Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Peglere Basma Şekli

REKLAM ALANI
    hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Merhabalar arkadaşlar, motosikletimi bu sabah teslim aldım ve bazı bilgileri sorguluyorum şu an. Öncelikle peglere parmak ucuyla basın diyenler, ayağın ayasıyla basın diyenler ve topukla basın(!?) diyenler var. Ben bunlardan parmak ucuyla basılanı doğru olarak biliyordum lakin bugün deneyimlediğim kadarıyla vites değişimlerinde ve frenajda gecikmeler ve ayağımı hareket ettirdiğim için ufak da olsa bir denge kaybı yaşadım. Sonra da "hayde, eve kadar ördek gideyim bari" dedim. Rahat da geldi, öyle ayaklarımı yere de sarkıtmadım ama ayağın ayasıyla basmanın ne gibi bir zararı olabilir, size danışmak istedim.

Bir başka mevzu ise motosikleti teslim almaya tam ekipmanla gittim ama üzerine oturunca botların kastığını ve vitesi büyütme hareketini yapamadığımı fark ettim. Sonrasında vites kolunu ayarladık ama durum değişmedi. Baktım hakim olamayacağım, ortak kanaatle en azından şimdilik eve kadar normal ayakkabımla gitmeye karar verdim. Bu durumu nasıl aşabilirim, botların tümü böyle kasma yapıyor mu? Oradaki eleman, vites kolunu bükebileceğimi ve kolun motora temas etmemesi gerektiğini, bunun garantiyi etkileyeceğini söyledi. Bu da varan 2 , yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Motosiklet kullanmanın ne denli zevkli olduğunu unutmuşum, sabah sabah hatırladım tekrar. Yeni gelin gibi geziyorum şu an her yerde. Motosikletlerine kavuşmamış arkadaşların bir an önce kavuşabilmesi dileğimle...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    beyefendi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125e
    Ben açıkçası görüntüsünden dolayı aya olayını sevmiyorum

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Kardeş eğitim al doğru düzgün , bu işler forumda soru Sormakla olmaz
    Biyturs_OnSr bunu beğendi.

Motosikleti
    Hornet 650
    Virajda slider değirecek kadar yatıyorsanız, parmak ucuyla basmanız gerek diye biliyorum, aksi takdirde ayagınız peg ile asfalt arasında kalabilir. Günlük kullanımda detayları pek bilmiyorum, ancak arka fren yaparken zaman kaybı var parmak ucuyla basmanın.

Bot kullanımına gelince. Bez ayakkabıya alıştıktan sonra kaval kemiği korumalı uzun racin botları giyince baya isyan etmiştim. Kesinlikle alışılıyor. Bu seferde bez giyince vites kolu sert geliyo ayagıma
    hakikiteker ve sdirer bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı Ertugyigit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeş eğitim al doğru düzgün , bu işler forumda soru Sormakla olmaz
    ben de aynı şekilde düşünüyorum ama şu an eğitime ayıracak bir bütçem yok maalesef, ilginize teşekkür ederim
    Rüzgarın saçlarını yalayıp,saçlarının ahenkle dans etmesi olayına hiç girmiyorum, çünkü kasksız binmiyoruz

yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Parmakların bittiği, ayanın başladığı kısımla basarsan hem dizlerinle hem topuklarınla motoru tutman daha kolay olur. Genel doğru olarak kabul gören de budur. Topukla veya ayayla basarsan topukla motoru tutman mümkün olmaz, istemsiz olarak frene veya vitese dokunabilirsin. Bu durumda da motora farkında olmadan zarar verirsin. Alışma meselesi, alıştıktan sonra frende gecikme hissetmezsin, tehlike sezdiğinde ayağını frene hazırlarsın. Denge kaybı yaşaman da acemilikten, demekki kendini kasıyorsun. Ona da kısa sürede alışırsın merak etme.
    hakikiteker ve emc2 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Kuba CR1
    bende ayağımın ucuyla basmaya çalıştım fakat daha yorucu ve dediğiniz gibi gecikmeler yaşadım viteslerde frenlerde ayağımın ortasıyla basıyorum bi sıkıntı çekmedim şu güne kadar nasıl görünüyorsa görünüyor ben öyle daha rahat ve reflekslerim yerinde kullanıyorum

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Peglere ayak ucu ile basılması gerekir bu sayede depo diz ile daha kolay ve yormadan tutulur. Peg basma işi zo r değişen bir alışkanlıktır baştan nasıl alışırsan öyle gider o yüzden iyi bir eğitim ile oturuşun tutuşun gidişini uzun yıllar sürecek alışkanlık haline getirmekte fayda vardır.

Ayrıca gerçekten önemli bir sorudur...
    hakikiteker ve emc2 bunu beğendiler.

Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Ben düşündüm nasıl basıyorum diye hatırlamıyorum valla nasıl basıom la ben peglere

Motosikleti
    Bana bu soruyu sorduran şey aslında Honda'nın Güvenli Sürüş el kitapçığı; parmak ucuyla basılır ve kontrol artırılır şeklinde bildiğimi, ayağın ayasıyla basılır yazısını görünce sorgulamaya başladım. Bugün edindiğim deneyimse tuzu biberi oldu.

Berkay* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight / 48
    Tamamını izlerseniz daha iyi olur diye saniyesini vermiyorum.

antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    7 -8 yıldır motosıklet kullanıyorum hep ayagımın ortasıyla basmısımdır ve bı sıkıntı yasamadım cunkı ayagım hep fiten ve vites üstünde olmalıki rahat hareket edebilelim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Honda NC 700 XA
    Oturuş pozisyonu temel bilgidir. Eğitim alamıyorsanız aşağıdaki video size yardımcı olacaktır.

Motosikleti
    Video paylaşımları için teşekkür ederim ama ikisini de en az bir kez izlemişliğim var. Bugünkü deneyimlerim ve Honda'nın kitapçığında gördüklerim biraz kafamı kurcaladı.

ugurcan88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX-R 600
    videolarda farkettim ki oturuş pozisyonunda ayaklar ve bacaklarla motoru tutmak ortak yönergeyken, Barkın'ın videosunda oturduğumuz yerle depo arasında bir yumruk boşluk bırakılması gerektiği söylenirken, Rahmi Hoca'nın videosunda genital bölgemizle de motoru tutmamız gerektiği söyleniyor... Bizim takımlar önemli aga ben boşluk bırakayım nolur nolmaz :D
    ..Carmentality.. bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)