2015 Eurasia Moto Bike Expo hk.
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Bugün neredeyse günün tamamını motosiklet fuarında geçirdim. Aylardır bugünü beklediğimden aynı standları gezip durmaktan hiç sıkılmadım. Günün sonunda fuarla ilgili dikkatimi çeken bazı noktaları paylaşmak istiyorum, mutlaka dğşüncelerime katılmayanlar olacaktır.
1) Motosikletin tepesinde fotoğraf çektirmece ve hor kullanmaca...Fuara insanlar motosikletleri tanımaya, alışveriş yapmaya ve bu güzel motosikletle dolu havayı solumaya mı geliyor yoksa yakışıklı motosikletlerin tek tek üzerine çıkıp fotoğraf çektirmeye mi geliyor belli değil. Gerçekten motosikletlerle ilgilenen şimdi olmasa da ileride almayı düşünen insanlardan çok çocuklar, motosiklet için henüz çok genç olan arkadaşlar, facebook profil fotoğrafları için haşin fotoğraflar çektirme peşinde koşan bir sürü insan motosikletlerin tepesindeydi. Fuarda tek tek motosikletlere binip fotoğraf çektirmenin mantığı nedir, gerçekten soruyorum.
Daha önemlisi birçok insan motosikletlere binerken inerken hor kullanıyor. Fuardaki motosiklete nasıl davranıldığını gördükten sonra yüzde 10 indidirim yapsalar almam, yüzde 20'de alırım tamam Şaka bi yana Z-Moto'nun insanların motosikletler üstüne çıkıp tepinmesine, fotoğraf çektirmsine izin vermemesini çok yanlış bulmuyorum. Ben denemek istediğim motosikletlerde rica ettim ve paltomu çıkarıp binebileceğimi söylediler (fermuar çizmesin diye). Ciddi denemek isteyen deneyebiliyordu yani gördüğüm...
2)Fuar mankenleri... Motosikletler zaten yeterince dikkat çekici ve motosiklet sevdalılarının dikkatini çekebilmek için ekstra sebeplere ihtiyaç yok aslında. Kadınları bu şekilde mototsikletlerin tepesine çıkarıp et pazarı gibi sunmak hiçbir şey sağlamıyor tam tersi onları metalaştırarak toplumsal algıyı olumsuz etkiliyor. Kadınların da bu durumdan hiç memnun olmadığı gün gibi ortada zaten. Nasıl memnun olabilirler ki zaten. Ben şahsen mankenlerin oturduğu motosikletlere bakamadım utancımdan. Benim gibi başka arkadaşların da olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda kawasaki standlarında mankenlerin olmaması bence takdir edilesiydi. Sebebi bundan mı bilemem tabii...
Mankenler tabii ki fuarlarda olabilir, olmalıdır da belki. Ama motosikletin tepesine çıkarıp onları bir meta gibi sunmaktansa motosikletler hakkında bilgi edinmeleri sağlanıp insanları bilgilendirmeleri sağlanabilir. Bu şekilde mankenlerin neden orada olduklarına dair mantıklı sebepler oluşur diye düşünüorum.
3)Altın Elbiseli Adam... Saat 12 sohbetine katıldım. AEA'nın son zamanlarda Yamaha R25, hırsızlık dosyası vs işlerinde hatalı bulduğum yanlar olsa da AEA motosiklet camiası için önemli bir sorumluluk üstlenmiş durumda ve iyi işler yapmayı sürdürüyor. Sohbetinde motosiklet büyütme sevdası peşinde mutluluğa ulaşmanın mümkün olmadığını kendi hayatından güzel örnekler vererek açıkladı ve insanların hayatlarındaki boşluğa iyi bir selam çaktı. Ne anlatmak istediği anlaşılıyorsa eğer insan hayatı için çok kritik şeyler anlatmaya çalışıyor aslında AEA. Hafta içi programlarında bazen konu dışına çıkıp uzun uzun bir şeyler anlatıyor ya, oralarda iyi dinlemek lazım AEA'yı.
