Kuryelik yapan arkadaşlar gelsin!!
Reklamlar
-
arkadaşlar ben de dahil bir çoğumuz bu işi yapıyor herkes şikayet ediyor fakat toplanıp sesimizi duyurmadıkça bizi duyan olmaz bir çoğumuz yemek veya evrak kuryeliği yapıyor yahut ecza depolarında acil ilaç götürüyor yağmur kar çamur demeden .
şu an çalıştığım yer de dahil güvenliğe önem vermiyor basit 20-30 liralık kask alınmıştı pantolon/dizlik eldiven gibi ekipman veren iş yeri hiç görmedim bu riskli işe rağmen az para alıyoeuz hergün ben bile trafikte defalarca kaza atlatıyorum bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Reklamlar
-
İşiniz gerçekten zor, Allah kolaylık versin.
Ama kimi kuryelerde sırf kendini tatmin etmek içinde abuk subuk hareketler yapıyor trafikte.
Kırmızı ışık Hak getire.
Bu kuryeler yüzünden tüm kuryeler lekeleniyor.
Hatta tüm motor camiası lekeleniyor.
Bu söylediklerim tabiki tüm kuryeler için geçerli değildir.
Benden daha efendi kullanan kurye dostlarımuz vardır tabiki.
-
Haklısın bende 2009-2013 yılları arasında kurye olarak çalıştım işveren sadece kazancına bakıyor işim dönsün gerisi önemli değil diyor. Çoğunlukla kuryeler de sesini çıkarmıyor kendi imkanlarıyla korumalarını alıyorlar.
-
KoLesT adlı üyeden alıntı
Haklısın bende 2009-2013 yılları arasında kurye olarak çalıştım işveren sadece kazancına bakıyor işim dönsün gerisi önemli değil diyor. Çoğunlukla kuryeler de sesini çıkarmıyor kendi imkanlarıyla korumalarını alıyorlar.
kesinlikle eşek gibi ses etmedikçe üstümüze binen çok olur ben bu işi 6 ay sonra bırakacağım fakat buna rağmen bu şartların iyileştirilmesini istiyorum bana dokunamayan yılan bin yaşasın demiyorum bir şeylerin yapılmasını gerek kesinlikle uyuz oluyorum saçma sapan kullananlara sonuç olarak kaza geçiriyorlar maddi hasar çoğunluklu
-
Aynen hocam bende kuryeyim burada yaşadığım kazayı anlatmıştım. Her gün bir çok kaza atlatıyoruz zaten de. Hiç olmazsa motorların bakımları düzenli yapılsa sadece yağını ve hava filtresini değiştirmekle bitmiyor olay, frenleri güzelce kontrol edilse, kasklar sağlam olsa işe girerken bize aldığımıza dair imza attırdıkları ekipmanların hepsini eksiksiz ve sağlam verseler. Paket hızlarından çok bizim canımız düşünülse güzel meslek aslında :D Çoğu zaman beni çileden çıkarsada şimdilik seviyorum bu işi.
-
bende bu işe başlayalı 10 gün oldu konu açmıştım zaten çok zevk alıyorum bu işi yaparken ama dün yağmur altında yaptım bütün gün ve gerçekten zormuş yağmur çok canımı sıktı. korumalı mont ve pantolon verdiler ama kask gerçekten eski ve kalitesiz bi kask, yeni aldırmaya çalışıyorum olmazsa kendim alıcam.
