Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Lpg den daha ucuz yakıt sistemi

REKLAM ALANI
    Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Arkadaşlar Bilim neredeyse 500 yıllık insanlık tarihi boyunca keşfedilen, yapılan icatların hepsinden kat ve kat fazlası son 50 yılda yapıldı. Önümüzdeki 50 yıllık süreçte ise şu an bildiğimiz teknolojinin belki de 100 katı oranında bir gelişme olacak. Biz göremeyeceğiz belki ama bilim kurgu filmlerinde izlediklerinizin 100 yıl sonra olması kaçınılmaz.
    En önemli ihtiyaç enerji. Enerjisinin en ucuz, sürekli ve kesintisiz sağlanması yönünde tüm dünya harıl harıl çalışıyor. Bir çok teori ve deneysel uygulamalar yapılıyor. Çok saçma fikirlerden çok önemli buluşların ortaya çıktığı da bir gerçek. Dolayısıyla hemen birbirinize eleştirmeye, aşağılamaya veya komik göstermeye gerek yok. Zaten bizim ülkemizden bilim adamı, buluş çıkmamasının temel nedeni bu tarz yaklaşımlar nedeniyle olmuştur. Klasik İCAT ÇIKARMA LAN BAŞIMIZA. Halbuki onu cesaretlendiricek, teşvik edecek sistemin, insanların olması lazım.
    Bilim kurguya meraklıyım. Okuyorum, araştırıyorum, inceliyorum. Kendi yorumum, 100 yıl sonra bu gün yaşadıklarımız taş devri uygulamaları gibi kalacak.
    Bu arada pil teknolojisi ile ilgili dünya harıl harıl çalışıyor. Ülkemizde bu konuda bir çalışma ben görmedim. Varsa tanıdığınız bildiğiniz insanlar bu konuda çalışmalarını teşvik edin. Pil ömrünü uzatacak veya daha uzun süreli dayanım sağlayacak buluş, önümüzdeki 20 yıl süresince sahibine dünyaları kazandıracaktır.
    Shrieker bunu beğendi.

plegus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Kawasaki Ninja 650 R
    Alıntı metinkilic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dolayısıyla hemen birbirinize eleştirmeye, aşağılamaya veya komik göstermeye gerek yok.
    Dostum bu başlıkta öyle bir şey görmedim ben, gayet güzel bir tartışma ortamı var. Dediklerinde de yerden göğe kadar haklısın. Neler olabileceğini ancak tahmin edebiliriz. qbit bilgisayarlarının çalışabilir hale gelmesine çok az zaman kaldı. Daha sonrasındaki bilgi işleme kabiliyetiyle nelere vakıf olabileceğimizi şu an öngöremiyoruz bile. Harika şeyler olacak ve bilimdeki bu sıçramaya tanık olacağız. Çok heyecanlıyım

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı metinkilic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dolayısıyla hemen birbirinize eleştirmeye, aşağılamaya veya komik göstermeye gerek yok. Zaten bizim ülkemizden bilim adamı, buluş çıkmamasının temel nedeni bu tarz yaklaşımlar nedeniyle olmuştur. Klasik İCAT ÇIKARMA LAN BAŞIMIZA.

crxforever bunu beğendi.

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    DMA nın aracı TOYOTA firmasından kaç TANE AVENSİS ŞASESİ alabilecek acaba????? Motoru çıkarıp aküyü teyzem de koyar... Bi akü yapsana görelim,
    ayrıca o şase ile NAH 400 km yapar, şampiyon simcell 450 km yapabiliyor ama ve bunun yarısı ağırlığa sahip, ATMASINLAR..
    avensis modeli sınıfının AERODİNAMİK şampiyonuydu.

Güneş dendi de..

http://www.ntv.com.tr/teknoloji/gune...5kesTIoW0kr_GA

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Şu mıknatıslı sitemlerde çoğunluğun gözünden kaçan bir detay vardır. Şöyle ki, doğal mıknatıslar birbirini bir noktaya kadar çekerler ve birbirlerine yaklaşırlar. Fakat o noktadan sonra birbirlerinden uzaklaşırken de yine birbirlerini çekmeye devam ederler. Aynı şey birbirini iten mıknatıslar için de tersten geçerlidir tabi. Dolayısıyla ortada fazladan enerji falan kalmıyor ki kullanılsın. Bunlar sistemin ataletini arttırmaktanbaşka bir işe yaramayan sistemlerdir. O kadar mıknatısla falan uğraşacağına, sisteme ağır bir volan bağlarsın, hiç değilse gerektiğinde enerji deposu olarak görev yapar. Bkz. Elle bir kaç kere yere sürtüp bırakıldığında kendiliğinden giden oyuncak arabalar

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    50 gramlık oyuncak arabaya tamam elle yükleyebilirsin bir miktar(!) enerji..
    Ama yaklaşık bir tonluk kütleyi hareket ettirmek için el ile çektirme-ittirme(!) yöntemi biraz yaş.. Bi de ağır VOLAN la daha da ağırlaşacak?

Yeni piller yolda , capasitif kapasitör demek daha doğru belkide, ileride dev gibi kamyonların elektrik motorları bile 1 kaç dakikada şaj olabilecek.

Elektrik motorlarına örnek.

Bir başkası fındık kadar elektrik motorları 128hp .

Bor/boraks ile mineral pil teknolojisi cabası, birkaç kişi çıkarda yok fizik kuralları, yok pembe fil der, geçiniz, ilerinin en az 50 senelik teknolojisi hazır zaten hatta kullanılmakta, yok maaliyetler pahalı filan geçiniz.