4)Giyim aksesuar bölümlerinde aman aman bi indirim görmedim. Yüzde 10, 15 indirim varsa da bu kadarlık bir indirim için fuarda dayak yemiş ürünü almak yerine 40, 50 TL fazla verir temiz ürün alırı m diye düşündüm.
Maddi olarak kendimi hazırlayamadığım için alışveriş planım yoktu ama gelmişken elim boş çıkmak istemedim ve dainese bel koruması almaya yeltendim. Girdiğim dükkanda fiyat sordum, genç arkadaş bana 130 euro dedi, emin misin TL olmasın dedim, yok 130 euro dedi. İyi dedim sen bilirsin... Tabii ki 130 euro olmadığını biliyorum, 200 TL o korumanın fiyatı. Sonra iyice vazgeçtim zaten alışveriş yapmaktan. Dünya para verip stand açan firmalar için bir an üzüldüm açıkçası. O karmaşa esnasında böyle hatalar çok olmuyordur umarım.
5)Motosikletler: Yamaha R25 performans olarak sınıfının en iyileri arasında olabilir ama görüntü olarak bana çok abartılmış göründü. Diversion ve Fazer 800'ü deneme fırsatım oldu bayıldım ikisine de. MT07'nin sarı rengini çok beğendim, makyajlı versiyonu çok artist. Kawasaki'nin ER6f değişmiş gibi geldi bana yanılıyor olabilirim, hiç beğenmedim. Standlar arasında Honda'da daha fazla izdiahm vardı hep ama motosikletlere ve fiyat politikasına baktığımda bu senenin yıldızı Yamaha olacak gibi geliyor.
2015 motosiklet sezonu resmi olarak açılmıştır Herkese hayırlı olsun, güvenli, zevkli sürüşler diliyorum!
Reklamlar
-
Mankenler konusunda yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum.
-
Tespitlerin konusunda çok haklısın.
130 doğru fiyat. Son ne olur deseydin 90 diyecekti
-
üzerinde manken olan motoru ınceleyemedım abı mankene bakıyorum gıbı oluyor dıye cekındım oyle bır pıskoza gırdım resmen .
-
Mankenler konusunda bende katılıyorum, orada keşke mankenler olmasaydı rahar rahat hareket edebilseydik.
Ben şahsen mankenin olduğu tarafa kafamı çevirsem yanlış anlaşılırmıyım vs diye korktum.
Resim çektirme konusuna katılmıyorum.
Zaten ciddi olan alıcılar motor başında duruyor o ara kimse oturamıyordu.
Oturanlarda 2 dk sürmeden kalkıyor zaten.
Bence bunda bir sakınca yok. Sonuçta fuar.
Sizde maddi açıdan boş gitmişssiniz o yönden bakarsak.
Gençlerden alıcı olarak farkınız yokmuş yani.
-
Fuarda bulunan herkes alışveriş yapacaksa anlamlıdır demek istemiyorum kesinlikle. Bu yüzden zaten sadece motosiklet dolu havayı solumak isteyen insanların da gelmesi ve doya doya fuarı gezmesi gerektiğini düşünüyorum. Motosikletlere binilmesi de normal, sonuçta bir gün alınması düşünülen motosiklet denenmeli, fuar bunun için de var.
Çok özel motosikletlerde mesela almayacaksan da fotoğrafı çekilebilir özel bir an olarak değerlendirilebilir.
Ama herhangi bir motosiklette poz verip bir sağdan bir soldan haşin fotoğraflar çektirmeyi mantıklı bulmuyorum. Fuar bunun için değil... Ayrıca motosikletlere zarar veriliyor, fuar malı diye çıkıcam tepesine vurucam kırbacı şeklinde davranmanın bir anlamı yok.
