Anket: Hangi Motosiklet?
- Katılımcı sayısı
- 91. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
Kawasaki Ninja 300 vs Yamaha R25
Reklamlar
-
Reklamlar
-
-
fiyata takilma diyorsun ki bence atla deve degil o zaman tork candir diyelim.
ayrica se kawa fena guzel duruyor
-
Bir kere yükselticeksin sonuçta seni ne zorlamıyacaksa ona yönel. 2 side kendini kanıtlamış makineler. Maddi sıkıntın yoksa Z300 alırsın 3-5 masrafla çok tatlı birşey olur eğer zar zor yetişiyorsa zaten R25 candır. Performans bakımından ahım şahım fark olcağını düşünmüyorum. Yani halkın tabiriyle aynı motorun yeşili :D
-
Ninja 300 derim ben.
Zira R25'e kafayı takmıştım bir ara sonra döndüm Ninja 300'e. Teknik verilerde her halükarda Ninja 300 daha iyi.Ninja'nın dezavantajları ise, Yıllık vergisi ve Radyatör Isısını göstermeyen gösterge. Yamaha lansmanı bile karşılayacak kadar motor getirmemiş, Parça ihtiyacını karşılayabilir mi emin değilim. Ninja 300 2 senedir satılıyor. az buçuk piyasası oturmuştur. yamulmuyorsam Ninja 300 2k daha az devir çeviriyor, bu da yine yamulmuyorsam düşük devirlerde güç demek oluyor.
Barkın'ın bu iki model için olan incelemelerini doğru bulmuyorum.
1. R25 videosunda Barkının arkadaşı Yamaha bayisi açtı, Yamaha ile dirsek teması arttı, Yok olana var demese bile normalde burun kıvaracağı şeyleri atlayarak yaptı bence incelemeyi
2. Ninja 300 için de Amortisörleri yermişti ama ben yabancı hiçbir mecrada buna değinildiğini görmedim. o yüzden yanıltıcı olabilir.
-
İşin komik tarafı Ninja 300 %37'lik ötv dilimine girmese R25'den ucuz olacak iyi mi...
%18 KDV, %8 ötv'yle hesaplayınca bugünün euro kuruyla 12.930 TL ediyor Ninja 300. Honda'yla Yamaha hükümete dua etsinler R25 ve CBR 250 asla şu anki fiyatlarına satılamazdı saçma ve haksız vergilendirme olmasa.
-
Hocam ninja 300 İçin aldığım fiyat. R25den sadece 1300 Lira daha fazla...
-
Bütçe sıkıntı olmazsa ninja300 derim daha heybetli daha güzel depoyu tut kontrayı bas virajda r25 deposu çok ince
-
Ninja 300 kullanicisi olarak kesinlikle öneririm paraniz yetiyorsa r 25 e bakmayin butceniz kısıtliysa degerlendirin derim. Tipi torku gucu gidisi ben sahsen r25 ten herhangi bi ozellikte geri oldugunu düşünmüyorum. Biri 14500 biri 16 17 civari butceniz el veriyorsa kesinlikle ninja 300. Ikinci elini 15 15.5 bulabiliyorsunuz zaten...
-
Ninja 15bin çeviriyor 13cepte. Sonrası redzone
-
Ninja 300 daha şık duruyor cocuklugumdan bu yana hep kawaları sevmisimdir sizin sevkiniz baska olabilir tabi-). Ne vergiymis arkadas ya devlet acından olecek gibi vergi aliyor simdi ninja 300 den net kac tl aliyor bizim devlet 5bin tl aliyormu?