3-5 fosil şirket kaldı bunlar diretmekte, hatta en ünlüsü petrolden elini çekip, o sınıftaki değerlerini satışa sundu , bunlar iyi gibi görünsede umarım düşündüğüm şeye yol açmazlar.... ariflere selam zira onlara tarif gerekmez..
    cenkito ve Oldjack bunu beğendiler.

Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yeni piller yolda , capasitif kapasitör demek daha doğru belkide, ileride dev gibi kamyonların elektrik motorları bile 1 kaç dakikada şaj olabilecek.

https://www.youtube.com/watch?v=DzLiaJsric4

Elektrik motorlarına örnek.

https://www.youtube.com/watch?v=6_41btVawMc

Bir başkası fındık kadar elektrik motorları 128hp .

https://www.youtube.com/watch?v=zI0TNk5gLbU

Bor/boraks ile mineral pil teknolojisi cabası, birkaç kişi çıkarda yok fizik kuralları, yok pembe fil der, geçiniz, ilerinin en az 50 senelik teknolojisi hazır zaten hatta kullanılmakta, yok maaliyetler pahalı filan geçiniz.

3-5 fosil şirket kaldı bunlar diretmekte, hatta en ünlüsü petrolden elini çekip, o sınıftaki değerlerini satışa sundu , bunlar iyi gibi görünsede umarım düşündüğüm şeye yol açmazlar.... ariflere selam zira onlara tarif gerekmez..
    evet yeni piller ve yeni motorlar la elektrikli motorlar tatmin eder hale gelecektir. ben şunu merak ediyorum acaba kit haline getirilerek pil gücü dışında ekstra farklı bir enerji desteği ile LPG gibi düşünen arkadaşlara takılsa kit olarak motorları elektrikli sisteme çevirsek. maliyetler yeterli olsa LPG taktıran arkadaşlar hatta taktırmayan arkadaşlar elektrikli sisteme geçeceklerdir.

Alıntı Oldjack adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet yeni piller ve yeni motorlar la elektrikli motorlar tatmin eder hale gelecektir. ben şunu merak ediyorum acaba kit haline getirilerek pil gücü dışında ekstra farklı bir enerji desteği ile LPG gibi düşünen arkadaşlara takılsa kit olarak motorları elektrikli sisteme çevirsek. maliyetler yeterli olsa LPG taktıran arkadaşlar hatta taktırmayan arkadaşlar elektrikli sisteme geçeceklerdir.
    Herkes aynı düşüncededir ancak performans, ömür maaliyet konusu şuanlık muamma ,yinede çok sürmez tahminen 5 - 10 yıl içinde her-alanda ,büyükşeyler olacak, sonunda enerji ihtiyacı bu tip kitler ile düzenlenecek gibi görünüyor. (kim görür kim görmez muamma...)
    Oldjack bunu beğendi.

Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkes aynı düşüncededir ancak performans, ömür maaliyet konusu şuanlık muamma ,yinede çok sürmez tahminen 5 - 10 yıl içinde her-alanda ,büyükşeyler olacak, sonunda enerji ihtiyacı bu tip kitler ile düzenlenecek gibi görünüyor. (kim görür kim görmez muamma...)
    elektirik motorlarının ömrünün daha uzun bakımının daha kolay olacağını düşünüyorum sürtünme yok bir çoğunda herşeyden önce akü meselesini katmazsak olaya tabiki .

Çorum İl Temsilcisi Furkan Tarık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 937
    Evet. Tesla model S , Roadster vs. bunlar tamamen elektrikli arabalar ve cidden güzel gidiyorlar

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------

Bu arada birisi tt de elektrikli motosiklet kullanmıştı. sesi tramvaya benziyordu ama iyi ivmeleniyordu

sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    hibrit cup olabilir
    cub lar için elektrikli arka jant tasarlasalar çinliler ,eskisini söküp kolayca taksak hatta ön jant ı da aküleri de side case içine koyarız
    neden cub dedim zaten yakıt tüketimi az bide elektrikli hibrit olursa bayağı tasarruflu olur

Aslında elektrikli araçlar ile çok ucuza yolculuk yapmak mümkün.Fakat güzel yurdumun yöneticileri benzinden aldıkları vergiyi elektrikten alamayacakları için ülkemize gelmemesi uğruna herşeyi yapacaklardır.Şuan araçlar pahalı diye alamıyoruz,yarın birgün ucuzlarsada vergilerini yükseltirler.Asıl konuya gelirsek,Yoktan enerji yaratmak tabiki mümkün değildir.Ama güneş enerjisi beleş olabilcek tek kaynak.Birde kendi dünyamızda kullanılması mümkün olmasada ışık yelkeniydi sanırım,bir belgeselde görmüştüm.Uzayda ışık enerjisiyle yolculuk mümkündür diye.Bi adamda havayla çalışan motor bloğu yapmıştı.Ama motor için gerekli olan havayı sıkıştırmak içinde enerjiye ihtiyacınız var.Bir tür kısır döngü.

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    128 hp= 98 kiowatt eder, hiç de fındık kadar değil, 12 litrelik bidon kadar..
    Ayrıca o motoru sürmek için 200 volt-400 volt dc ve 150-400 amperden bahsediliyor.. yani senin 'fındık kadar' 60 Amperlik araba akülerinden kaç tane lazım sen hesap et..

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    güzel fikir mantıklı ama tabiki sonun aselsan mühendislerine benzemezse...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)