Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Fuardaki Pisiklet Fiyatları

REKLAM ALANI
    puyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cahil cahil konuşmayın o zaman 2000 liralık çin malı cub la cbr 1000 rr arasında bi fark yok sizin mantıkla bakarsak olaylara.O 18 20 bin liralık bisikletlerle aklınıza gelebilecek herşeyi yaparsınız ama bana kalırsa 6 7 bin lirayada çok iyi bisikletler var dağ taş dere bayır dolaş hiçbirşey olmaz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Alıntı beko12345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O bisiklerin nesi var yahu okadar ?

Fiyatları görünce insan garip oluyor.
    Kimisi 250cc 0 motor fiyatı, tabiki bisikletle motosiklet çok ayrı şey ama bana bisiklet için 15-20 bin tl çok anlamsız geliyor.
    "O paraya araba alınır yav" ile aynı mantık

infernox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Versys
    O motora o kadar para verilirmi diyen arabacılardan farkınız kalmıyo bisikleti eleştirerek. Adamlar onu hafifletebilmek için karbon titanyum malzeme kullanıyo. Ne kadar hafif ne kadar sağlam vede şıkır şıkır işleyen malzemeler var i

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    O bisiklete o para verilmi diye konuşan biri mi oldu ?

The-Rock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS 200
    Aman abi naptınız ? Kimse bisikleti kötülememiş, o parayı ona veren şöyledir böyledir diye atıp tutmamış ama herkes bi' anda bir parlayıp verip veriştirmiş. Konuyu açan arkadaş şaşkınlığını dile getirip "bilenlerden" konuya açıklık getirmesini istemiş o kadar.

Forum olarak muhalefet yapmayı abartmaya başladık son zamanlarda. Sonumuz hayrola.
    Sinan Er bunu beğendi.

plegus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Kawasaki Ninja 650 R
    Arkadaşlar gömecek yer arıyormuş, adam doğru düzgün sormuş neden böyle diye, fırsat mı arıyorsunuz anlamadım.

Dostum mühendislik faaliyetleri performans açısından motosiklette yarattığından çok daha fazla fark yaratır bisiklette. Çünkü motosikleti çeken benzinken bisikleti çeken sensindir. O yüzden bisikletin ağırılığında, aerodinamik yapısında, aktarımda kaybettiğin güçte, kadro açılarında yapacağın en ufak değişiklik sana motosiklete göre misliyle performans olarak geri dönecekir. Yani bisiklette ar-ge ye çok fazla para harcanır. Performans bisikletlerin hacimli satışı da mtoosiklete göre daha az olduğu için arge faaliyetinden tüketici başına düşen pay da daha fazla olacaktır. Ve emin ol yarı amatör ya da profesyonel kullanıcılar için o fiyatların getireceği fayda parayla ölçülemeyecek kadar değerlidir.

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Alıntı yusufozugenc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "O paraya araba alınır yav" ile aynı mantık
    Bakın motosiklette bir motor var.
    Birsürü parça var, çok büyük mühendislik gerektiriyor.

Üzerinde ne motor nede abartı mühendislik gerektirmeyen bür araç 25 bin tl.

Ayrıca ben gidipte bisiklet yerine motosiklet alın falan demedim.

O fiyata motosiklet var dedim. Kıyaslamak amaçlı , fiyatın ne kadar yüksek olduğunu söylemek için.

Niye yazılanları evirip çeviriyorsunuz ?
    Adam 2 tane tekerlek koysa 200.000 tl yazsa sesiniz çıkmayacak yani ?

Niye her fiyatı abartı olan şeyi savunuyoruz ?
    Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?

Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kişisel tercih meselesi niye bu kadar abartıyosunuz ki veren verir vermeyen vermez ben vermem.
    beko12345 bunu beğendi.

plegus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Kawasaki Ninja 650 R
    Bakın motosiklette bir motor var.
    Birsürü parça var, çok büyük mühendislik gerektiriyor.

Üzerinde ne motor nede abartı mühendislik gerektirmeyen bür araç 25 bin tl.

Ayrıca ben gidipte bisiklet yerine motosiklet alın falan demedim.

O fiyata motosiklet var dedim. Kıyaslamak amaçlı , fiyatın ne kadar yüksek olduğunu söylemek için.

Niye yazılanları evirip çeviriyorsunuz ?
    Adam 2 tane tekerlek koysa 200.000 tl yazsa sesiniz çıkmayacak yani ?

Niye her fiyatı abartı olan şeyi savunuyoruz ?

İstersen önce mühendislik yap, sonra neyin ne kadar gerektirdiğine karar ver. Bir bisiklet forumunda şu dediğini paylaşırsan 5 dakikada yok ederler seni. Fikir sahibi olmak güzel bir şey ama sahip olduğun bilgiyle orantılı olmalı.

