Yamaha Yzf R25 Motorsiklet Arka Tekerden Gelen Gıcırtı
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar motorumu alalı 3 gün oldu ve gelirken bir 25 km kadar saglam yagmurda sürmek zorunda kaldım sonraki gün sürerken arka tekerden yavas gittigimde gelen bir gıcırtı duydum sonra zinciri yagladım fakat hala var o ses ve bazende 1 inci vitesteyken belli bir saniye 5 saniye 10 saniye kadar böyle pat pat pat pat ses geliyor zincir takılıyor gibi bu ses ya boştayken yada 1 inci visteyken geliyor diger viteslerde gelmiyor bunların nedeni nedir acaba , birde motoru temizlemek için önerileriniz nelerdir acaba
Reklamlar
-
Yağmur kaynaklı bir durum olduğu aşikar.
Burası yerine servise sormanız daha mantıklı olacaktır.
-
Yağmurda motormu surulur? Arka tekerlek rulmanlarina nem kacti, motoru direk kapatinca kurutmadan, pas yapti orasi , komple gobek, rulmanlar sokulecek temizlenip gresle yaglanip kapatilacak. Zinciride yaglamak yetmez, gaz ile iyice temizleyip , sonra birdaha yagla, motoru yikadiktan yada yagmurda surdukten sonra muhakkak bir yolunu bulup kurutmaniz lazim, en sagliklisi hemen cikip yol yapmak, yada bir hava komresoru ve sac kurutma makinasi kullanarak kurutmak.
-
Bu konuda ciddi misin trolluyormusun? Pek bilgim yok ama yagmurda motor surulmez diye seymi olur yahu?
-
konusuyo ıste... motor sadece kuru havada kullanılır ... ama o zamanda toz kacar napcaz sımdı...
-
4Vaqrant adlı üyeden alıntı
Bu konuda ciddi misin trolluyormusun? Pek bilgim yok ama yagmurda motor surulmez diye seymi olur yahu?
işkembeyi kübradan sıkıyo kardeşim bakma sen ona, fren balatalarına su tut tazzikli muhtemelen gıcırtı sesi geçecektir
Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun; Martı sevdiği denizden asla vazgeçmez
-
-
Hıı R25 çiş kaka zaten bende ondan almadım ( :////// )
-
Yamaha yanlış yaptı bende ondan dolayı almıyorum. 13500 liradan sattı da biz mi almadık?? Motosikleti ne kadar sevmiş olsam da enayi yerine koyulmayı hazmedemem.
-
mobilete o kadar para verirsen gıcırdar tabi. gidip karbon yarış bisikleti alsaydın hem daha hızlı hemde sorunsuz giderdi
-
Abilerim kardeşlerim adamın hevesını niye kırıyorsunuz adam motoru beğenmiş almış siz politakasını sevmiyorda olabilirsiniz ama yani şuan adamın piskkolojisini bitirdiniz bence kötülemeyi bırakıp yardım etmeye çalışalım
-
Montaj sıkıntısı vs olmaz. R25 monte haliyle kutudan çıkıyor. Bayi sadece Aynaları takıyor.
-
Şimdi yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim zorunluluktan 25 km kadar yagmurda sürmek zorunda kaldım otobüs firması zor ikna ettim durmaları için anca öyle anlasabildik şimdi ben giderken hızlı o gıcırdama yok bu gıcırdama şey gibi yani teker her turunu tamamlayıp döndügünde yavas giderken vıyk vıyk ses geliyor her dönüşünü tamamlarken hızlanırken tabi duymuyorum motoru zaten 5 7 devir civarı sürüyorum bazen trafikte zorunda kalınca bir 2 3 defa 11 deviri cok kısa süreli basmadım degil basmak zorunda kalıyorum servise gidicem gidicemde şimdi motoru yeni aldık cepte para yok pul yok servise giderim şudur budur derken fazla masraf cıkarmı diye düşünüyorum birde daha yag spreyi temizleme spreyi 50 tane şey var bunlar yetmezmiş gibi kask oldugu yerde düştü vizörün kilit plastigi kırıldı vizör oturmuyor aksilikler cogaldı motorda camurlu biraz egzoz temizlemekte lazım
-
Hocam haram parayla falan mi aldiniz kask falanda sikinti yapmis takiliyorum yanlis anlamayin Para demissiniz de sifir motor 25kmde sikinti cikartiyorsa bir de ustune utanmadan para mi isteyecekler.Tüketici hakki var kardesim kusura bakmicak kimse 25kmde ben bu motora ne yapmis olabilirim ki sikinti varsa uretimdendir.Saldir bayiye
-
kardeş motorun yeni olduğu için balata disk e sürter onun sesi o. benim kros motorda yeni balata vardı ondada oluyordu aynısı. o zamanla açılır. bi balata temizleyici al 10 tl filan. balatalar a sık düzelir.
-
"Yağmurda motor mu sürülür ?" ne demek ya ? Sabah sabah güldüm.
Servise götür arkadaşım, önemli bir şey değildir.
-
Kara35 adlı üyeden alıntı
Yağmurda motormu surulur?
niye yağmurda motor sürülmüyormuş ben anlamadım?
-
Evet balata yeniliginden kaynaklanır o ses demişti bir 2 yere kabaca gösterdigimde birde bazen 1 inci viteste debriyaj sıkılıykrn veya bos viteste ama herzmaan degil bazen tak tak tak diye ses geliyor debriyaı bırakmya baslayıp kavramaya girince gidiyor bu ses sanki zincir sürtüyomus takılıyomus hibi tak tak tak tak geliyor ama yürürken sıkıntı yok bu dedigim ya devriyaj sıkılıykrn yada boştayken geliyor motor şuan 280 km de alanyadan almıştım motoru ankaradaki yetkili bayiye götürmeyi düşünüyorum 2 yıl garantili bir sıkıntı cıkmaz heralde
-
Kara35 adlı üyeden alıntı
Yağmurda motormu surulur? Arka tekerlek rulmanlarina nem kacti, motoru direk kapatinca kurutmadan, pas yapti orasi , komple gobek, rulmanlar sokulecek temizlenip gresle yaglanip kapatilacak. Zinciride yaglamak yetmez, gaz ile iyice temizleyip , sonra birdaha yagla, motoru yikadiktan yada yagmurda surdukten sonra muhakkak bir yolunu bulup kurutmaniz lazim, en sagliklisi hemen cikip yol yapmak, yada bir hava komresoru ve sac kurutma makinasi kullanarak kurutmak.
kara35
allayıp pullayıp o motordan bundan şundan bahsedersin ben prof'um dersin
koca forumda bendeN 5 tane daha yok dersin
50tane motor kullandım sattım dersin
35 40 senedir motorcuyum dersin
motorun tipine bakıp bundan cacık olmaz diyecek kadar kendini prof hissedersin
oldumu şimdi PAMPA
(((((Yağmurda motormu surulur?))))
bu ne yaw
SENİ Bİ TÜRLÜ ÇÖZEMEDİM KARA 35
ne ayaksın sen
-
Ben de yeni R25 sahibiyim. 240 km deyim, aynı gıcırtı benim motorda da mevcut. Sanırım henüz rodaj ı tamamlamadığı için parçalar birbirine alışmaya çalışıyor. TAbi can sıkıcı durum yinede. Bir sonuç alırsanız paylaşırsanız ben de sevinirim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)