Herşeye zam geliyor ama insanların maaşlarına zam gelmiyor, mesele burada patlak veriyor.
Herşeye zam geliyor ama insanların maaşlarına zam gelmiyor, mesele burada patlak veriyor.
Satılık 250r var 19.995tl
250cc yirmi olursa 600cc ne olcak
pozisyon aldım bekliyorum
Turkiyede 250 cc uzeri satis orani %8 Almanyada %98..Distributor cok para kazanmiyor diyoruz ya .Uretim maliyetin yok , otomobil markalari gibi plazalar da acmiyosun milyon dolarlara , swrvis icin bilmem kac metrekarelik donanimli piril piril istasyonlarinda yok..
Yillardir bu ulkede motosiklet var otv yokkende yada dusukkende bu motisiklet distributorleri motosikletin canina okudular.Hep firsatci kisa vadeli uyanik bir stratejiyle var oldular.Gectigimiz 10 yila bir bakin kimler gelmis kimler gecmis..
Hadi motorda otv var yedek parcada ne var iki plastik grenaja 1000 lira fiyat isteyen bu magdur distributorler degil mi??? Birakin japonlari SYM nin yedek parca fiyatlarina baktinizmi ucmus adamlar.
Ozeti su ki.Hep beraber sektoru gomduler.
ötv ötv diye söylenip duruyoruz da firma bize ne kadar kaktırıyor
Valla güzel konu olmuş sohpet muhabbet bol bol giydirmek.. Zevkle okudum.. Fakat bu okuduklarımdan sonra soru işaretleri oluştu kafamda şöyle ki;
Diyoruz ki piyasa ekonomi abd nin dolar toplatması eyvallah.. Üretim, mühendis,sanayi yok diyoruz evet buda doğru tespit.. ÖTV ler kdv ler almış başını gitmiş.. Buda tamam.. İnşaat ile bu iş yürümez ispanya battı sıra bize gelecek falan.... Distribütörlerin politikası da eklenince eyvah eyvah.. Biz bunları az çok yada kel kör bi şekilde bilip yada sebeplerini bulabilirken.. İşin içinde olan siyasetçiler ekonomi bakanları mali bilmem birşeyler bilmiyorlar mı Durumun böyle olduğunu??
Yada biliyor da bişi mi yapmıyorlar, yapmak mı istemiyorlar? Boşuna mı hayvan gibi okuyup o makama geçiyorlar? Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum..
Distribütörlerin hepsi adam akıllı yatırım yapmıyor, yani bir şey olsa tası tarağı toplayıp gidecek vaziyetteler,ondan servisler standartlara uygun modern bir yapıda değil, mahalle aralarında tamircilik yapan ustalara yetki veriyorlar o kadar, parça fiyatları almış başını gidiyor, plastiğe bile dünyanın parasını veriyoruz, demem o ki bizim ülkemizde günü kurtarma yüksek kar sağlama, ve olası bir ekonomik bunalımda kaçma düşüncesi vardır. Ülkemiz için kimse RİSK almıyor artık bunu anlayalım.
basa gecince, guc eline gecince
kitaplarda yazanlar, okuduklarin teori olarak, guzel dusunceler olarak kaliyor.
oncelikler, amaclar, memnun etmen gereken kesim farklilasiyor.
basa gecinceye kadar inandirman, kandirman, ikna etmen, vaadlerde bulunman gereken kesim ile
basa gectikten sonra memnun etmen, doyurman, ihale vermen, onun icin uygun kanunlar cikarman gereken kesim farkli oluyor
buna da kisaca siyaset deniyor.
250cc üstü bir motosiklete binen vergi yükü, %61,66 dır (1,37 * 1,18). Basitçe 10.000 TL değerindeki motosikletten 6.166 TL vergi alınıyor.
Devlet kendi halkına bu vergiyi dayamayı uygun görüyorsa, kimse de kusura bakmasın elin Japon'u, Koreli'si, Alman'ı içimizden geçer...
Tabi ki biliyorlar.
Ama ülkemizde lider odaklı siyaset yapıldığı için hiç bir şey yapamıyorlar.
Bunun en güzel örneğini bu günlerde yaşıyoruz.
