Dişlileriyle Oynanmış Motor Alınır Mı?
Reklamlar
-
Arkadaşlar internetten bi tane motor buldum fiyatınıda beğendim. Sahibi dişlileri 16 yaptım ondan dolayı egzosun boyası yandı sadece yüksek ısıya dayanıklı boyayla egzozu boya sıkıntı olmaz diyor. Benim için boya değilde motorun performansı yakıtı vs daha önemli bu dişlilerin değiştirilmesi için motosikletin orjinalliği çok bozuluyormu anlayan cevaplarsa sevinirim.
Reklamlar
-
küçültmüş mü büyütmüş mü? ön dişli mi değişmiş arka mı?
16 yaptıysa ön dişlidir, muhtemelen büyütmüştür. dişli büyütme motoru çekişten düşürür, devrini düşürür ama uzun yolda yakıt ve devir tasarrufu sağlar. eğer motor sahibi sık sık uzun yola çıkmıyorsa şehir içinde motoru biraz zorlamış olabilir.
-
-
Seko adlı üyeden alıntı
İlanın linki var mı ?
İlanın linki varda motorun sahibine ayıp olmasın diye koymuyorum.
-
ne alaka kardeşim paylaş ne ayıbı ? kadın pazarlamıyor ya !
-
egzos bu yüzden morardıysa sıkıntı var demektir
-
Seko adlı üyeden alıntı
İlanın linki var mı ?
zaferkarizma adlı üyeden alıntı
ne alaka kardeşim paylaş ne ayıbı ? kadın pazarlamıyor ya !
Başkasına ait bir motorla ilgili konuştuğumuz için buraya koymak istemedim ama linkini özelden attım size bakabilirsiniz.
-
benim merak ettiğim birşey var bilmediğimden dolayı bilen birisi cevaplar ise çok sevinirim. anladğım kadarıyla ön dişli değişmiş 16 olduguna göre. bu neden egzoz boyasına zarar verir yani oranın egzoz ile ne alakası olabılır. bu bağlantıyı çözemedim ben. valla bilen var ise ve cevaplarsa çok sevinirim.
-
Ön dişliyi büyüttüğü için motor çekişten düşüyor. O da bu sefer gaza yükleniyor ki gitsin ve motorun aşırı ısınmasına sebep oluyor. Bu tip ısınmanın egsoz dışında motora da zararı olabilir. Belki adam motoru agresif kullandı bilemezsiniz. Ben olsam o motoru almam. Orjnalliği bozulmuş hiçbir motoru almam.
Bu arada link gelmedi bana.
-
Dişli değişimini abartmayalım. Şanzıman dediğin şey bu dişlilerden oluşuyor zaten.
Dişli değiştirip devir düşürmek isteyen kişi zaten motorun çekişini hangi devirde nasıl gideceğini bilir.
Bende uzun yola çıktığımda dişli değişimi yapıyorum. Şehir içinde 5lt/100km yakan motorumun yakıtını 3.5lt/100km değerlere kadar indiriyorum.
Şuna dikkat edeceksin.Ön dişlinin miline baksın usta. Bir aşınma yoksa motorun sahibi düzgün kullanmış demektir, alınır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)