TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
allaaa DERYALİ siz mi açmıştınız başlığı özürdilerim bu sefer gerçekten idrak edemedim .bu siteye üye olduğum günden beri o kadar apuk sapuk başlık ve yazı okudum ki artık başlıkları ve yazıları tam ciddiyetiyle okumaz oldum üzgünüm kusura bakmayın.topcase olayı hepimizin mevzusu eğer ceza yazılacaksa herkese yazılmalı ,herkesde buna itiraz etmeliki yönetmenlik değişmeli ya da orta yolu bulmalı tekrardan kusura bakmayın
ne kadarda fırsatcısınız elinde kanıt olmadan mı vergi dairesinde mi çalışıyorsunuz acaba yazılı belge makbuz mu arıyorsunuz ? ne iddaa da bulundumda kanıtını aradınız yoksa altınızdaki hint malı motoru alma ybr alın başlıklarına mı takıldınız bunun somut bir kanıtınımı sunmam gerek güldürmeyin beni allasen
Mustafa Kemal Atatürk
ilk olarak siz zaten biliyosunuz nelerden bahsettiğimi.. 2. olarak ben motorumdan gayet memnunum.. 3. olarak iki teker sevdalısı herkes benim gözümde aynıdır.. değer CC ile değil adamlık ile ölçülür.. son olarak sizi muhatap alıp konuyu uzatmıcam, bu tarz orta okul konuşmalarını çok önce bıraktım.. iyi forumlar kardeşim
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
Polisler bu tür işleri sırf günlük kotaları dolsun diye yapıyor
Bence bu çantaları ruhsata işletme olayını ticari amaçla kullanılan motosikletlere yapsınlar.Gerekirse ticari amaçlı olarak kullanılan motosikletlerde ruhsatta ticari olarak geçsin...
ruhsata işletelim tamam da 700 800 tlyi buluyor
motosiklet kullanıcılarını enayi sanıyorlar,aynı sigara zammı gibi, para bol bizde parası olmayan binmesin manTığı
aslında motosikletini ticari kullananlara ceza yazsınlar onlar ruhsata ticari yazdırsın olsun bitsin bu iş motosikletin yarısı kadar çanta takıyorlar hoş o koca çanta proje çizilince yasal oluveriyor
çamlıca gişelerinde 10 gündür servis araçlarını avlıyorlardı bu gün baktım motorcu dizmişler... ceza yazacak bir şey buluyorlar... duraktan yolcu alırken ceza yemişliğim var...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Aslında bu konunun aslını hergün kullandığım yol üzerindeki polislere sormak istiyorum ama "Evet doğrudur,madem sende hazır gelmişken siftahıda seninle yapalım" demelerinden korkuyorum.Bunu polislere yüklememek gerekir birazda.Yasayı çıkaran zihniyet paraya aç olduğu için pekte şaşırmamak gerek.Aslında sırf bunlara inat 250-300 kişi toplanıp İstanbulun en işlek yerinde polislerin önünde sıraya girip hadi bize ceza yazın diyeceksin.2-3 gün trafiği alt üst ettikten sonra değil ceza yazmak,ben sana para vereyim gözükme gözüme der.
Devletin parası mı bitmiş gene?
Bu çanta olayı çözüme kavuşacak elbet ama bu süre zarfında bir çok motosiklet kullanıcısının canı acıyacak gibi..
Ben arka çantadan vaz geçtim.. Alırsam yan çanta alırım.. Gerçi güzide polislerimiz onada ceza kesebilir..
Bu arada hemen Ruhsatıma baktım yolcu sayısı 2 yazıyor..
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
Arkadaşlar bu konuyla ilgili en detaylı yazıyı buldum. Deryali arkadaşın gösterdiği yazının temel aldığı orjinal yazı ve ondan öncekiler
yazıda orjinalindeki sökülüp takılabilenler için tadilat gerekmez diyor. Bakınız link 2. sayfa. Bizim çantalar da orjinal olduğuna göre (çünkü bunların hepsi marka ve uluslararası onaylı) orjinal kategoride değerlendirilmelidir. Ayrıca alınan karar yani TSE kararı tamamen "ev ve iş yerlerine" diye başlıyor. Lütfen tümünü okuyun ve bunları delil olarak kullanıp önceki mahkeme kararıyla birlikte mahkemeye gidebiliriz. Selamlar.
http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya...&turu=X&sube=7
Not: tek kişiye indirme sebebi, artçının el tutamağının çanta sebebiyle iptal olmasıymış. Yani el tutamağı iptal değilse zaten motor 2 kişilik.
2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).
