Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Apartman önü motosiklet bırakma sorunu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Sabırsız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2014
    Motosikleti
    ZXr
    Yapamazlar Darkcity'nin dediğini yap .


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Fatihunak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul-Güngören
    Motosikleti
    Mondial 125 MG Classic
    Bende sitede oturuyorum da yazınızı okuyunca şaşırdım açıkçası ya çok duyarsız insan var ya da duyarlıları bize denk gelmiş. Bizim binada 5 kişinin motoru var herkes sıraya diziyor bizim bloğun önünde zaten hepimiz hemen hemen aynı saatte işe gidiyoruz bu zamana kadar hiçbir kimse bu motorlar ne burda demedi, diyemezde zaten. Ee ozaman onlarda araçlarını kaldırıma parketmesinler? Sonuçta yaya yolu?

    Açıkçası kimsenin motoruna kimseler karışamaz

  3. #23
    jrbatu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2014
    Şehir
    Izmir
    duran haldeki mülkünüzü hareket ettiren kişiyi gönül rahatlığı ile hırsızlık suçlamasıyla şikayet edebilirsiniz. Site içerisinde sizin de sahip olduğunuz alan var çünkü. Kimse karışamaz.

  4. #24
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    sizin motorunuz olduğunu biliyorlar mı? biliyorlarsa neden yüzünüze söylemiyorlar. park ettiğiniz yer apartman ortak alanı ve herhangibir şekilde birilerinin geçişini engelliyorsa oraya park etmek için yönetimden izin almalısınız. Konu sadece gürültü ise şikayet edenlerle makul yollu anlaşabilirsiniz. yok eğer bir gıcıklık sözkonusu ise her iki taraf da hiçbirşey yapamaz, siz oraya park edersiniz onlar da size yazı bırakırlar hepsi bu.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:20 ----------

    bizim otoparkta hurda bir araba var sahibi 1 yıl oldu yerinden oynatmıyor kendisinin de nerde olduğu belli değil. her daireye bir arabalık yer yok yani orası onun tapulu malı değil ama arabayı dışarı çektiremiyoruz. Aynı şekilde kadıköyde yol kenarı park alanında lastikleri patlamış araba var ama trafik gelip çekmiyor.

  5. #25
    125cm3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2009
    motorun ustune birakilan kagidi sakla delil. bi avukat arkadasina rica et bi yazi ile site yonetimini uyar haklarini bildigine belirt cahilce isler yapmasini onle onlardan onde ol herzaman . ayrica site yonetimi sana park yeri gostermek zorunda. yada motorun onone araba kayinca tutmasi icin bar caktir yere , barada zincirle ustunude kapat 3-4ay binmeyeceksen.
    namk bunu beğendi.
    RUHLA BEDENİ AYIRIN , İKİSİNİN İHTİYAÇLARI FARKLIDIR.
    darwin hakli evrim dogru ama insandan maymuna donusum.

  6. #26
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2013
    Şehir
    bursa yenişehir
    Motosikleti
    mondial z-one 150
    deposunda benzin olması nedeni ile güvenlik açısından sakıncalı şeklinde işlem yapabilirler.

  7. #27
    sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Joymax
    Yaşadığım bir olayı paylaşayım: apartman bahçemizde araç girecek yer yok.sadece motor veya bisîklet girebilir.motorun üzerine yazı bırakmışlar "bunu bi daha buraya koyma burası motosiklet garajı değil"gibi komik vasat bir yazıyla not bırakmışlar.sonra notun sahibine ulaştım.karşımda tahmin ettîğim gibi zeka seviyesi yerlerde olan teyzeler-amcalar çıktı.kendisine motorun bahçede ne gibi bir zararı olduğunu sorduğumda verdiği cevap "patlama ihtimali var" en kötü çin mallarındA bile duymadığım bir ihtimal HONdA nın en son teknoloji scoterında nasıl olucağını tabiki algı sorunundan dolayı açıklayamadım...
    Sonuç olarak muhattap olmadım ve dışarda bir yere alıp önce çelik zincirle bağladım.sonra içim rahat etmedi kasko yaptırdım.bu tarz insanlara uğraşacak vaktin varsa uğraş ama laf anlatmassın çünkü bu insanlar şizofren.. şiddete başvurusun bastırsan bile zararı sana dokunur(polis-karakol). Korkmuş sinmiş gibi gözükmeden ağır ağır başka yere al.notu yazanı bul motoru ellerse başvurmayı düşündüğün yol hangisiyse anlat.ama al o aracı bi kere kafayı takmış hastalar. Değmezz aynı konudan yakın bir arkadaşım asliye mahkemelerinde sürünüyo kaç senedir.

