Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Hangi Motosiklet?

Katılımcı sayısı
91. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Kawasaki Ninja 300 Special Edition

62 68.13%
  • Yamaha R25

29 31.87%
3. sayfa BirinciBirinci 123

Kawasaki Ninja 300 vs Yamaha R25

REKLAM ALANI
    tubejh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ankara- Tekirdağ( Çerkezköy)-Çanakkale- artık nere olursa :)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 700
    Kawasaki Motorun üstüne oturtmuyordu ben de üstüne binip incelemediğim motoru neden alayım dedim adama. üstelik Ducati panigale 899 üstüne 2-3 kez oturmuşken ( fuarda döndüm dolaştım Ducati standına gittim) Ankara'da bayisi de getirmiyor ki gidip inceleyelim. kawasaki konusunda yiğidi öldür hakkını ver çok güzel motor z300 ve ninja 300 özellikle, ninja 250 ve z250 güzeldir ama ilgi mi çekmedi. Ninja 300 , Ninja 600 yanındaydı ayırd etmek için ön amortisöre bakmak gerekiyor çok kalıplı, z 300 ilk başta göremedim motorun yanında durduğumu bile fark etmedim adama sordum getiriyim mi diye saka yaptı yok mu dedim fuarda adam önün de ya dedi :D Barkın bey kawasaki baya eleştirmişti plastik ve amortisör konusunda Ben pek birşey göremedim salar mı salmaz mı bilemem. Amortisör konusu herkes bişey diyor, Bende kimseye güvenmiyorum :D fiyat 16.500 Tl geliyor. Z300 fiyatı umdum fiyat olsaydı düşünebilirdim. Yamaha fuara motoru almaya gittim, isim yazdırmaya filan ama 14.500 TL diyince üstüne oturu fotoğraf çektirmeden başka bişey yapamadım nakitte indirim filan yok mu dedim ama yok. Yzf- 25r depo plastik, bağlantı yerleri plastik depo ninja 300 kadar büyük değil , orda motoru inceleyen arkadaşlarda kablolar çok açıkta dediler ama o kadar incelemedim hala alıp almama konusunda kararsızım, Yamaha dylan bakayım bari onu alayım acemiliği atarım yazlığa götürürüm diye düşündüm onun fiyata da 6000 TL çektiler artık ordaki adama kızdım: ''bu ne ya ne kadar pahalı '' adam hala pahalı değil deyip duruyordu. Ktm Duke 200 fiyatı ederinden fazla olduğu için düşünmediğim bir motordu fuarda fiyatı 11.500 TL çekmişler bu hafta alma olasılığım baya yüksek :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

bu sene bi motora heves ettim olanlara bak

Yamaha 13.500 diyor ertesi ay 14.500 diyor.
    Hyosung anlamadığım şekilde 14.700 diyor.
    Cbr yine performans konusunda geride.
    ninja 300 16 bin küsür tl.
    ninja 250 sl'in boyutları küçük.

hellboys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600FA 2013
    Alıntı Smyrna35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sezona yaklaşırken bana artık çok küçük gelen cbr125'imi sattım ve cc büyütme olayına giriştim.1.85 boy ve 95 kilo olduğum için en başta gönlüm Hyosung'dan yanaydı,daha sonra çevremdekilerin ve Urla'daki Sabri Usta ve oğulları (bilenler bilir çok düzgün insanlardır) tavsiyesi üzerine -resmen sakın alma kanser olursun dediler- ben de bu iki model arasında kaldım.Ninja 300 gereksiz pahalı,dört tane ybr alırsın o paraya gibi yorumlardan ziyade daha bilgilendirici yorumlar bekliyorum
    http://i.hizliresim.com/nAlOgM.jpg
    http://i.hizliresim.com/RJDnV7.jpg
    eğer verdiğiniz teknik veriler doğruysa ninja 4 valf iki silindir yamaha iki silindir 8valf yani silindir başına 4 valf yamaha da bu onun yakıtının daha düşük olmasını ve performanslı olmasını sağlıyor yeni teknoloji benim için her zaman daha iyidir alimünyum forged pistonlar falan bunlar güzel şeyler kawasaki hakkında net bir bilgim yok yukarıdaki bilgiler ışığında konuşuyorum