Mesela, bir mekanik alette ne kadar az parça varsa geliştirebileceğin de o kadar az nokta var demektir. Yani hareket alanın daha kısıtlı olacaktır. Fark yaratmak istediğinde yapman gereken ölçümlerin, testlerin ve üretimin hassasiyeti de o oranda artacaktır. İşin mühendislik tarafını geride bırakacak olursak ve üretim kısmına gelecek olursak ise bu bisikletlerde kullanılan malzemeler kompozittir. Yani cnc tezgahta değil, milyonlarca liralık makinelerde üretilir. Zahmetli ve zaman alan bir süreçtir. Ben demiyorum ki motosiklet üretiminde kullanılan malzemeler ve üretim bandları ucuzdur, üretim kolaydır ama ikisi kıyas kabul etmez. Eğer cbr 125i bu bisikletlerde kullanılan kompozitlerle üretmeye çalışırsan o zaman da Moto GP motosikleri oluyor zaten. Hadi onların da fiyatını eleştirelim. Tabi öğrenebilirsek

Burada karıştırdığımız mesele şu, sen fani bir insan olarak canını dişine takıp profesyonel ve şampiyonluğa oynayan bir bisikletiçin bisikletini elde edebilirsin ama MotoGP motosikletini elde edemezsin. Aynı oranda bunu mantıklı seviyelere indirecek olursan, bizim kullandığımız motosikletler oranında kaliteye sahip bir bisikleti de gidip Migrostan alabilirsin. Ama en büyük hobisi bu olan ve parasını ayırmış bir adam neden bununla yetinsin ki? Bizim harcadığımız paraya yakın bir meblağ vererek yarışlarda gördüğü bisikletlerin muadiline sahip olabiliyor. Sen de ekonomik durumun olsa bir tane RC213V yi alıp piste çıkmak istemez miydin?

E tabi o zaman da sivil pilotun biri gelip sana "eheh bi jet motoru bile yok, havalanamıyor bile ve buna bu paraları mı veriorsun?" derse ne yapacaksın?
    yusufozugenc ve mithrelios bunu beğendiler.

Bisiklette agirlik en onemli sebep oldugu icin en buyuk etken odur.fuarda felt markasinin tt bisikleti vardi.25.000lira gibi bir fiyati vardi.mesela fox,rock shox marka amortisorlerin ozellikleri ust duzey motorlarin bile bazilarinda var.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    fuarın ilk günü akşamı bir arkadaşa 800 tl'ye ghost marka alman malı (bianchi standında) bisiklet aldık, bisiklet salcano ng650 den (900 tl) ve kron (1200 tl) bize gösterilen modelinden daha hafifti, lastikleri de alman malı schalve mi neydi öyle bir şeydi, fiyat olarak diğer rakiplerinin markasız lastikleri vardı, ön amortisörleri de ayarlanabilirdi, vites takımları da kötü görünmedi bize, her şey gayet iyiydi, ertesi gün arkadaşı satıcı aramış 100 tl daha istemiş, halbuki bize satarken ellerinde fiyat listesi vardı, oradan rakamları söylüyorlardı, arkadaş oradan 150 TL'lik ekipman da almıştı ...

başka bir arkadaşa da yamaha kazık attı, 13250 tl'ye r25 derken 14500 tl demişler, çocuk acemiydi, iyi de oldu, gitti orada 8000 tl ye sıfır cbr 125 aldı...

kurye13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125
    Bisikletçi olarak yazıyorum, bisiklet gerçekten en medeni ulaşım aracıdır ama en iyisi değildir.

Bisiklet fiyatları ile ilgili yukarıda zaten yazılan yazılmış hepsine katılıyorum.Ek olarak bizdeki vergilerin insafsızlığı ve gelir adaletsizliğini de hatırlatmak isterim.

Bir de motosiklet ve bisikleti herhalde ikisi de 2 tekerlekli diye aynı fuara almışlar ama hiç alakaları yok aslında.Motorcu eğer bisikletçi değilse bisikletten ve bisikletlinin halinden anlamaz.Bisikletli de motosikletlileri hiç sevmez.Trafikte yanından yakın geçip arabaların motosikletlere yaptığı sıkıştırmaların benzerlerini yapanlar az değil.Kendinden zayıf ve küçük gördü diye insan yerine koymamak vs.

Bu arada bisiklet trafik kanununa göre bir taşıttır ve karayollarında gitmeye hakkı vardır.Medeni ülkelerin yasalarında 1,5 metre uzağından geçilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Son olarak bisikletlilere geçerken selam mahiyetinde bile olsa korna çalmayın.Aynı kategoride bir araç sürdüğünüzü, bu yüzden aranızda bağ olduğunu sanabilirsiniz, yok öyle bir şey.Zaten motoru yok ve hiç ses çıkarmayan bir taşıt.Sizin geldiğinizi yüzlerce metre öteden duyuyor.Korna çalmak gürültü kirliliği yaratıyor.Bisikletliler gürültü yapan, egzozu olan, yanından vın diye geçen her türlü cisimden mümkün mertebe uzak durmaya çalışır.Sevmiyorlar hiçbir motorlu aracı.

