Merhabalar arkadaşlar, motosikletimi bu sabah teslim aldım ve bazı bilgileri sorguluyorum şu an. Öncelikle peglere parmak ucuyla basın diyenler, ayağın ayasıyla basın diyenler ve topukla basın(!?) diyenler var. Ben bunlardan parmak ucuyla basılanı doğru olarak biliyordum lakin bugün deneyimlediğim kadarıyla vites değişimlerinde ve frenajda gecikmeler ve ayağımı hareket ettirdiğim için ufak da olsa bir denge kaybı yaşadım. Sonra da "hayde, eve kadar ördek gideyim bari" dedim. Rahat da geldi, öyle ayaklarımı yere de sarkıtmadım ama ayağın ayasıyla basmanın ne gibi bir zararı olabilir, size danışmak istedim.
Bir başka mevzu ise motosikleti teslim almaya tam ekipmanla gittim ama üzerine oturunca botların kastığını ve vitesi büyütme hareketini yapamadığımı fark ettim. Sonrasında vites kolunu ayarladık ama durum değişmedi. Baktım hakim olamayacağım, ortak kanaatle en azından şimdilik eve kadar normal ayakkabımla gitmeye karar verdim. Bu durumu nasıl aşabilirim, botların tümü böyle kasma yapıyor mu? Oradaki eleman, vites kolunu bükebileceğimi ve kolun motora temas etmemesi gerektiğini, bunun garantiyi etkileyeceğini söyledi. Bu da varan 2 , yardımlarınızı bekliyorum.
Not: Motosiklet kullanmanın ne denli zevkli olduğunu unutmuşum, sabah sabah hatırladım tekrar. Yeni gelin gibi geziyorum şu an her yerde. Motosikletlerine kavuşmamış arkadaşların bir an önce kavuşabilmesi dileğimle...