Siyah&Beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250
    Fuarda Kawasaki standi ozellikle H2 nedeniyle cok ilgi goruyordu. 250.lik model resimlerden de anladigim gibi cok kalipsiz ve kucuk. Ninja300 30.yil versiyonu epey aklimda kaldi. Special edition gibi bu da cok guzel. Yamaha R25 e bakamadim bile deli bir ilgi vardi. Yanina gidip goz gezdirebildim sadece. Resimlerdeki gibi guzel ve cekici gelmedi bana. Honda standi bu sene cok kisiliksiz ve ozensiz hazirlanmis. Fuar genelinde her motorun uzerinde bir resmim olsun seklinde gezen ve muhtemelen motor tecrubesi dahi olmayan binlerce kisi olunca dogru duzgun inceleme sansi olmuyor. Ninja300 30.yil versiyonu ve abs.li versiyonun fiyati zihnimde kalarak guzelim Cbr250 mi daha cok sevmeye karar verdim

fuarda iki modelide inceledim. bence ninja 300 daha şık duruyor.

Siyah&Beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250
    Ninja 300 ozel 30.yil versiyonuna hayran kaldim. Tabii bundan sonraki motorum abs.li olsun isteyince ve bunun da abs.li fiyati epey yuksek olunca simdilik hayallerimde gezmeye devam ediyor. Dun esime gosterdim resimlerini tekrar. Baksana ne guzel diye. Bu cocuk oyuncagi gibi duruyor senin hondan cok daha guzel dedi. Bir anda elinden oyuncagi alinan cocuk gibi uzuldum

ikisi arasında kaldıydım ama ninja 300 ü canlı görünce gönlüm ninjaya kaydı ninja 300 special edition da siyahla yeşilin ahengi 600 lük motorları daha çok andırıyor. biraz açığım kaldı onu da tamamlayınca önümüzdeki ay alıcam inşalla ninjayı.

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    r25 in alt devirlerinde aradığın çekişi bulamaya bilirsin, şehir içinde sıkıntı olabilir? şehir içinde kullanıp, bilenlere sormak lazım.

Yiğit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf r125
    Ninja 300r

Mustafa_Uz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Multistrada 1200
    Arkadaşlar ankette ninjaya oy verip R25 alan bir kullanıcı olarak fikirlerimi söylemek istiyorum. Öncelikle şunu belirteyim. Ben ninja hayranıyım 2 yıl boyunca 2 silindir ninja 250 cc. kullandım. Tam bir R başlangıç motoru. Tabiki R serisinin temeli olarak şehir içi ve uzun yolda yoruyor. (Oturuş pozisyonundan kaynaklı) R25 ise dış görünümde R serisi gibi görünmekle birlikte aslında kullanım rahatlığı olarak R serisi ile pek uyuşmuyor. Şehir içi çok rahat. Deponun ince olması ise aslında kontrada size dejavantaj değil avantaj sağlıyor. Bisiklet gibi motor ile istediğiniz gibi oynayabiliyorsunuz. Bence R25 ülkemiz şartlarında 250cc. katagorisinin lideri. Ninja 300 ile kıyaslamak çok da mantıklı gelmiyor bana. Ötv'ye aldırmıyor iseniz ve 2. el düşünmüyor iseniz ninja 300 alınır. Fakat daha ziyade artçıl ile motoru kullanacak iseniz ve 2. el değeri ile yakıt sizin için önemli ise r25 daha mantıklı geliyor bana.

Arkadaslar selam

uzun suredir 2 si arasinda kaldim.

ninja 300 den sogumamin sebebi euro kurunun çok yukselmesi.

Eger kur biraz duserse ninja alacagim.