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    eğer motosiklet sürücüleri bisikletlerin fiyatlarının çok fazla olduğunu düşünürse, motosiklet fiyatlarına bakıp 'o paraya araba alınır yhaa' diyen araba sürücülerinden ne farkı kalır

Motosikleti
    Alıntı -ZERO- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eğer motosiklet sürücüleri bisikletlerin fiyatlarının çok fazla olduğunu düşünürse, motosiklet fiyatlarına bakıp 'o paraya araba alınır yhaa' diyen araba sürücülerinden ne farkı kalır
    Anlamak mı istemiyorsunuz ?

Olay bisiklet değil . Olay olması gerekenden pahalı olan herşey.
    Eğer bildiğimiz sigara yakmak için olan çakmakta 1.000 liraysa onada lafım var.

Kimse gidipte bisiklet alacağıma motosiklet alırım falan demiyor.

20.000 liralık motora 50.000 deniliyorsa onada sitem ederim.
    Niye anlamak istemiyorsunuz ?

Biz niye kazıklanalım , belki 1.000 lira maliyeti olan nesneyi 10.000 tl ye alalım.

Keşke heryer bisiklet olsa.
    Keşke bisiklet sürücüsü şuankinden kat kat fazla olsa.

Olay bisiklet , motosiklet karşılaştırması değil.
    Lütfen çarpıtıp durmayın.

Ki bende 3 sene öncesi alınan ozamanın fiyatıyla 1.000 liralık bisiklet sahibiyim, ve bisiklet üzerinde geçirdiğim süre motosiklet üzeride geçirdiğimden fazladır.
    Onurhan D bunu beğendi.

pompei - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    APRILLA ATR-7011
    valla hocam insanların hala anlayamadı bir şey var o da kişisel algı.Psikolog, sosyolog vs filan değilim gözlemlerime dayanarak söylüyorum mesela bir adamın hayatı telefondur ıphone 6 plus onun için ilahtır fiyatı ona göre çok değildir veya çabalar alır vs ancak bir motosiklete 3 bin lira vermek çok anlamsız boş gelir koyar.Motor değil mi hepsi aynı der, bu bisiklet içinde geçerli.Sana pahalı gelen, bu sporla uğraşan için aradığı özelliklere göre hak eden bir fiyattır.Bu böyle süre gelir size bisiklet pahalı geliyorsa bisikletle ilgili yeterli bilginiz yoktur.Bu her ürün için böyledir.

ÖZALTIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Rx-115, Yamaha Passol 2

Biz niye kazıklanalım , belki 1.000 lira maliyeti olan nesneyi 10.000 tl ye alalım.

Ki bende 3 sene öncesi alınan ozamanın fiyatıyla 1.000 liralık bisiklet sahibiyim, ve bisiklet üzerinde geçirdiğim süre motosiklet üzeride geçirdiğimden fazladır.
    Asıl sen anlamıyorsun para eden tek şey motor mu? Senin altındaki motordan çok daha pahalı ve kaliteli malzemelerden üretiliyor o bisikletler. Ve mühendislik yok diyorsun da bisikletin vidasına kadar her parçasında mühendislik ve tasarım var. Örneğin KTM nin motosikletleri pahalı hepimiz biliyoruz. Peki KTM nin bisikletlerine baktın mı hiç, google ktm bisiklet yazınca listenin başındakini koyuyorum: http://www.bisikletcim.com/ktm-myroo...er-29-bisiklet Bunun da motoru ktm neden bu kadar pahalı satıyor acaba alt tarafı teneke dimi? Hepsini geçtim mazleme kalitesinden de mi hiç anlamıyorsun? Altın da maden bakır da niye biri 150 lirayken diğeri 5 lira?
    Find what you love and let it kill you.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Bende 3990 euro ya gördüm vay vay çeke çeke tüydüm ordan...

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Bugün baktım seni görmedim ama çok hızlı tüymüşsün )

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    beni motosiklete taşıyan o pedallı iki tekere tekrar dönüş yapacağım yine öğle ve akşam yemeğimi üzerinde yiyip günün 10 saatini üzerinde geçireceğim
    kurye13 bunu beğendi.

Motosikleti

Alıntı ÖZALTIN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asıl sen anlamıyorsun para eden tek şey motor mu? Senin altındaki motordan çok daha pahalı ve kaliteli malzemelerden üretiliyor o bisikletler. Ve mühendislik yok diyorsun da bisikletin vidasına kadar her parçasında mühendislik ve tasarım var. Örneğin KTM nin motosikletleri pahalı hepimiz biliyoruz. Peki KTM nin bisikletlerine baktın mı hiç, google ktm bisiklet yazınca listenin başındakini koyuyorum: http://www.bisikletcim.com/ktm-myroo...er-29-bisiklet Bunun da motoru ktm neden bu kadar pahalı satıyor acaba alt tarafı teneke dimi? Hepsini geçtim mazleme kalitesinden de mi hiç anlamıyorsun? Altın da maden bakır da niye biri 150 lirayken diğeri 5 lira?
    O yazdıklarımdan tek para eden şeyin motosiklet olduğunu çıkardıysanız, ben burada nokta koyuyorum.

Neyse bu tartışmayı uzatmayacağım.
    İyi sürüşler dilerim.
    Onurhan D bunu beğendi.
    Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)