Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

10 40 yağ ile motosiklet silmek

REKLAM ALANI

Motosikleti
    kuba cg-100
    Herkese merhaba elimde birtane kullanilmamis yağ vardi motoru yikayip kuruladikdan sonra komle her yerine sürdüm bez ile bu yagi ufak tefek paslar vardi kayboldu bu yağın boya filan bi zararı olurmu? Birde bugun fark ettim benzin deposunda cizikler var bunları gitermenin bir yolu varmı arkadasin birisi oje onermis uyguladim ama pek olmadı-(

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Pası engellediği doğru ama tozu engellemez
    Karalı bunu beğendi.

Motosikleti
    kuba cg-100
    Sildikden sonra pas filan kalmadı su depodaki ciziklere kıl oluyom takinti var biraz boyatsam kaça patlar yada kökden depoyumu değisdirsem acaba

Derin çizikler değilse çizik gidericiyle bir denemeni tavsiye ederim.

Sado39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm Adventure & Duke, Yamaha YBR, Suzuki Burgman
    Kuba cg nin deposu kac para ki? Direk yenisini al bence kafan rahat olsun. Değmeyecekse kaplamalara bi bak derim.

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cilalarsın, eğer çizikler cila yüzeyinde ise kabolacaktır. Yok daha derinde boya katmanında ise biraz azalacak ama yine varlığını koruyacaktır.

Yağ boyayı kısmen de olsa çözebilir. Çözücülerin hepsi (benzin,tiner,yağ vs) boyayı çözebilir bozabilir. Çıplak metal kısımlarda ise sorun yok. Benzinle temizlersin pırıl pırıl olur.

boora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    depoya yan kapaklara sürdüysen üzerinede bulaşır boyaya zarar vermez herhangi bir zararı olmaz hatta paslanmayı bir miktar engelleyebilir. pasta cila ile çizikleri giderebilirsin. benzin deposu 70-80 lira zaten boyatmaya gerek yok bence

Motosikleti
    F850 Gs
    Civatalar toz torpak toplar.

Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Alıntı arda4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cilalarsın, eğer çizikler cila yüzeyinde ise kabolacaktır. Yok daha derinde boya katmanında ise biraz azalacak ama yine varlığını koruyacaktır.

Yağ boyayı kısmen de olsa çözebilir. Çözücülerin hepsi (benzin,tiner,yağ vs) boyayı çözebilir bozabilir. Çıplak metal kısımlarda ise sorun yok. Benzinle temizlersin pırıl pırıl olur.
    Yağ boyaya zarar vermez, senelerdir yağ sızdıran traktörlerin yağlarını temizleyince altından ışıl ışıl boya çıkar.
    Depodaki çiziğe pasta-cila yaparsın çok derin değilse geçer. Çizik için depo değiştirmek bana mantıklı gelmedi.

Motosikleti
    kuba cg-100
    Tesekur ederim arkadaslar hepinize ilgilendiginiz icin once pasta cila yaptircam olmazsa kaplama yapacagim motor ucuz bisey ama takintiliyim idare edin-)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)