Hocam cok güzel bir şekilde yapmışsın detaylarina kadar da dusunmussun bravo.
Hocam cok güzel bir şekilde yapmışsın detaylarina kadar da dusunmussun bravo.
Valla en son kazami 2011 de yapmıştım henüz uzun süredir kazam olmadi coluk cocuga karistiktan sonra yavasladik..:-):-) onun icin lpg li daha siftah yok amanda olmasin ben bu isi uzun zamandir yapiyorum yaklasik 13 senedir... kuryeyim evimi bile nerde ise motorla tasidim:-):-) bir türlü birakamadigim bi is 600 km ustunde şehir içi tecrübem var yas ilerdedikce daha dikkat artik.. devir iktisat devri sonraki projem cng:-):-)
bu konu formda uzun uzun tartışımıştı yapan bir sürü arkadaş olmuştu nasıl yapılacağını anlatanlar güvenlik çözümleri tartışılmıştı. Yapılır diyenler yapanlar ve güvenli olduğunu idda eden bir yığın test sonucu paylaşanlar vardı. Yaparmıyım mümkün değil. Yapana da Sıhhat dilerim.Benim favorim https://www.youtube.com/watch?v=VQZPy-XWzbs&feature=related
lpg nin egzoz gazı ile ısıtılması çok sakıncalıdır..
ateşleme sisteminde oluşabilecek arızalar egzoz gazının 500 dereceye kadar çıkmasına neden olur..
lpg nin emniyetli ısıtılması 75 derecelerdeki radyatör suyu ile yapılmalı..
hava soğutmalı motorlarda lpg uygulaması yapılmaz Avrupa da..
cng dolumu evden yapacagim:-):-)
iyiymiş
Güzel olmuş. tuketim 3 te 1 'e dusmus anlaşılan. LPG son derece güvenli. Aslında herkes yaptırsa hem çevre kirlenmemiş olur hem de ulke ekonomisine buyuk katkı sağlanmış olur. Devlet destek vermeli bu tür projelere... Almanya'da vergi almıyorlar bu tarz cevre dostu araçlara
Hoşgeldin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:42 ----------
Bendeki 200 cc 8 lt ye 270kn yol katediyorum.
Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.
)) ah insanlarımız yokmu. Tebrikler kardeşim çok iyi etmişsin. O değilde bazıları gazla çalışıyor ya onlarada bu tüpten bağlayabiliyormusunuz acab efenim ?
eline çalışmana sağlık.ybr zaten az yakıyor demekki motor üstünden hiç inmiyorsunuz
Dogru soylursun fakat isinma o kadar sicak yapmiyor kafayi hatta rüzgar alinca tam degerine geliyor ne sicak ne soguk ayrica araclarda 90 derece suyu geciriyor icinden bunda hava devir daim olmuyor direk icinden geçip disari cikiyor onun için pek sicak olmuyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------
Hayir sıkıştırılmış gaz olmadigini biliyorum fakat sende cng nin ne oldugunu araştır bence yurt disinda millet cng dolumunu evden bile yapabiliyor..
Bizde kusur veya eksik görülünce yalnızca üstüne gidilir, dalga geçilir., öneri veya çözüme dayalı bir yorum gelmez. Adam 5 aydır kullanıyorum diyor, kim bilir kaç bin km olmuştur. Sağlıklı oluşu veya olmayışı bir yana bu tavır ve çok bilmişçilik dopru değil.
sen bi de bunun mazotla çalışanını yap usta
Konu hakkında hali hazırda belki forumda 10 tane başlık var. Hemen hemen hepsinde tartışmalarım bilgilendirmelerim vardır. Bende 2011 yılından buyana kullanıyorum. 20000 km de benim oldu lpg de. Ama bilinçsiz insanların abuk subuk yazılarından dolayı artık cevap dahi vermiyorum. Sende başarmıssın olacagına inanmışsın, tebrikler.
Usta cng daha pahaliya gelir,nedeni ise o eve yapilan pompa isi goren sey cok pahali
Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.
Dünyada kullanılan bir teknoloji.
Cesaret edip kendi imkanlarınızla yaptırıp kullandığınız için tebrik ederim.
Bilgi olmadan fikir olmaz, bütün arkadaşlardan rica ediyorum LÜTFEN bilmediğiniz konular hakkında YAZMAYIN!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)