Linkte ki ilanda universal demiş ama yine de sizin görüşlerinizi almak istiyorum. Bu ürünü honda cbr 250 ye uydurabilir miyim? Kullanan var mı?
http://www.ebay.com/itm/Special-6-Sp...312e1f&vxp=mtr
Linkte ki ilanda universal demiş ama yine de sizin görüşlerinizi almak istiyorum. Bu ürünü honda cbr 250 ye uydurabilir miyim? Kullanan var mı?
http://www.ebay.com/itm/Special-6-Sp...312e1f&vxp=mtr
evet uyumlu,
Hatta cbr 600RR ve F modellerinede monte edenlerini görmüştüm...
Amatör bir kullanıcının tasarlayıp yaptığı sayacın ticari şeklidir.
Bir mıknatıs ve karşısına konan iki sensörle yukarı/aşağı hareketi sezip vites sayar.
Satıcı yalan da atmış, speedo/tacho sinyaline göre daha hızlı gösterir diye ama böyle bir bağlantı ucu yok.
Püf noktası hangi vitesde kontağı kapatırsanız o viteste açmazsanız doğru göstermeyecektir çünkü orjinalden vites sayacı olan motorlarda dişli kutusunda mekanik bir düzenekle elektrikli gösterim yapılmaktadır.
Hemen her vitesli motora takılabilir, forumda yapanlar mevcut..
ne gerek var yav
Ben motorumun hangi devirde hangi hizda kacinci viteste oldugunu rahatca hissediyorum. Devirler arasi hiz sinirlarini falan hepsini ogrendim bir sure sonra otomatik olarak alisiyorsun.
Heves edersin takarsın. 40 tl'ye
2 hafta sonra bakmazsın bile yüzüne
Her türlü motora uyuyor bunlar. Şanzuman ile hiç bağlantısı olmuyor. Vites pedalına bir, bir de şaseye yapıştırıyorsun. Bunlar karşılıklı manyetik olarak inip kalktıkça artırıyor veya azaltıyor.
Bu kısım Tam olarak öyle değil. Aslında doğrusunuz ama vites durumunu basitçe düzenlemek için motor kadranındaki boş vites göstergesine/ışığına bu alacağınız vites göstergesinin beyaz kablosunu bağlamanız yeterli. Vitesi boşa aldığınızda gösterge de direkt sıfıra düşecektir. Benim gibi motoru park haline aldığında boş viteste bırakanlar için uygun bir çözüm aslında. Çalıştırırken boş viteste ya da debriyaj çekili olarak çalıştırma zorunluluğu var motorumda, ben boş viteste çalıştırıp motor ısınırken ekipmanlarımı giyiyorum.
Motora yeni başlayanlar için vites göstergesinin olması çok büyük rahatlık sağlıyor. Tabi sonradan alışıyorsunuz devire, hıza, vites göstergesi olmamasına. Ama haftada 1 de olsa ihtiyaç duyulduğunda hangi viteste olduğunuzu görmek yine de büyük rahatlık.
bunlardan birini 250cc cbr'de vardı. markası bumu bilmiyorum. ama hız ölçüyor ona göre yapıyor.
hatta 1.viteste 60 ile zorlamıştım motoru 2.vites gösteriyor du
yazılım tamamen hatalı para vermene değmez bence.
Yeni başlayanlar için boşu bulmak zor oluyor tabi ama park ederken hep düşür bire hep birde bırak, bulman rahat olur, şunu da belirteyim,
yavaşladığında veya duracağın zaman vitesi düşür öyle dur, atıyorum üçüncü viteste debriyajı çekip durma, durduğu yerde vites zor geçer, hareket halinde olması lazım, birde kaliteli bir yağ kullanırsan vites geçişlerin daha da rahatlar
Universal Digital Neutral Gear Indicator for Motorcycle diyerek youtube de montajini gorebilirsiniz
du bakim kaçıncı vitesteyim derken önüne zıplayan insanları görmezsen sıkıntı olabilir.
bence hiç uğraşma.
bence gerekmedikçe göstergeye bile bakmamak gerek, sonuçta o hızı, titreşimi hissediyorsun, bi yerden sonra refleks haline gelmeli motosiklet kullanmak.
1)Algılamanızda bir sıkıntı yoksa konunun vites göstergesi kullanmanın gerekli/güvenli olup olmadığını tartışmak olmadığını anlarsınız.
2)siz daha motor nasıl çalıştırılır bilmiyorken ben trafikte motor kullanıyordum,reflekslerimi ve kullanacağım ekipmanı sorgulamak size düşmez.
