Bu forumda her zaman en çok hit çeken 2 konudan birisidir bu zaten.
1-) Çinli motor neden alınmaz ?
2-) YBR'mi CBF'mi ?
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/143474-neden-cinli-motor-alinmamali-3.html#
Yaklaşık 1 küsür senelik üyeliğimde benim gördüğüm budur.
Eski ve ilk motorum Mondial 100 MFH idi 2. el 10.000 km'de almıştım.
İllallah ettirdi, bir daha çin malı motora binenin taaa... dedirtti 4 ayda 5000 km yapıp sattım.
Üstünden 5 küsür ay geçti 2. el YBR'mi yoksa CBF'mi derken bir çok motora niyetlendim, bir çok motora bilendim ama nasip değildi olmadı. Aklımda hep bir Mondial Drift düşüncesi vardı, çevremdeki kullanıcılardan'da olumlu cevaplar aldıktan sonra gittim sıfır 2015 model Mondial Drift aldım.
Alır almaz bujisini değiştirdim ( NGK ) + Lastiklerini değiştirdim ( Michelin Pilot Street ) + Far ampülünü değiştirdim ( Varta )
1.5 aydır kendisi ile birlikteyiz yağmur - çamur bindim hatta bir kere yan yatırdım bile ( Egzoz muhafaza hariç hiç bir yeri çizilmedi ) Şuan 2000 kilometreye geliyor ve 2000 bakımına gideceğim yağ olarak Motul 5000 10w40 kullanıyorum.
Apaçi değilim ama herkesin içinde olduğu gibi benimde içimde biraz apaçilik yok değil.
Miss gibi rodajını yaptım, rodaj bittikten sonra yeri geldi gazladım, yeri geldi yavaş gittim, yeri geldi kesiciye düşürdüm, yeri geldi teker yaptım yani kendisi ile lastik yakma hariç her şeyi yaşadık
Memnunmuyum ? Henüz belki çok kısa bir süre geçti ama Allah var memnunum 5.500 liralık YBR'nin yapabildiği ve hatta yapamadığı her şeyi yapma imkanı tanıyor bana motorum ( Örneğin YBR'den çok daha performanslı )
5.500 liralık YBR ESD kadar kaliteli'mi ? Değil, Neden ? Çünkü bu motor 3.500 lira.
3.500 liralık maldan 5.500 liralık mal kalitesini beklerseniz hangi taşıtta - hangi sektörde olursa olsun üzülürsünüz.
Birde şöyle bir durum var YBR ESD isimli motosiklet Drift'ten hakketse hakketse 500 lira daha fazla fark eder, ama 2000 lira fark ediyor sebep ? Çünkü YBR bir YAMAHA
Markası ona 1500 lira daha fiyat kazandırıyor, bu ne yazık'ki bir gerçek
Kısacası çinlinin kötüsü kötü, iyisi iyidir.
Lakin birde bu işin kullanıcı boyutu var, bana verin sıfır YBR ESD'yi 1 ay içinde dağılmış - yürümeyen halde size vereyim. Birde verin beğenmediğiniz çinliyi 1 ay sonra yanınızdan korna çalarak geçeyim