İstanbul'da o kadar motorcu var gidip de bir eylem yapsanız yol kapatsanız, üstüne bir de motosiklet kulüpleri, dernekleri ve federasyonu ile birlikte hareket edilirse sesinizi duyurursunuz emin olun.
ilkin "hukuk devletinde" yaşadığınız fikrini kafanızdan siliniz,
bildiğiniz sistemleştirilmiş orman kanunu ile yönetiliyoruz.
devletin harcamaları gelirlerinin çok üstünde (bir havuza 76 milyon musluktan iplik gibi gelen suyu artık nasıl bir hortum ile çekiyorlar ise).
para lazım.
alternatif mesya kanallarını kullandığınızda devletin neden paraya ihtiyacı olduğunu daha iyi anlarsınız.
benim bu konudaki mottom "sökerim çantayı kimseye minnet etmem"
bunlar güzel günler,
250 cc motosiklet almak lüks oldu sanki.
sülüman;
şu yeni iç güvenlik paketini okur musun ?
bir araya gelince ne olacak sanıyorsun ?
can't be worried about that shit. life goes on man.
bu olayı moted e taşıyarak çözüm bulmalarını sağlamamız lazım diye düşünüyorum
yoksa biz burda kendimizide yırtsak bi çözüm üretemiyeceğiz
başka çözüm önerileri olan varsa lütfen paylaşınız
ben az önce motede bir mail attım dönüş yaparlarsa bilgilendireceğim
peki bu topcase leri Türkiye de satan firmalardan bir ses çıkıyormu bu konuda ?
Givi,Kappa,HepcoBecker gibi büyük firmaların Türkiye de ki yetkili bayileri bu çantaları oldukça tatlı karlarla satarken
(bir otomobilin 150-200 lt lik portbagajı gidin bakın max 750 liradır,bu paraya motosiklet için ancak 50 lt lik alabilirsiniz,tabi buda ayrı bir konu başlığıdır)
bu markalar tüm dünyada satılıyor böyle bir ek onay olmadan motosikletlere takılabilmesi için gerekli sertifikalara sahip demiyorlar mı gerekli mercilere..
cezalar arttıkça kendilerinin satış adetleri etkilenecektir diye düşünüyorum..
Yeni guvenlik paketinden sonra 3-4 motordan fazlasinin biraraya gelmesi bile polise sizi vurma hakki verebilir.sülüman;
şu yeni iç güvenlik paketini okur musun ?
bir araya gelince ne olacak sanıyorsun ?
Atki yerine kaskla yuzu kapatmak ve motor (silahtan sayabilirler) kullanarak eylem yapmak konusunu destan yazan polis nasil yorumlarsa artik ona gore muammele yaparlar.
Bu konuya ne motosiklet firmaları, ne çantaları satan ve distiributoru olan firmalar ilgilenir. Problem bizim problemimiz. Çözümünü ancak biz sağlayabiliriz. Şu motosiklet dernekleri işe bir el atsalar. Dernekler sivil toplum kuruluşlarıdır ve sivil toplum kuruluşları bu tip durumlarda üyelerinin hakkını savunmak için faaliyet gösterir. Hadi kulüp veya dernek olarak dava açmak yemedi, ters düşmeyelim dediler, bir avukat çıksa da bir idari dava açsa olay çözülür.
Birçok kişi kesilen cezaları yeni çıkan kanun nedeniyle zannediyor. Hayır ortada yeni kanun yok. Mevcut kanuna göre yapılan bir uygulama bu ve hatalı bir uygulama. Yazılan cezalar da kanuna aykırı yazılıyor. Kısacası memurun kanunsuz uygulamasıyla kestiği haksız cezayı ödüyoruz. Bir devlet kurumunun kanusuz uygulamasını ekgellemenin yol idare mahkemesinde dava açmaktır. Başvuruda da yürütmeyi durdurma kararı istersiniz.
Fazla uzatmayayım, bilgisi ve maddi imkanı olan birisinin emniyet genel müdürlüğüne bu uygulamanın durdurulması için idare mahkemesinde dava açması yeterli. Dava açabilmek için elde bir ceza olması gerek ki uygulamaya delil teşkil etsin. Ceza yazılan bir babayiğit çıkıp böyle bir dava açmadıkça bu cezalar yazılmaya devam eder.
Önceki postlarda paylaşılan mahkeme kararı ise sulh ceza mahkemesinde açılmış ve o kesilen cezaya itiraz niteliğinde yani diğer kesilen cezaları bağlamaz. Açılacak davanın ülke genelinde yapılan uygulamanın kanuna aykırı olduğunu ve uygulamanın durudulması gerektiğini talep etmesi gerekiyor.
Hukukçu değilim ama kanun yönetmelik ile işim çoktur. Bir yanlışım varsa hukukçular düzeltsin. Şahsi fikrim tek ve kesin çözümün bu olduğudur.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)