Motosikleti
    arıyorumm
    ikiside güzel motor hiç birine çamur atacak değilim. ben 50 cc fark için okadar ötv ödememek için r25 aldım pişmanmıyım kesinlikle hayır. 50 cc farka rağmende arada bi top speed farkı yok çünkü r25 kilodan kazanıyor. ikisinide deneme şansın varsa dene öyle karar ver bence

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    TR deki vergi sistemi ve alım gücüne 250cc çok uygun. Avrupadaki durum farklı olabilir. Yönü avrpa belirlediği için bize sadece kaderimize razı gelmek kalıyor.

Ha benim tercihim sorarsan kendi kanderimi belirlemekten yana )
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ninja 300 ile aralarında 1300 TL varsa Ninja almak daha mantıklı. Vergiler böyle olduğu müddetçe fiyat avantajından dolayı Türkiye'de 250 cc her zaman en mantıklı çözümdür. Fiyat farkı azsa düşünmeye gerek yok.

.
    Alıntı handsome_07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ikiside güzel motor hiç birine çamur atacak değilim. ben 50 cc fark için okadar ötv ödememek için r25 aldım pişmanmıyım kesinlikle hayır. 50 cc farka rağmende arada bi top speed farkı yok çünkü r25 kilodan kazanıyor. ikisinide deneme şansın varsa dene öyle karar ver bence
    Beyler olaya bir de diğer taraftan bakalım mı ? Evet Ninja 300 üst vergi dilimine (%37) giriyor ve yaptığınız hesaplarla 6 bin TL kadar bir vergi çıkıyor. Daha önce de yazmıştım Xj6'nın TR giriş fiyatı 13bin küsür. Yamaha Xmax ve r25 vergisiz fiyatı sadece 1000 TL daha ucuz 4 silindirli 600cc'lik makineden bahsediyoruz. Nasıl oluyor bu iş ? Sizce bu adamlar üst cc de satılsın diye karlarından mı vazgeçiyorlar , yoksa zaten arada uçurum var diyip, 250cc ve altı makineye fahiş fiyatlar mı çekiyor ?

Bir de şöyle sorayım ? Diyelim ki vergi dilimi 300cc'den başladı ve Ninja 300 %37 ötv ve kdv oranından etkilenmedi. Kawasaki Ninja300'ü 250cc altı fiyata satar mıydı ?

Konuyar25 çok güzel devirlenen stabil ve viraj performansı çok güzel olan bir motosiklet. Ninja 300 sürme fırsatım olmadı.

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    euro 3,42 yi gördü!
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler olaya bir de diğer taraftan bakalım mı ? Evet Ninja 300 üst vergi dilimine (%37) giriyor ve yaptığınız hesaplarla 6 bin TL kadar bir vergi çıkıyor. Daha önce de yazmıştım Xj6'nın TR giriş fiyatı 13bin küsür. Yamaha Xmax ve r25 vergisiz fiyatı sadece 1000 TL daha ucuz 4 silindirli 600cc'lik makineden bahsediyoruz. Nasıl oluyor bu iş ? Sizce bu adamlar üst cc de satılsın diye karlarından mı vazgeçiyorlar , yoksa zaten arada uçurum var diyip, 250cc ve altı makineye fahiş fiyatlar mı çekiyor ?

Bir de şöyle sorayım ? Diyelim ki vergi dilimi 300cc'den başladı ve Ninja 300 %37 ötv ve kdv oranından etkilenmedi. Kawasaki Ninja300'ü 250cc altı fiyata satar mıydı ?

Konuyar25 çok güzel devirlenen stabil ve viraj performansı çok güzel olan bir motosiklet. Ninja 300 sürme fırsatım olmadı.
    geç olmuş ama güç olmasın

kar marjlarını arttırıp fahiş fiyat çekiyorlar o ötv bütün motorlara kalksın görürüm ben onların validelerinin nur yüzlerini

Keoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-125, R25 Ve Tekrar R25,Dominar 400,Mt-125 Abs
    R25 abs getirirse ortalığı silip süpürür.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    300 ABS...

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)