-
bence r25. yakından görmeden karar vermeyin derim. özellikle ön takımın o kalın süspansiyonlarla güzel çalışacağını düşünüyorum. beğenmediğim tek yeri cılız deposu, onun haricinde her yerini çok beğendim. dört dörtlük olmuş. vergi farkı ve yüksek devir çevirebiliyor oluşu, üstüne de daha hafif oluşu aradaki küçüçük beygir farkını ortadan kaldırır (bence)
-
Fiyat önemli değil,tecrübem el verseydi mt 07 almayı düşünüyordum ama daha çok erken.Aslında ikisini de yan yana görmek lazım.Yamaha'nın şu saçma politikası olmasa ve motoru hemen teslim etseler r25 tercih edecektim ama şu an Ninja daha önde tercih olarak.
-
Kawasaki daha güçlü.
Maksimum gücüne 11.000 devirde ulaşırken Yamaha 12.000 devirde ulaşıyor ki bu çok önemli. Yüksek devir çevirmek motorun ömründen yemek demektir.
Ama yukarıdaki katalogda yanlış bir bilgi var. Kawasaki Z300 8 Valf Yamaha tr sitesinde 4 valf diyor.
Ayrıca yamahada abs yok.
Kawasaki abs siz 168 r25 166 kg
-
tamerozkul adlı üyeden alıntı
Ninja 300 daha şık duruyor cocuklugumdan bu yana hep kawaları sevmisimdir sizin sevkiniz baska olabilir tabi-). Ne vergiymis arkadas ya devlet acından olecek gibi vergi aliyor simdi ninja 300 den net kac tl aliyor bizim devlet 5bin tl aliyormu?
Toplam fiyatı 5860 euro, yaklaşık 16.400 TL yapıyor. 6260 TL'si vergi. %18 KDV, %37 ötv. İşin trajikomik tarafı verginin vergisi alınıyor. Önce %18 KDV'li fiyat hesaplanıp sonra 1.37'yle çarpılıyor...
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Motosiklet Eğitmeni
Karsilastirmaya gerek yok.
250cc sport segmenti dünynin hiç bir yerinde tutmadi ve üretimden kalkti.
Yani bu yil ve önümüzdeki yillarda alacaginiz tüm 250cc ss ler geçen yilin makyajlanmis modelleri olacak ve Türkiye gibi satisi devam eden ülkelerde de tutmazsa muhtemelen satistan çekilecek.
Bu nedenle madem imkan var Kawasaki iyi bir tercih diyebilirim.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Kawasaki derim ben madem.yukseltiyorsun anlamlı bisey olsun..
-
Türkiye de parası olan motosiklet kullanabilir. Yamaha bugünkü R25 fiyatından dolayı benim için bitmiştir. Vazgeçtim... Gücüm yetmiyor :(
-
COQ adlı üyeden alıntı
Karsilastirmaya gerek yok.
250cc sport segmenti dünynin hiç bir yerinde tutmadi ve üretimden kalkti.
Yani bu yil ve önümüzdeki yillarda alacaginiz tüm 250cc ss ler geçen yilin makyajlanmis modelleri olacak ve Türkiye gibi satisi devam eden ülkelerde de tutmazsa muhtemelen satistan çekilecek.
Bu nedenle madem imkan var Kawasaki iyi bir tercih diyebilirim.
Sen böyle diyorsun ama, Yamaha R3 ü çıkarmış durumda. Tamamen yeni 320 cc 42bg lik motor üretmiş. Bunu 250 cc den devşirebileceğini düşünmüyorum.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
-
Motosiklet Eğitmeni
Sinan Er adlı üyeden alıntı
Sen böyle diyorsun ama, Yamaha R3 ü çıkarmış durumda. Tamamen yeni 320 cc 42bg lik motor üretmiş. Bunu 250 cc den devşirebileceğini düşünmüyorum.
Ben de onu diyorum zaten.
Kawa ve yamaha 300cc den devam ediyorlar.
Honda onu bile yapmayip direk 500cc ye atladi.
Kisacasi 250cc segmenti ölü dogdu çabuk geçti.
YArin vergi dilimlendirmeleri yeniden gözden geçirilse kimse 250cc getirmez.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)