-
Dışardaki park halindeki motorlar içerideki motorlardan daha güzel göründü gözüme
-
Fuar mankenleri... Motosikletler zaten yeterince dikkat çekici ve motosiklet sevdalılarının dikkatini çekebilmek için ekstra sebeplere ihtiyaç yok aslında. Kadınları bu şekilde mototsikletlerin tepesine çıkarıp et pazarı gibi sunmak hiçbir şey sağlamıyor tam tersi onları metalaştırarak toplumsal algıyı olumsuz etkiliyor. Kadınların da bu durumdan hiç memnun olmadığı gün gibi ortada zaten. Nasıl memnun olabilirler ki zaten. Ben şahsen mankenlerin oturduğu motosikletlere bakamadım utancımdan. Benim gibi başka arkadaşların da olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda kawasaki standlarında mankenlerin olmaması bence takdir edilesiydi. Sebebi bundan mı bilemem tabii...
Manken resimleri başlığı altında yapılan yorumlardan belli zaten manken koyma işinin yanlış olduğu,
Özellikle bizim toplumumuzda,
Çok haklısınız,,,
-
Motorla alakasiz sırf mankenler için gelen o kadar insan vardı ki.Adam açmış ağzını mankenin resmini çekiyor bir diğeri mankenle resim cekiliyor.Haliyle motora ulaşmak sıkıntı millet resim çekme yarısına girmis.
-
Manken işi ahlaki açıdan itici mantıksal açıdan zekice bi hareket bence. Şöyle bir düşününce kadının her yerde metalaştığı görülebilir zaten, cips reklamları şampuan reklamları insanları etkilemek için her sektörde kullanılabiliyorlar, hoş çoğu işin parasına bakıyor gelelim fuar işine burada da aynı reklam mantığı gibi erkeklere yönelik bir satış politikası işte, şimdi de sizin konunuza dönüş yapalım; yazınızda demişsiniz ki bu insanlar oturuyor resim çekiliyor hor kullanıyor, bu sene kawasaki mankenleri yoktu onların yerine oturmayınız yazıları vardı ne kadar dikkat çekti dimi herkes tepki gösterdi, birde forumda sürekli gördüğüm mankenler vardı oturamadım yazıları var. Sonuç olarak mankenler hem dikkat çekici özellikleriyle hem de motosikletlerin üzerine başka insanların oturmaması yönüyle gayet mantıklı ancak yazdıklarımdan bunu onayladığımı anlamayın en başında dediğim gibi ahlaki açıdan utanç verici burda sadece mantıklı açıklamasını yapmaya çalıştım.
-
yine her zaman olduğu gibi hiçbir şey anlamadım fuardan. hayatımı motor üzerine kurmuş biri olarak sanki hiç fuara gitmemişim gibi hissettim kendimi. kafam dağınık bi şekilde çıktım. o kadar çok çoluk çocuk, motosikleti bisikletten ayırt edemicek insan vardı ki olduğun yerde duramıyosun. yanına gideyim 2 dk izleyim bakayım diyorum insan seli.. üzerine oturursun 5-10 dk öyle durup hissetmek istersin mümkün değil.. sabah gittim aynı akşam gittim aynı.. dur birde şuna bakayım diyorum ama üzerine manken oturmuş Ablak Ablak suratıma bakıyo. şimdi kafamda ki modeller için her markanın mağazasına gidip ayrıca bakıcam
-
Fuara gittik gezdik sonra Kıyafet alma niyetimizde vardı 2 kişi
Neyse beğendiğimiz marka mont pantolon ( MOTOPLUS ) tan baktık hein girecli yi kendilerini den başka satan olmadığından fiyatları şişirip Gelmişler fuara sonra %20 indirim var diyorlar acıyorsun Web sitesini sadece 20 tl ucuz fiyat verdi eğer peşin fiyatına 6 taksit yapsa alacağız ama yapmadı bizde almadık çıktık
Güzel indirim revit dainese alpinastar da vardı tek firma satmadığı dan güzel fiyatlar verdiler
Mankenlere gelince millet şaşırmış hiç kız görmemiş gibi resim çekmeler poz istemeler aval aval bakmalar
Sonuç fuar işi artık bitmiştir benim için daha da gitmem fuara özel araba ile gitseydim gider Eminönü'nde balık ekmek yer keyfime bakardım ama toplu gidince ayak uydurmak durumunda kaldım
Fuar da en beğendiğim motor ise tiger800xc idi
KTM 1190 adv oldu gerisi tırt
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)