Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

kredi çekip bu motor ve ekipmanları almalı mıyım ?

REKLAM ALANI
    Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi örnek veriyorum bırısının aylık gelırı 1.000 tl 24 aylık 10.000 tl kredi çekse her ay en az 500 tl ödemesi var. ve bu adama bu bankalar bu krediyi veriyor peki her ay gttı 500 tlsını ödedi gerıye kalan 500 tl ile nasıl geçinicek ? binlerce kez ALLAH'a şükürler olsun bugune kadar buyuk borçlara girip bir şey almadım almamda.(evim hariç) çünkü taksitli ödicem diye 10.000 tl ye toplamda 12.000 tl ödemem kendimi biraz sıkarım o parayı bırıktırırım. bugune kadar tek buyuk borclandıgım şey evimi alırkende cıddı bır rakam peşin verdim sadece 70 bine kredi çektim ve onuda 7 ayda bıtırdım 24 ay çekmiştim. ama ne bugune kadar motorlarımı alırken nede araba alırken bu yola başvurmadım. elimdekini sattım üzerine maks. sattıgım kadar rakam ekleyıp aldım. belki kredi ceksem 2 gun sonra alırdım ama ben 2 ay sonra aldım. bankaların yemi olucagıma kendı kendıme bırseyler yapmaya calısırım. idare edebıldıgım kadar ederım gittiği yere kadar artık derım. bu arada ödenebılıcek borçlanmaya bıraz hemfikirim ama hıc bırseyınden fedakarlık etmıyorsan buna kabulum.
    Benim dediğim zaten sizin bahsettiğiniz ile aynı büyük oranda.1000 lira alıyorsa bir insan ayda 100-150 maksimum 200 lira ödemelidir krediye.Bu iş tercih meselesi siz beklemişsiniz o biraz daha fazla ödemeyi göze alıp beklemeyip keyfini sürmeyi tercih edebilir.İlk yorumda da dediğim gibi borçlanma olmadan maalesef çoğu zaman bir noktaya gidilmiyor en büyük ispatıda dünya üzerindeki kredi ve mortgage sistemleri.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:18 ----------

Alıntı computeus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gelişmek için gelecekten yiyip, borçlanmaya gerek yok ki. İnsanda birikim yapacak çalışma azmi, sorumluluk ve amaç yoksa kredi borcunu ödeyebileceğini de sanmıyorum.
    Gerek olmayabiliyor evet ama borçlanan insan için bu kadar sabit bir karakter analizi bence çok doğru değil.Küçücük dükkanlardan şirketleşenler o çalışma azimlerinin yanında aldıkları borçlu sermaye ile o noktalara geliyorlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------

Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu benimsediğin düşüncelerin adı "modern Kölelik"tir. Sistemin kölesi olmak istiyorsan kredi kullan. Önce insanlara sahip olma isteği aşılanır, sonra borç verilir. Borcu ödemek için azimle çalışırsın. Filmler diziler bu işi çok güzel yaptılar şimdi bayrağı internete devrettiler.

Sende nasibini almışsın. Sağlık olsun.

Topici açan arkadaş umarım sana uymaz ve biraz dişini sıkıp parası olunca almak istediği şeyi alır.
    Sinan Bey,sizin şu yazdığınız yazının temeli devlet ve yönetim kötüdür felsefesine çıkıyor siyasette.Buda milattan öncelere uzanan bir serüven bence hiç bu konulara girmeyelim.Kendi doğrularınız,benim veya başkasının yanlışı olamaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:33 ----------

Alıntı Emre Berr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar motora yeni başlayacağım ehliyetimi almaya çok az kaldı ve kredi çekip hemen bir motorsiklet almak istiyorum alacağım motorsiklet tvs apache rtr 150 2. el 2013 yeni kasa modellerinden almak istiyorum ekipman olarakta şunları ;

kask : http://www.n11.com/mt-kask-mt-revenge-reaper-black-grey-sharp-test-5-yildiz-P37969951

mont : http://www.n11.com/prosev-7103-kislik-motosiklet-montu-sari-P31583556

eldiven : http://www.n11.com/ross-racing-deri-eldiven-siyahbeyaz-P18391510

dizlik : http://www.n11.com/venom-mafsalli-motosiklet-dizligi-P10762222

kısıtlı bütçem olduğu için ekipmanlara fazla para veremedim şimdilik başlangıç olarak bu ekipmanlar ve bu motor nasıl olur ?

birde arkadaşlar 1.68 - 1.70 arası boyum var tvs apacheyi sürmek için uygunmudur ayaklarım yere temas edermi ?

