sorunun cevabını kendin vermişsin zaten, önceden 5 bin devirde vites atarken şimdi 7 bin devirde atıyorum diye. demek ki vites geçişlerinde sıkıntı olduğu için motor rahat çalışamıyor ve hız yapamıyordun.
Evet Motor açılır.
Benim aldığım çelik 125 de 4 5 aydrı yatan bir motormuş. kmde düşük ama baya hırpalanmış ve sağır dı. İlk aldım bakım buji lastık değişti basıyorum basıyorum 80 kmh 90 demiyor 2 hafta kadar hep son zınnn zınn edene kdar kullandım canın çıkardım sanki piston çıkıcak gibime geliyordu kalça masajı yapıyordu titreşimden. 110 115 görür oldu dişliler değişti vs 128 kmh gördüm zorladım düz egimsiz yolda tabi bu dişli değişimini 90 100 de rahat gitmesi için yaptım 20 30 kmlik yollarda.
Bu aralar yağ değişimi olaacak bin km civarı oldu yaz bakımı buji değiştiririm tamamdır. Bende ısıtmadan 3 5 dk kendı kendıne çalışmadan çıkmam yola işim bitiiğindede 1 2 dk rolanti çalışır öyle kapatırım.
Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik
Sonuna kadar zorlama, kaliteli motorsiklet yağı kullan muhtemelen bir sorun yaşamazsın. elbette rutin bakımları (hava filtresi, buji, yağ, zincir, dişli vs) ihmal etmezsen.
yağ konusu:
http://forum.donanimhaber.com/m_99138461/tm.htm
Motor sifir alindigi zaman açilir eyer sagir alistirildiysa sonrasinda asiri bir acilma beklenmez olur ama az birde motorunu yüksek devirde kullanma benden sana tavsiye japon olsa hadi neyse
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)