-
1999 yılında motokurye diye bir şirkette bilgi işlemde çalışıyordum, o zaman kuryelerin kazandığı paraya vaaay be derdik, şimdi bu mesleğin nereden nereye geldiğini görünce vaaay bee diyorum ama bu işin bu hallere gelme sebebi nedir bunu bi masaya yatırmak lazım bence
-
ecza deposunda çalışmıştım
adamın canını çıkarıyorlar
sigara içecek vaktim bile olmuyordu
öğlen yemegide dahil
-
tuna_tour adlı üyeden alıntı
1999 yılında motokurye diye bir şirkette bilgi işlemde çalışıyordum, o zaman kuryelerin kazandığı paraya vaaay be derdik, şimdi bu mesleğin nereden nereye geldiğini görünce vaaay bee diyorum ama bu işin bu hallere gelme sebebi nedir bunu bi masaya yatırmak lazım bence
Bu alana çok giren oluyor ondan. Çözüm dernek sendika gibi bir şey gibi görünüyor. Her sorunu tam anlamı ile çözemese bile en azından mesleğin sorunlarının duyurulması ve işverenlerin gözünün korkutulması açısından faydası olabilir ama bu işi uzun zaman yapan çok az. Meslekte uzun kalanlar da avantajlı durumda oldukları için kalıyorlar. Bence onlar bulaşmazlar bu işlere. O nedenle bir araya gelinmesi bile zor bence. Bir araya gelinebilseydi bugüne kadar gelinirdi diye düşünüyorum.
Aslında işin asıl boyutu birleşip siyasilerle iyi ilişkiler kurarak meslek adına kalıcı yasal çözümlerin oluşmasını sağlamak ama zor.
İstanbul'da şöyle bir şey var ama
https://www.facebook.com/MotKurDer
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
denetleme lazım arkadaş. denetleme.
bu iş patronun keyfiyetine kalacaksa yapılmaz. zibil gibi eleman var biri gelmezse öteki işi kabul ediyor zaten.
işverenin amacı para kazanmak. o da kendince her birine ekipman mı alacam bunlar zaten motor kullanıyor kendi ekipmanıyla gelsin diyordur kendince.
motorlardaki çantalara ceza keseceklerine bunların üstüne gitseler herkes için hayırlı olacak ama neyse söylenecek çok söz var.
denetleme ve cezai yaptırım olmadıkça hiç bir şey olmaz.
-
çok keyif almama rağmen tehlikesi ve düşük geliri yüzünden mümkünse başka işler yapıyorum.ekipman, çalışma saatleri ve maaş düzgün olsa başka bir işe dönüp de bakmam bile. paketçilik veya kuryelikte yüksek rekabet ve artan maliyetler yüzünden personele gereken önem verilmiyor.
kısa vadede kazandıklarını zannediyor patronlar ancak uzun vadede kaybediyorlar.
son bir yıldır meslek olarak tanındı meslek kodu da var ancak tehlikeli meslekler grubuna girmediği sürece ekipman konusunda bir gelişme olacağını düşünmüyorum. elden geldiğince kaliteli ekipmanları bir şekilde kendin edinmelisin.gıda işinde büyük firmalarda ekipmanlar biraz daha iyi. köşebaşı büfe kebapçı gibi yerlerde zaten patronun kendisi 30 tl kask taktığı için pek bir istekte bulunulmuyor.
şöyle iki dernek var.
https://www.facebook.com/MotKurDer
https://www.facebook.com/motosikletlikuryeler?fref=ts
bir de taksici iken tanıdığım tüm nakliye ulaşım araçlarını kapsayan "nakliyat iş" diye bir sendika var. ücretsiz üye olunuyor.
-
Aman abicim sakın Nakliyat-iş'e bulaşmayın. Halkın Kurtuluşu Partisinin bir tür genel merkezidir. Aslında HKP Nakliyat-İş'ten idare edilir. HKP'ye ideolojik olarak yakınlık duyanlar gidip üye olsun ona karışmam ama diğerleri dikkatli olsun.
Sözünü ettiğim parti;
http://kurtuluspartisi.org/
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
AttilaXtreme adlı üyeden alıntı
Aman abicim sakın Nakliyat-iş'e bulaşmayın. Halkın Kurtuluşu Partisinin bir tür genel merkezidir. Aslında HKP Nakliyat-İş'ten idare edilir. HKP'ye ideolojik olarak yakınlık duyanlar gidip üye olsun ona karışmam ama diğerleri dikkatli olsun.
Sözünü ettiğim parti;
http://kurtuluspartisi.org/
hocam sonuçta tüm türkiyede yasal faaliyetleri olan "DİSK " e bağlı bir sendika. bir çok parti de özellikle kendisini sol olarak tanımlayanlar doğal olarak destek oluyor. lakin tek bir parti olarak kurumun içinde kadrolaşmış ise bilmiyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)