bugün keyif gezisi yapayım dedim bin pişman oldum. Mudanyada neredeyse kaza yapıyordum.
barzo bir pejo partner sürücüsü yol boyu tampon tampona takip etti. marinanın az ilerisinde sola dönüş yapmak için sinyalimi verdim, tam dönüş yaparken bu geri zekalıda beni sollamaya kalkışınca-aynı şeritte hemde!- şerefsizin fren sesini duymamla debriyaj fren ne varsa asıldım. lastiklerde tırt olunca motor yattı fakat zar zor tutabildim. o kadar yattıki depo kapağından benzin sızdı. iki karış uzaklık kalınca ancak durdurabildim motoru o da yalpalaya yalpalaya, ayaklarım yerde çok ters bir durumda. sinirle hayvana bağırdım, "sinyal vermedin" dedi. yanan sinyali gösterdim ve kafa atmamak için kendimi zor tuttum. eğer çarpışsaydık büyük olasılıkla sol bacağım kırılırdı. kaputa kafayı yandan çarpınca da kaskın ağırlığıyla beraber boynumun kırılması da bonus olurdu.
bu satırları yazamıyor olurdum büyük olasılıkla. medeniyet görmemiş bir maymun yüzünden ölebilirdim. yazın planladığım turları iptal ettim, motorun brandasını çektim, bir daha ne zaman binerim bilmiyorum. ve daha düne kadar ne kadar dikkatli sürüyorum diye kendi kendime övünüyordum. ben ne kadar dikkatli olsam da bir şerefsizin bir anlık dikkatsizliği yüzünden ölebilirdim. düşünsene arkandan gelen adam telefonuna bakıyor ve seni öldürüyor. adama koyar böyle bir sebepten ölmek. ve sadece ben ölmezdim, arkamda bıraktıklarımda ölürdü. gerçekten çok korktum. önerilerinize ihtiyacım var arkadaşlar, tekerleriniz her zaman düz bassın.