  8. #28
    vader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2014
    Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Motosiklete karşı yukarıda anlatılanlara benzer "tatsız" olaylar ülkemizde maalesef sıkça yaşanıyor.

    İnsanlarımızın bu güzel makineye karşı, "bağnaz" bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum.

    Benzeri bir olay benim de başıma geldi; bizde kapalı garaj var apartmanın altında, sorun ise egzoz sesi oldu.

    Yönetici motoru iterek dışarı çıkartıp çalıştırmamı istedi, sorun şu ki garaj girişinde oldukça dik bir rampa mevcut.

    Kendisini garaja davet ettim bir gün, motosikletimin "doğası" gereği (cruiser) bu şekilde sesli çalıştığını izah ettim, sonrasında ise garajdan iterek dışarı çıkarmasını rica ettim, 235 kg olduğu için beceremedi tabii ki

    Olay bu şekilde daha fazla uzamadan çözüldü.

    Saygılarımla.
    Tecrübe, limitlerini bilmektir.

  9. #29
    celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2012
    Şehir
    İstanbul / Yeldeğirmeni
    Motosikleti
    Hayabusa
    türklerin birada yaşaması tarih boyunca her zaman sıkıntılı olmuştur. ister bundan binlerce sene öncesinin obası, beyliği, imparatorluğu olsun, ister bugünün site yaşantısı olsun. hep aynı terane. benim dediğim olsun, benim istediğim olsun muhabbetleri. bunu site yaşantısı, trafik, siyaset, iş hayatı ve bunlara benzer binlerce alanda her daim görürsün. kısır çekişmeler, sidik yarıştırmalar. kısaca ego tatmini.

    yapacağın iş belli.

    rahat etmek istiyorsan, başın ağrımasın istiyorsan yaşadığın yerin delisi olacaksın. aha bu deli diyecekler senin için. parmakla gösterecekler, manyağın önde gideni bu diye. o zaman kimse senin tavuğuna kışt diyemez. süper rahat edersin. tecrübe ile sabittir.
    TEKNECI, KaanD ve cbr1907 bunu beğendiler.

  10. #30

    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Şehir
    Kocaeli/İzmit
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Arkadaşlar bu sabah site yönetiminden bir bayanla konuştum. Kadın kibar bir dille durumunu anlattı, kendi astırmış yazıyı.

    Ben "merhaba, şu blokta şu dairede oturan şu kişiyim. girişteki motosiklet benim, üzerine site yönetiminden bir yazı yapıştırılmış, sizin haberiniz var mı?" diye sordum. kadın, "kusura bakmayın, ben yapıştırttım yazıyı ama uzun zamandır hep aynı yerde durunca(kışın 2-3 haftada bir biniyorum güneşli havada), kullanan var mı yok mu, sahibi var mı bilemedim. elimden geldiğince size ulaşmaya çalıştım ama bulamadım sizi. sahibi yoksa taşıtmayı planlıyordum" dedi. "sizin malınızı elbette sizden izinsiz taşıtamayız." diye olayı kıvırdı büktü toparladı. ben de bu konularda genelde uzlaşmaya çalıştığımı ama gürültü konusunun geçiştirildiğini, ayrıca apartman içindeki bisikletlere, ortak alanlardaki eşyalara laf edilmeyip sadece benim motosikletime özel böyle bir yazının yapıştırılmasının motosiklete kasıt olduğunu düşündürttüğünü söyledim. her konuda düzensizlik varken motosikletin göze batması zoruma gidiyor dedim. kadın sizin motosikletin sahibini bilmediğimden ona yazdım, yoksa haklısınız, kış aylarında siz de aracınız korunsun diye koymuşsunuz dedi. biz de insanların arasını bulmaya çalışıyoruz, sıkıntı olmasın diye uğraşıyoruz dedi. siz kış ayları artık yavaş yavaş bittiğine göre oradan kaldırsanız, şikayetleri kessek; daha sonra da 10 gün içerisinde apartman içerisindeki diğer eşyaların toplatıldığını, bisikletlere de sizden ayrı muamele yapılmadığını da göreceksiniz, gündüz ben de bu işlerle uğraşıyorum dedi. size kastımız yok, siz bir adım atın, diğer insanlara da bir adım attırmaya çalışalım dedi.