Bu ülkenin başbakanı, ekonomi Bakanı inşaat ağırlıklı ekonominin sürdürülebilir olmadığını bas bas bağırıyor.
Ama sarayda oturup bilmem kaç bin dolarlık klozete şaapan adam höööyyt diyor,
susuyorlar.
Merkez bankası işini yapmaya çalışıyor, ilgili bakan merkez bankası başkanına güveniyorum diyor,
saraydaki klozetin üstünden bağırıyor,
faizleri indirmemek vatana ihanettir.
İlgili bakanlar, merkez bankası bağımsızdır diyor. Hatta başbakan da aynı görüşe katılıyor ama adam saraydan höykürüyor.
Ben de bağımsızım.!!
Velhasıl bu ülke sarayda yaşayan bir adamın keyfiyetiyle yönetiliyor. İşi bilsen ne olacak bilmesen ne?
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Hazırım Hatta bu işin Kökünü kazırım
Örgütlü toplum olunduğunda, tepki söylemden çıkıp eyleme dönüşüyor. Eylem diyince hemen aklınıza yakıp yıkma, olay çıkarma gelmesin. Devlet veya firmalar üzerinde baskı kurma, kamuoyu oluşturma gelsin. Motorsiklet üzerine iki tane forum var. Birisi motordelisi, birisi motosiklet net. Ayrıca motorsiklet klüpleri var. Tüm bunların da üye sayısı oldukça fazla. İki site yönetimi ve klüpler bir araya gelse ve bir eylem planı, yol haritası yapsalar. Şikayetçi olunan konular ile ilgili gerekli girişimleri yapsalar, farkındalık yaratsalar bizler de desteklesek olmaz mı? Bal gibi olur, ancak elini taşın altına sokacak, vizyon sahibi kimse sanırım aramızda yok. Site sahipleri de aldıkları reklam gelirlerinin dışında sanırım hiç bir konu ile ilgilenmiyorlar. Mağdur olan, şikayet eden biziz. Ancak sadece söylem de.
Yapılacak o kadar çok çeşit eylem bulunabilir ki. Kamuoyunun dikkati çekilebilir. Firmalar üzerinde baskı kurulabilir. Sorunların çözümü için başlangıç yapılabilir. Ama bunlar maalesef olmuyor. Konuşulan konular belli ve sınırlı. Hangi cc ile başlayayım, hangi model daha iyi, hangi kaskı alayım vb. Tabi bunlarda gerekli mutlaka ama bunların yanında bu sitede hangi ciddi konu konuşuldu, bir sonuç çıkarıldı.
Hep başkalarını suçluyoruz, önemli olan biz ne yapıyoruz.
Hiç teknik konulara girmeyecegim . Diyeceğim şudur ki neoliberalizm adamı g.zünden sever .Hepimiz motorcuyuz ama MOTOR ALMAYIN , ARABA ALMAYIN . Eger alım gucunuzun oldugunu hissederlerse ne zammı ne vergisi biter .
dolar 2.57 oldu beyler. başlıkta yazdığım 250cc için 20 bin rakamı az gelecek sanırım seneye yaz için.
Zamlanacağı kesin ancak doların 3.5 lira imkansıza yakın bir olasılık,eğer o seviye ye yaklaşırsa bile ülkeyi kilitleyip gidebiliriz.
Dolar aldı başını gidiyor. Nisan ayında yeni zamlar kapıda.
Bir önceki sayfaya yazmıştım. Doların 3,50 olması imkansıza yakın bir olasılık değil, aksine 3,50 olabilme ihtimali yüksek bir olasılık. Gündemi pek takip etmiyorsunuz sanrım. Bugün yine merkez bankasına faizi indirmesi için çattılar. Faiz inerse dolar patlar. Ben o kadar rahat değilim.
- Ayrıca doların 3,50 seviyesi reel kurudur zaten. Memleketi kapatıp gitmemize gerek yok. Fakirleşiriz ve kartlar yeniden kapitalistler lehine dağıtılır olur biter. Bu ilk olmayacak son da değil. Türkiyenin yaşadıkları kapitalizmin uluslararası krizinden de bağımsız değil ayrıca. (Çok bilmiş mode on)
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)