Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yeni Motorda Lastik Mi ? Yoksa Eğitim mi ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    KANUNİ MERLİN 15CC idi şimdi CBF 150
    Selam Arkadaşlar

3 Yıl Önce 5 Saat Motorsiklet Eğitimi Alarak Ehliyetimi Alıp Kanuni Merlin Marka Scooter Kullanmaya Başladım Lakin Zamanla Aldığım Çini Motorum Sıkıntı Verdiğinden Yakın Tarihte 0 Km Cbf Aldım 3 Bin Km Ye Geldi Cbf Elimde Az Bir Para Var Aldığım Tarihten Bu Yana Hiç Kazam Yok Çok Şukür Ama Eğitime De Lazım Diyorum Kendime Arada Kalmışlığım İse Lastik Mi ? Alsam Eğitime Mi ? Gitsem Bu Kararsızlığım Hakıında Tecrubeli Arkadaşlardan Yardım Bekliyorum Cevaplayan Herkeze Tesekkür Ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    AydınOğlu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS jupiter 110
    Eğitim'de önemli, Lastik'de bence.

Ama az çok tecrübe yapmışın, 3000 Km az sayılmaz.

Lastik diyorum ben. (Hatalıysam düzeltin!)

Motosikleti
    total tecrubem scooter + cbf 18000 de yinede akışkan kullanamadığımı düşünüyorum

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Bence lastikler nylon , irc değilse eğitime gitmekte fayda var diye düşünüyorum ben. Sonuçta çok yatmazsanız virajlarda aşırı hızlı kullanmazsanız motoru lastik idare edecektir büyük oranda.

Motosikleti
    lastikleri kenda bundan çekiniyoum arada kullanırken arka ön epey geziniyor hissediyorum

Yazdiklarini okumayabilmek ve anlayabilmek mumkun degil. Neden tum kelimelere buyuk harfle basladigini simdi anladim; sen nokta kullanamiyorsun. Her mi soru ekinden sonra soru isareti kullanmak zorunda da degilsin. Ayrica herkez degil herkes. Biraz turkce ile tum sorularinin cevabini alabilirsin diye dusunuyorum.
    Ertugyigit, maydin02 ve maktama bunu beğendiler.

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Aynen ben de şimdi farkettim çorba olmuş başlığı açan arkadaşın ilk entrysi :D

Motosikleti
    MT-07
    Valla ben Ybr mi ilk aldığımda kısa süreliğine bineceğimi biliyordum ama yinede gittim michelin aldım 3.000 Km 3 Ay bindim motoru sattım lastiklerin eskisi ile tabi michelin gazete ile doldurulmuş bir kutuda dik konumda bekliyor. Demem oki lastik yüzünden bir kaza yapsan değmez e zaten en riskli kısmı atlatmışsın bence lastik al sen. İlerde yine eğitime git ama. Heralde Ybr ve Cbf çok olduğundan olsa gerek pirelli ve michelin lastik olması büyük nimet bence ucuzda(Bir üst sekmenteki fiyatlara kıyasla tabi kıyasla tabi bir çift inazuma lastiği 500-600 TL) pirelli ve michelin i 250-300 TL arasına alırsın

AydınOğlu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS jupiter 110
    Alıntı penguenumut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdiklarini okumayabilmek ve anlayabilmek mumkun degil. Neden tum kelimelere buyuk harfle basladigini simdi anladim; sen nokta kullanamiyorsun. Her mi soru ekinden sonra soru isareti kullanmak zorunda da degilsin. Ayrica herkez degil herkes. Biraz turkce ile tum sorularinin cevabini alabilirsin diye dusunuyorum.
    Mesela bak bana
    Ya susmak ya da suskunluktan daha kıymetli bir söz söylemek gerekir.

Motosikleti
    tamamı büyük yazdım ilk actığımda forum kulallarına aykırıymış bende iceriği koypalayıp word den büyüklü küçüklü yaptım ama seni mi kırcam hepsini ufalttım.
    3 yıl önce 5 saat motorsiklet eğitimi alarak ehliyetimi alıp kanuni merlin marka scooter kullanmaya başladım. lakin zamanla aldığım çini motorum sıkıntı verdiğinden yakın tarihte 0 km cbf aldım. 3 bin km ye geldi cbf elimde az bir para var. aldığım tarihten bu yana hiç kazam yok çok şukür ama eğitime de lazım diyorum kendime. arada kalmışlığım ise lastik mi ? Alsam eğitime mi ? Gitsem bu kararsızlığım hakıında tecrubeli arkadaşlardan yardım bekliyorum cevaplayan herkeze tesekkür ederim
    GAZA ABANMAKTAN ZİYADE DURMAYA ODAKLAN HAYATTA KAL....