    Gürültü konusuna gelince, kendisinin de sitede oturduğunu, bazı şeyler deneyip halen çözemediğini söyledi. 12den sonra park ve çardakta oturanların gürültüsünü; ışıkları kapattırıyorum kesemiyorum, her yere yazı asıyorum çözemiyorum. bazen polis çağırıyoruz, o gün gidiyorlar, ertesi gün yine çocuklarını alıp gece çıkıyorlar diyor. öneriniz varsa gelin beraber çözmeye çalışalım bu işi diyor.

    Ben de sonuç olarak tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır hesabı, alayım o zaman dedim. bahçedeki kullanılmayan çardaklardan birinin altına koyarım, başka arkadaşlardan da oralara koyanlar var. bir 10 gün bakalım, başka değişiklik oluyor mu diye sitede. yine insanlığımızı yapıp kenara çekilelim, izleyelim gelişmeleri. bize mi gıcıklık varmış, iyi niyetle mi konuşmuşlar anlaşılır nasıl olsa.
    dockerengin bunu beğendi.

  11. #31

    Üyelik
    03 Nisan 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBR 600
    HUKUKEN BIR BILGIM YOK AMA SAHIBININ IZNI OLMADAN BIR YERDEN BASKA BIR YERE HER HANGI BIRSEYI KIMSENIN TASIMA HAKKI YOKTUR BEN DE AYNI SORUNLARI YASADIM BINAMIZIN ALTINDA SUCU VARDI BENDE KENDI BINAMIZ MECBUREN BIRAKIYORDUM YAZ AYLARINDA AMA BENDEN HABERSIZ ALIP YOLUN KARSISINA KOYMUSLAR VE BIRAKIRKENDE SINYALINI KIRMISLARDI POLISTEN SIYAKETCI OLDUM ZARARIMI KARSILADILAR VE BEN YINE HALA ISTEDIGIM KENDI BINAMIN ONUNE KOYUYORUM HIC BIR YERDE HIC KIMSENIN BIR MALINI BASKA BIR YERE TASIYAMAZ

  12. #32
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    motorun modeli ne ?

  13. #33
    harun27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2012
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    2023 Vespa Primavera 150-2022 HondaGL1800-2023 PCX
    Allah hepimizi kişiliksiz komşulardan korusun...

  14. #34
    Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Bence motosiklet falan bahane, o apartmanda senin kişisel olarak anlaşamadığın birisi var, ondan çıkıyor bu istekler.

  15. #35
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı condospree adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam hak veriyorum sana da. ben de normalde uyumsuz değilim almayı düşünürdüm, neme lazım milletin de canını sıkmayalım diye. ama her konuda sitedeki insanlar ve yönetim hassas olmuyor. benim de zoruma gidiyor açıkçası. gürültüden uyuyamayınca da kimse gece saat 2 olmuş, işe giden mi var erken giden mi var demiyor. site yönetimi de dinlemiyorlar diyor.

    biri motosiklete de bir şey yaparsa, kameranın önünde olmasına rağmen motosiklet, ben uğraşırım yine tabii hasarları düzeltmekle.
    site ortamında güvenlik olsa bile eğer kin tutan bir komşu varsa ve sen onun hedef tahtasında isen malını bir şekilde koruman lazım...unutma havlayan köpek ısırmaz...asıl havlamayanlardan korkman lazım..

    bir ybr milletin dötüne nedne batar onuda anlamış değilim..site yöneticileri genelde işgüzardır...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  16. #36

    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Şehir
    Kocaeli/İzmit
    Motosikleti
    Honda NC 750X



    Arkadaşlar fotoğraf biraz geç paylaşabildim. Alttaki resimde girişin tamamı yok ama, görünen kısım apartman girişinin tam yarısı. Engelleyen bir durum yok aslında. Motosikletin arkasındaki cam kısım da sabit, açılabilen bir kapı değil.

    Neyse artık, yarın sabah alacağım, bakacağım duruma. Duruma göre bakacağız neler olacak

  17. #37
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Sultanahmetde hiç unutmam pezevengin biri motorumu çekerek yerini değiştirmeye çalışmış geldiğinde orta sehpam yamulmuştu sonrası zaten kırıldı ...ellerken sağına soluna verebilecekleri zararlarıda düşünmek lazım..bence onlar ellemeden sen kaldır...bahcıvana güvenliğe teknik elemanlara haydi bir tutunda çekek diyecekler...olan yine sana olacak...

  18. #38

    Üyelik
    26 Ocak 2015
    hocam motorun kime neye zararı var allah aşkına orada ben olsam inat için alır içerdeki posta kutusunun altına koyarım terbiyesiz eriflere bak gelelim mi yardıma konuşmaya ?


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)