yardımlarınız için şimdiden herkeze teşekkürler .
    Size tavsiyem büyük Motomax indirimini takip etmeniz ve oradan toplu almanız yönünde olur.Zira bahsettiğiniz ürünler fiyatına indirim döneminde çok kaliteli ekipmanlar alabilirsiniz.Fakat motorunuzu almadan evvel ekipmanlarınızı almış olunuz kendi iyiliğiniz için.
    Tayfune bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    kuba cg-100
    Merhaba Su kriz ortaminda kredi cekmenizi istemem piyasalarin durulmasini bekleyin biraz bence kriz kapida diyorlar odemekde zorluk cekmenizi istemem. tabi maddi durumunuz iyiyse yazdiklarimi dikkate almayin saygılar

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı Green Arrow adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sinan Bey,sizin şu yazdığınız yazının temeli devlet ve yönetim kötüdür felsefesine çıkıyor siyasette.Buda milattan öncelere uzanan bir serüven bence hiç bu konulara girmeyelim.Kendi doğrularınız,benim veya başkasının yanlışı olamaz.
    Fikrim tamamen öneridir ve doğru-yanlış konusuna da girmemek gerekli.

Sistemin milattan öncesinden geliyor olması da bunun doğru olduğu anlamına gelmemeli.

Kişiler direnebilmemli. Akıntıya bıraktıkca büyüyerek devam eder.

Burda doğru olan sisteme katıldıkca büyüdüğünün kesinliğidir.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alacağın Ürünün Malın Mülk Ün eğer yarı parası yoksa bence hiç kredi işlerine girme...bankalar senin gibi cevval müşterileri 4 gözle bekliyorlar
    ( bir banka Müdürü'nün tavsiyesi)

Motosikleti
    Yamaha Ybr esd 125
    apache nin yedek parça fiyatları gereksiz pahalı. Özellikle 2. elde ben cesaret edip almazdım. Ekipmanlar içinde tavsiyem ne alırsanız alın mutlaka deneyerek alın.

hyo kenan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzeyQm250, GV250, cbf1000
    Ekipmanları ve motoru denemeden alma derim.birde parçası hem bol hemde ucuz olan motor markalarını tercih et.birde eğitimide ihmal etme tabiki.kal sağlıcakla.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Onu bunu bilmem de bu n11 de piyasaya göre pahalı satılıyor bir araştırın isterseniz, belki daha düşük fiyatlı satan vardır

manners - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kredi ile tasit almak bana hic bir zaman mantikli gelmemistir. ben olsam parayi biriktirip alirdim...
    Alisilin bunu beğendi.

aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    Ekipmanlarımız aynı sayılır çok rahat idare eder seni bu ekipmanlar, almayı düşündüğün motorda sana gayet uygun allah kaza bela göstermesin kardeşim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:07 ----------

Fakat Kredi çekmek bu faiz oranlarında pek mantıklı değil çok acil ihtiyaç değilse biraz daha beklemen senin için daha faydalı diye düşünüyorum ..

erreguay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben motor alırken kredi çektim.
    Benim için kenara para biriktirmek veya biriktiriceyin parayı bankaya ödemek ikisi aynı.
    AMA kredi oranlarına bak. 4000in in geri ödemesine bak. Ben 12500 i 36 ayda 15000 ödemem. Sana 4000 i 24ayda 5000 ödetirkerse işte bu yüksek gelir.
    Ekipman konusunda benim tavsiyem DENEMEDEN ALMA. Üstüne uymaz sıkıntı çekersin. Şimdiden hayırlı olsun

Motosikleti
    Yamaha wr 250 r
    Yamaha ve hondadan şaşma alabiliyorsan sifir almaya bak yada çok temizini birde ilk kullaniyorsan alişman açisindan vitesli alma.

pnongrata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX S1000 GX
    Sevgili Kardeşim, esas soru şu omalıydı nacizane görüşüm. "O krediyi geri ödeyebilecek miyim?"

günelyildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial xtreme max
    Öncelikle hayırlı olsun arkadaşlara pekte katılmıyorum bu devirde düşük gelirlinin bir mal edilebilmesi için krediden başka çaresi kalmadı bende bu gruptayim bende kredi ile alicam ben sıfır düşünüyorum sanırım kararım extreme max yönünde ben kredilere baktım 5000 liraya 150 lira gibi bir rakam oduyorsun aylık seni bu taksit zorlarsa alma ama istersen aylık 150 lira birliktir 36 ay sonra al motosikleti bu sana kalmis tabi ayni fiyata olursa motor yani faiz olayına fazla takilirsan 3 sene sonra motor fiyatı ne olucak bunu bi dusunun

neshea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBS125
    Merhaba

bu ay ybr125 almak için kredi çektim, elimde az bir miktar param vardı, ekipmanlarım da var, sadece bot ve pantolon alacağım ekstra olarak. 5000tl kredi çektim, 5600tl 18 ayda geri ödeyeceğim. aylık 312 lira ödeyerek hayallerime kavuşacağım. Kredi çekmek şöyle kötü böyle olmaz demeden önce koşulları bilmekte fayda var diye düşünüyorum. en kısa zamanda da inşallah motosikletimi alıp mis gibi gezerken kredimi ödeyeceğim.

saygılar..

copycat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2023 CF 650MT- 2023 Peugeot Django
    Alıntı Emre Berr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yorumun için teşekkür ederim nihayet sorduğum soruyla ilgili bir cevap alabildim teşekkürler

arkadaşlar lütfen konuda sorulan soruya göre cevap atarsak çok makbule geçer
    çünkü soruyu yanlış sormuşsun. bu motor ve ekipmanları almalı mıyım ? deseydin kimse sana kredi ile ilgili cevap vermezdi ama sen başlığa kredi çekip bu motor ve ekipmanları almalı mıyım ? dersen doğal olarak herkes kredi çekmeye değer mi değmez mi bunu tartışır. ve saba hayır almamalısın der. çünkü ekonomik krizlere borçlu girmek çok büyük risktir.
    berkcigdem bunu beğendi.
    how can you know what the things are worth?
    ıf your hands won't move to do a days work.

EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DUKE 200
    Odeyebileceksen kredi cekmek kotu filan degil misal 35.500 a esim motor istiyordu bunu biriktirmeye kalksak senelerce onu mu beklicez binmek icin ..ee cekti krediyi aldi motorunu elimize toplu para gecti krediyi kapattik ustunede banada motor aldik borc morc kalmadi ..para gecmeseydide her ay odeme yapabilecektik zaten 1100 lira rahat rahat hemde motorumuza biniyor olacaktık simdiki gibi
    Onemli olan butceye gore kredi almak oderken sıkıntı yaratır mı vs düşünmek okadar
    Zor durumda kalmayacaksan cek krediyi al motorunu ,hem kullan hem öde

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    İkinci el alacak kadar kredi çek sonra git dolara yatır. Bir kaç ay sonra bozdur.
    Al sana sıfır motor.
    Krizi fırsata çevirdim senin için

Motosikleti
    Mondial 135 MH Drift
    arkadaşlar krediyi rahat bir şekilde ödeyebileceğim o durumdan sorunum yok zaten kredi çekmesemde kredi kartına taksitle almak zorunda kalıcam o zamanda borca girmiş olacağım o yüzden sorun olmayacak benim açımdan konunun başlağını yanlış açtığımın farkına vardım apachenin 0 modeli şuan 5.780 plaka ruhsat 6000 tl civarına gelicek 6000 tl yi 9 taksit yapsalar aylık 666 tl para ödemek zorundayım ve bu beni zora sokar o yüzden 4000 tl kredi çekerek 2. el almak istiyorum zaten başlangıç motorum olacağı için 0 motoru düşürürsem falan evlat acısı gibi koyar ama 2. el olduğu için yine özen gösteririm tabiki ama yere düştüğünde 0 ı aldığım kadar üzülmem

edit : konuyu okuyan bir moderatör varsa lütfen konunun başlığını bu motoru ve bu ekipmanları almalı mıyım olarak değiştirebilir mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:47 ----------

birde arkadaşlar yeni dizlik olarak şunu ekledim : http://www.n11.com/cift-mafsalli-kross-motosiklet-dizligi-P10762221 bunu alacağım ve bana birde sırt çantası önerisi yaparmısınız günlük kullanım için nike max air vapor nasıl ?

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı neshea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba

bu ay ybr125 almak için kredi çektim, elimde az bir miktar param vardı, ekipmanlarım da var, sadece bot ve pantolon alacağım ekstra olarak. 5000tl kredi çektim, 5600tl 18 ayda geri ödeyeceğim. aylık 312 lira ödeyerek hayallerime kavuşacağım. Kredi çekmek şöyle kötü böyle olmaz demeden önce koşulları bilmekte fayda var diye düşünüyorum. en kısa zamanda da inşallah motosikletimi alıp mis gibi gezerken kredimi ödeyeceğim.

saygılar..
    inşallah 4.900 den yakalamışsınızdır. tek seferde 650 tl zamladılar çünkü

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)