya başlıyor. belkı dısk kılıdı gıbı herseye ötmüyor ama uyarıyı verdıgınde anlayın kı cıddı bır durum var motor hareket edıyor. valla ben önlemlerimi aldım artık hırsıza kalmış herşey...
Dun buyuk bir motor bayii ile konustum Ankarada , benzer durumlarla karsilasiyormus musterileri yeri emniyete bildiriyorlarmis motor surada hemen gidin diye, bizim ilgi alanimiz degil Ankarada 1 ekip bakiyor bu islere onlari yonlendirecegiz diyorlarmis, o ekipte yogunluktan mudehalesi birkac gunu buluyormus. motor coktan gitmis oluyormus.. Hatta bakmislar boyle olmayacak kendimiz mudehale edelim demisler mahkemelik olmuslar haklarinda hirsizliktan sikayet edilmis, hirsiz birine satmis adamda motorumu caliyorlar diye suc duyurusunda bulunmus esas sahibine.. o yuzden motoru kaptirmadan onlem alinmali, sifir 30 kusur motor icin kasko 1600 tl tutuyor bu arada..
bazı sigorta firmalarının ağzı motosiklet kaskosundan fena yanmış olduğundan yüksek fiyat verirler. sigorta firması araç sahibinin durumu, markanın ve modelin çalınılabilirlik oranı, kaza yapma oranı gibi risklere bakar. vukuatında varsa kibarca sen git başkasına yaptır kaskonu ben bu riski alamam anlamında yüksek fiyatlar çıkartır karşınıza. sigorta firmalarına göre tamamen riskli bir grubuz bunu kabul edelim.
Şair sigorta sadece bir aracıdır yani acentedir. Bu seneki kaskomu AVİVA dan yaptılar. Yani parayı ödeyecek olan şair sigorta acenteliği değil Aviva sigorta. Bir sıkıntı yaşayanı duymadım. Şairin özelliği motosiklet kaskosun konusunda uzmanlaşmış olması. Sahibi de motorcu bildiğim kadarıyla. Motoru göremeden fotoğraflarını çekmeden ilk kaskoyu yapmıyorlar. Geçenlerde başkası için kasko teklifi istemiştim .Telefonla arayıp " nasıl kullanır, risk alır mı ?" gibi sorular sormuşlardı arkadaşım hakkında.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)