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    eğitim var eğitim var. Başlangıç eğitimi mi, yol eğitimi mi? Bilmediğim acayip isimli eğitim mi?
    Başlangıç eğitimi, motor şöyle döndürülür böyle fren yapılır kısmını geçtiğinizi veya kendinizi geliştirebileceğinizi düşünüyorum. Öğrenen adam eğitimle mi öğrendi... Fakat yolda nasıl sürmemiz gerektiğini ya bol bol okuyarak, pratik yapılarak, video izleyerek belki de kaza ile tecrübe edilerek öğreniliyor ya da eğitimi alıp, tecrübe etmeden kendimize telkinle bunu öğreniyoruz.
    Trafikte rahat mısınız? Araba tecrübeniz var mı? Siz başkasına veya başkası size trafikte bol bol korna çalıyor mu, kaza yapmasanız dahi tehlikeli durumlar atlatıyor musunuz? Trafikte sürerken odağınız motosikleti kullanmak mı yoksa trafiği okumak mı?
    Bu soruların neticesinde belki de tamamen yoruma dayalı bir seçim yapılabilir

aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    Lastiğin önemini Altın Elbiseli Adam da göstermişlerdi

Buyurun: https://www.youtube.com/watch?v=21rYIegKhfE

C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Benimde tercihim lastikten yana.
    Belli başlı kurallar ve teknikler harici en iyi eğitim yollar - caddelerdir

Yol eğitimi. Yol eğitimi insana acil durum freni ve engelden kaçma (kıvırmaca) gibi yol tutuşu maksimum kullanan durumlara düşmemeyi öğretir. Böylece çok sert manevra yapmak zorunda kalmadan yumuşak ve güvenli bir akıcılıkla ilerlerken çok üst düzey bir lastik performansına ihtiyaç olmayacak şekilde kullanmayı öğreniriz. Güzel olur. Lastik nasılsa biter, yenisi zaten alınır.
    Zell bunu beğendi.

Pekbipicadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600 Hornet ( Geçmiş : Piaggio X9 250 ,)
    Bence lastik , duramadıktan sonra napacan eğitimi
    Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sen istediğin kadar eğitim al. o lastik bi virajda tutunmayı bırakır, motor seni üstünden atar da ölürsen istersen king of the motorcycle ol, aldığın eğitimin hiç bir önemi kalmaz. sonuçta motor kontrol dışına çıkarsa kimsenin kolay kolay kontrol edebileceğini düşünmüyorum. benim oyum lastikten yana.

akbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z one 180 - MT 07
    tabikide eğitim. eğitimde nasıl duracağınıda öğrenirsin ayrıca. binlerce cbf 150 alan varç kaç kişide duyduyunuz gidipte sıfır motorun lastiğini değiştirdigini. Lastik çok iyi olmayabilir ama çöpe atılacak bi lastikte değil sonuçta. Sonuçta cbf150 bu, 300 km hızla giderken ani firenle durmaya çalışmayacak. Ayrıca lastiği değiştirdiğinde lastikler kendi kendine de durmayacak sonuçta bunu kullanacak o kişi sürücü. Sen istersen 5 bin liralık lastik tak, kullanmayı bilmedikten sonra neye yarar... tabikide eğitim

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı akbird adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tabikide eğitim. eğitimde nasıl duracağınıda öğrenirsin ayrıca. binlerce cbf 150 alan varç kaç kişide duyduyunuz gidipte sıfır motorun lastiğini değiştirdigini. Lastik çok iyi olmayabilir ama çöpe atılacak bi lastikte değil sonuçta. Sonuçta cbf150 bu, 300 km hızla giderken ani firenle durmaya çalışmayacak. Ayrıca lastiği değiştirdiğinde lastikler kendi kendine de durmayacak sonuçta bunu kullanacak o kişi sürücü. Sen istersen 5 bin liralık lastik tak, kullanmayı bilmedikten sonra neye yarar... tabikide eğitim
    Hocam sen hiç 3. vites düşük devirde yanlayan cbf gördün mü? Ben bizzat yaşadım

mgokhan57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Forza 250 2022
    Aslında ikisi de lazım, ikisi de gerçekten öncelikli. Arkadaşların dediği gibi eğer lastiklerin kötü ise önce onları bir değiştir. Sonra mutlaka Honda Güvenli Sürüş 2' ye git. Kullanımda büyük fark göreceksin.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    km ile uzman olunsaydi taksiciler f1 pilotu pizzacilar rossi olurdu. Deneyim en kotu ogretmendir, sizi oldurdukten sonra ogretir, 20 yil motor kullananlar egitim aldiktan sonra ilk 1 yili 20 kere tekrar ettiklerini anladiklarini soylerler, bu yizden once egitim...

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)