3)uzun yolda zaten motorla başbaşa olduğumdan hangi viteste hangi devirde olduğumu sadece yola bakarak anlayabiliyorum. Sorun şehiriçinde,acaba nerden yola cisim çıkacak,hangi bayan şoför ayna kullanmayı bilmediği için kavşakta üzerime çıkacak vs derken düşündüğüm son şey kaçıncı viteste olduğum. Bunu da hafif debriyajda gaz açarak anlıyorum baktım makina gaz yemiyor vites küçültüyorum ama bunu yapmak yerine böyle basit bir cihazdan yardım almak tercihimdir.
Hacı abi arkadaşa kızmışsın ama sonuna kadar haklı. Ama sende haklısın. Ben bile döner şanzımanlı motor kullanıyorum yani 1-2-3-4-5 diye gidiyior 1-n-2-3-4-5 değil, ben bile düz yolda giderken bile birisi atlayınca yola ani yavaşlamada kaçıncı vitesde olduğumu unutuyorum bazen. Bizim çinmalı cg lerde var çok şükür ki var. Bence ne gerek yok denilecek kadar yabana atılacak kadar bi alet, nede yav olmasın arkadaşım onsuzda süreriz denilecek bir alet. Olursada iyi olmazsada. Ama bazen üstte arkadaş yazmış aa dur kaçıncı vitesdeyim bir bakim bu olaya bakarken çok kötü şeyler gelişebiliyor ama bunu şöyle de açabiliriz ulan o kadar bastık kaçla gidiyoz acaba derken bi bakmak bile bizim sn mize mal olur. Yani refleks inize güveniyorsanız ve gerçekten de uzun süreli bir motor tecrübenizde varsa bu sizin için devede kulak kalır. Özeten olması bence lazım. Fazla özellik göz çıkarmaz :D
Yeni başlayan bir kullanıcının vitesle işi olabilir fakat ileride inanın hiç mi hiç ihtayıcınız olmuyor,Aracın gidişi zaten hangi vites aralığında olduğunu belli ediyor,
Ben yıllardan beri otomobil ve motor kullanırım bugüne kadar her ikisinde de vites kaçtaymış diye bakma ihtiyacı duymadım.
Zamanla tercübe edindikçe reflekslerimizin yaptığı hareketler haline gelen bir alışkanlık,
Mesela,yürürken sol ayağımı attım şimdi sağ ayağımı mı atacağım diye düşünüyor musunuz?
2. maddeye takıldım ben.
beni tanımıyosun acaba nerden biliyosun senden iyi olup olmadığımı?
ayrıca ben sorgulamadım sadece tavsiyede bulundum, beğenmiyorsan görmezden gelip geçebilirsin, sataşmana lüzum yok.
mehmetenis arkadaşımız çok güzel bi örnek vermiş, onu dinlemelisin.
son olarak şunu da diyim, vites göstergesi takmayı düşünen biri acaba ne kadar motora hakim olabilir ki?
Bu cümleye kadar gayet mantıklı gidiyordunuz. Bu cümle tüm haklılığınızın bir kenara atılma sebebidir benim için. Bu nasıl bir mantıktır ki "gösterge takma" olayını " motor hakimiyetSİZliğine" bağladınız.
" Motora hakim motorcular bir çok motorda zaten varolan vites göstergelerini söküyorlar/sökmeliler bu hakmiyeti belirtmek/göstermek için""
Yani siz öyle(bana göre düz/basit) bir çıkarım yapmışsınız ki ben de sizin mantıkla gidince böyle bir çıkarım yapabiliyorum!! Size mantıklı geldi mi bu yazdığım? Tamam, arkadaş biraz fevri bir çıkış yapmış, ancak siz de ilk mesajınızda "ne gerek var yav" diyerek gerçekten de gereği olmayan/konuyla alakasız bir yorum(yorum da denmez ya..) yapmışsınız, keza sizden sonraki yazan arkadaş da bence bir miktar öyle yapmış. 2. mesajınız da konuyla ancak kısmen alakalı. Konu takılıp takılamayacağı, gerekliliği değil.
Burda durum zaten bin türlü şeyle meşgul olan beyni, aradan düşünecek ufak bir eleman çıkartarak dahi de olsa bir miktar rahatlatmak ve dikkatin yola daha çok verilmesini sağlamak. Bunu da bir vites göstergesi takarak yapabilir misiniz, evet yapabilirsiniz. Bu ürün honda cbr 250 ye uydurulabilir mi, evet uydurulabilir.
Halen aynı tutum, üstüne yanlışınızı kabul etmek yerine başka konuya sarma durumu... size en iyi cevabı yine siz vermişsiniz, her ne kadar dediğinizle yaptığınız çelişiyor olsa da:
Tekeriniz düz bassın.
Not:Konu sahibinden bu "konuyla alakasız" mesajım için özür dilerim,bu konuya yazacağım son mesajımdır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)