Arkadaşlar ben de alanya'da bulabildim ve satın aldım. 200 liraya ege nakliyat götürüyor fakat otobüs daha erken götüreceği için tercih sebebi olabilir. kafamı karıştıran tek şey benim aynı otobüs de seyehat edemeyecek olmam. Motoru otobüsle tek başına yollayıp ben uçakla istanbul'a döneceğim. Sizce bu sıkıntı doğurur mu? motor tek başına gitse, çalınma vs gibi durumlarla karşılaşır mıyım diye korkmuyor değilim.
VALLA GETIRMESI SIKINTI DEGILDE KIYABILECEKMISIN O SIFIR MOTORA ...ben gecen hafta vandan hyosung 250r getırdım r25 ondanda buyuk degılya ama ıster istemez bır kac ufak çiziği oldu yada komple alt tarafa sandık tarzı yaparsanız daha saglam olur
kardes merhaba. bende senın sıkıntını yasadım yazmak ıstedım. oncelıkle bende ıstanbuldan ankara'ya sym joymax 250i getirdim. Ostım ikmalden çıt çıt poset ve sağlam bir ip aldım. Denge topuzlarını, ön camı, sisy barı, aynaları, egzoz korumayı söktürdüm. harem otogarına gittim. iyige sardım posetle motorun sogumasını bekledım. lüks adana diye hatay firması ile anlaştım 50 ben 50 motor olacak sekılde. önce arkasını sonra önünü soktuk. benım motor kalıplı ve yüksek (bana göre :D ) sağlam iplerle direge sabitledik bagajda sağolsun orda abi ankara mı diyen arkadaslar yardımcı oldu onların da motorları varmıs. sıkıntısız!! bir şekilde ankara aştinin önündeki büfede benı ındırdı motoru 3 kısı ındırdık posetleri söktüm ve evime dondüm. Benım ılk deneyımımdı sağ sağlim atlattım sanada başarılar! umarım kazasız belasız! ha bu arada benımkınde benzınde vardı. yok dedım ıterek yanına götürdüm otobüsün filan var mı benzın dedıler yok dedım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:19 ----------
http://hizliresim.com/vgjmyO
http://hizliresim.com/j4yLqg
Aynı durum benim başımdan geçti istanbuldan samsun a gidecektim tabi motoru otobüsün bağajında götüreyim dedim benden bağaj ücreti olarak 200 liradan aşşağı isteyen olmadı üstelik motoru dik değil yatık götürmek istediler fırsatcılıktan başka birşey değil Harem otogarında gezmediğim otobüs firması kalmadı. Bende bindim gittim samsuna havanın güzel oldugu bi gün git al gel derim. ama kıyafetlerin tam olsun rüzgar yeme boynunu sıkı kapa
bu arada bende 0 aldım ve mat renk aldım risk i sen düşün korkma be usta hiç birşey olmaz ;)
Ben şimdi senin arkadaşın olsa parayı alırım senden satış alır gelirim motora binerek hemde
Bu kadar korkmayın hava soğukmuş sıcak mış sonuçta makina yani bas git hava durumu ona bi etki etmez
Tavsiyelerim:
Travego harici taşımayın,aynaları sökün
Siz de aynı araçta bulunun (Bir sürü ilde bagaj açılacak yanında olmak en iyisi)
Benzini minimum miktarda bırakın.
Şase demirinin ön tarafına doğru motosikleti yükleyin,sıkıca şase demirine bağlayın en az 2 noktadan.(Amaç ani fren yaparsa motosiklet devrilmesin şase demirinden dayı)
bende istanbuldan rizeye otobüsle götürdüm motoru. Depoyu boşalt demişleri ama benim ağzına kadar doluydu, boşaltmak için hortum falan aradık ama bulamadık başka çare yoktu öyle aldılar. ama motoru koyarken senin dikkat etmen gerekiyo çizilmemesi için. İple bez alırsın çizilmemesi ve sabit durması için. para konusuda sana kalmış adamlara ne gelse kâr
Arkadaş ben nakit basıcam parayı ona rağmen hiç bir yerde bulamıyorum böyle bulup alanlara da helal olsun diyorum başka birşey değil. Eğer bu yazıyı okuyan bi bayii varsa param hazır la valla çat diye keşi sayıcam eline yok ama motor piyasada
merhaba
gecenlerde motorumu Batman dan otobus ıle getırdım.travegoların on bagajı yksek oraya sığabılıyor.arkadasım da 100rr getırdı.oncelıkle yakıt mınımum tutmalısın.govdeyı sar ve yan tarafa bağlanabılıyor.
ben aynaları sokup gıdonu asağıya aldım.ucret olarak mesafee gore değişiyor 200tl odemıstım.
pazarlığı muavınle yap )
getirdin mi ne yaptın yorumları alalım ?
ben de urfadan senin motorun küçük kardeşi yzf r125 getirdim. öncelikle aracın travego olmasına kesinlikle dikkat et. yanında ip,koli bandı ve battaniye götür. orada yardım ederler sorunsuzca otobüse yüklersiniz. ipler ile sıkıca bağlayin. motoru vitese alın, fren manetine basili şekilde koli bandı ile bantlayin hiç bi şey olmaz hayırlı olsun.
şimdi kullandığım grom umu arkadaş ankaradan otobüsün altında getirdi. 100 lira para istemişler. sağlam bağladığına emin ol. kırılacak yerlerine dikkat et. aynaları sök. benzini boşalt 1 lt benzin kalsa sıkıntı olmaz ama minimuma indir. battaniye ve spanzet kullan. ambar a da verebilirsin. yine aynı şeyleri uygula.
Büyük sıkıntı ya :( Binmeli gitmeli sanki... İçim içimi yer otobüs her firen gaz yaptığında Anamurdan Burdura getirdim geçen 20 ocak da. Anamur-Antalya da hava sıcaklığı 4-5 dereceydi. Antalyadan burdura yaklaşınca -2, -3 dereceleri gördüm. Anamurdan çıktığımda saat 6 felan olmuştu epey geç kalmıştım. Pek üşümedim sandım ama bacaklarım çok üşümüş üst tarafımda birşey yok. Bacaklarım için yağmurluk olaymış iyiymiş Elcik ısıtma hayatımı kurtardı diyebilirim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)